Kirjoitukset avainsanalla naapurit

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Rakennutimme puolitoista vuotta sitten kaveriperheen kanssa vierekkäin talot, joihin muutimme toissajouluna. Vielä viime kesänä pihatyöt ja molempien yläterassit olivat kesken, joten kesä meni vähän odotellessa. Aivan syksyn korvalla terassit viimein valmistuivat ja naapurimme saivat yläterassin ennätysvauhdissa priimakuntoon. Siinä määrin, että hengasimme enemmän heidän kuin omalla terassilla, jossa oli muutama ikivanha kaluste. 

Tänä vuonna aloimme valmistaa terassia kesään hyvissä ajoin. Katselin jo maaliskuussa sopivia terassikalusteita, jotka kokosimme hyvissä ajoin ennen vappua paikoilleen. Odotin aurinkoa kädet syyhyten, jotta pääsisin somistamaan hieman persoonattoman terassimme.

 

Pehmokalaa pidemmälle en sisustuksessa päässyt, kiitos luonnonvoimat (lumi, räntä, rakeet), mutta teltta nousi sentään viihdykkeeksi pienimmille.

Yritin siis hakea poikamme joululahjaksi saamalle kalalle roolia terassikalana, sillä se on sisätiloihin hieman suuri, joten minulle sen ilmaantuminen kesän korvalla varastosta sopisi mainiosti.

Voitteko kuvitella, että mieheni ei arvostanut juurikaan näitä pieniä huolella miettimiäni yksityiskohtia?!?

Mökötys johtui siitä, että naapuriterassilla oli jotain, mistä hän ei ollut koko talvena päässyt yli. 

Tuolla noin se pilkistääkin! Nimittäin supertrendikäs KOBE kamado GRANDE -hiiligrilli, jota itse nimitän näin kavereiden kesken munagrilliksi.

Tokihan olin itsekin nauttinut naapurin grillissä loihtimista sapuskoista, mutta kun meillä on entuudestaan jo ihan hyvä grilli. Ei kamado, mutta ihan hyvä. Kävimme saman keskustelun miehen kanssa monta kertaa. Rahareikiä tässä hörskässä riittää nimittäin ilman uusia investointeja. 

Kunnes.

Terassisiivousta tehdessä selvisi, että eräs grillimestari oli jättänyt viime syksynä viimeisen grillauksen jälkeen grillin puhdistamatta. Varmaan vahingossa. Nostin kädet ilmaan. *Kamado tuli meillekin taloon.

Tilasimme Kamadon Grillikauppa.comin kautta. Kahden päivän kuluttua tilauksesta grilli toimitettiin meille kotiovelle. Paketti on sen verran painava, että kannattaa varata liikuttelua varten kaksi kantajaa. Kokoomiseen meni aikaa tunti.

Kun se pyöritettiin paikalle minun oli myönnettävä, että grillin moderni ulkomuoto miellytti meikäläisen silmää. Sitä on saatavana myös vihreänä, mutta meille tuo musta sopi parhaiten.

Asetin grillin hankinnan ehdoksi, että minun ei tarvitse tänä kesänä siihen koskea. 

Niinpä kun perjantaina kaksi kollegaa tuli meille lapsineen yökylään, istahdin vain seuroihin.

Siippa hoiti taas sopimuksen mukaan kolmen päivän vierasrumban grillailut. Ei huono diili minusta. Varsinkin kun välillä oli vähän viileämpääkin.

Miksi sitten kamdolla grillaus onnistuu paremmin kuin peruskallella?

Tarvitsin tähän selvitykseen vähän apua. Kuulema kamadon vuoraus tekee grillistä monipuolisen. Vuoraus tekee mahdolliseksi myös slowcookingin, eli pitkään kypsyttämisen matalalla lämmöllä. Suomeksi siis pidempäänkään kypsytettävän grillattavan pinta ei pala kovin helposti. 

Grillin mukana tuli tarvikepaketti: pizzakivi, hiilihanko, grilliritiläpihdit ja suojahuppu.

Vielä viime viikonloppuna emme ehtineet testata grillin monipuolisuutta. Koska oli vähän haipakkaa, oli helpompi pitää menu suurin piirtein samana. Grillasimme hodareita sekä kanalla tai lampaanlihalla täytettyjä pitaleipiä erilaisilla täytteillä.

Ja kyllä ne kelpasivat.

Vappupäivänä kokosimme grillikanan jämät Ceasar-salaattiin ja hurautimme piknikille. Iltapäivällä siirryimme grillaamaan vuorostaan naapuriin. Heillä kamado oli ollut käytössä koko talven, eli sinälläänkin grilli tuntuu kannattavalta sijoitukselta.

Ja mikäpä siinä oli ollessa, kun saatiin vielä sitä aurinkoakin. Kesää ja uusia grillipilleitä kohti!

Kadehditko sinäkin naapurin grilliä? Testaa se grillikateusmittarilla. 

*grilli saatu blogiyhteistyöhinnalla. Hinnat ja lisää kamadogrilleistä täällä.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat