Kirjoitukset avainsanalla juhlat

Äiti-ihmisenä olen varonut mainostamasta tätä, mutta rakastan juhlimista. Siis sellaista kunnon hillumista hyvän musiikin ja ystävien kanssa - euforisen hetken ilman huolta huomisesta. 

Sanomattakin on selvää, että en ehdi harrastaa tuota - kolmen suhteellisen pienen lapsen äitinä, reissumiehen vaimona ja yrittäjänä - kovinkaan usein.

Moni saattaa kuvitella, että juhlin työni puolesta paljon. Kohotankin joka viikko useamman skumppalasin, mutta ehkä kerran puolessa vuodessa otan siitä kulauksen. Yleensä joudun ensimmäisten joukossa poistumaan pilleistä kuin pilleistä, joten gaalanaisen skumppakuvat Instagramissa - ne ovat liian usein ympäröivien kulissien jatke!

Kun sitten juhlin, haluan olla täysin vailla velvotteita. Haluan, että kaikki toimii, tyypit ovat oikeat, enkä tuona omana hetkenä jaksa mitään ylimääräistä säätämistä, jota arki on yleensä yhtenään täynnä.

 Ja sanotaan suoraan, että sen kerran kun olen menossa niin kumoan useamman lasillisen - ja tanssin aamuun.

Ehkä tästä syystä en ole koskaan ollut mikään festarikävijä. Jo parikymppisenä koko festarointi tuntui lähinnä vaivalloiselle; telttoja, jonoja, kilometrien kävelyä kaatosateessa kohteeseen.

Sitten rakastuin tamperelaiseen mieheen ja päädyin kymmenen vuotta sitten Tammerfesteille, joka on yksi Suomen suurimmista kaupunkifestivaaleista.

Kymmenen vuotta sitten festit olivat hajautuneet klubeille ja isompiin konsertteihin ympäri kaupunkia. Keikan jälkeen saattoi jatkaa seuraavalle klubille tai baariin. Artistien keikkoja, joita et ikinä ehdi katsomaan talvella, kesäfiilis, kaupunkifasiliteetit ja leppoisat tamperelaiset. Vihdoinkin festarit meikäläisen makuun!

Jokunen vuosi sitten isommat keikat siirtyivät Ratinanniemen festivaalipuistoon. Tammerfesteistä tuli astetta enemmän festarimainen ruoka- ja myyntikojuineen.

Onneksi alue oli kuitenkin helposti hahmotettava ja se on käytännössä keskustassa.

Juhlivalle mutsille tämä oli lopulta helpotus, sillä ehdin halutessani nähdä monet artistit samalla lavalla.

Ratina on kuitenkin sen verran pienempi, että vaikka olisit alueen perimmäisellä kojulla kuulisit lavalla soittavan bändin. Joskus kun festareilla sosialisoidessa lempibändi saattaa jäädä vahingossa välistä, niin Tammerfesteillä niin ei yksinkertaisesti voi käydä. 

Lisäksi Tammerfesteillä voi yhä nauttia myös vanhan ajan klubikeikoista, joita yhä on useammassa paikassa ympäri kaupunkia.

Kolmekymppisenä koko ajatus rymyfestareista tuntuu jo utopistiselle, mutta Tammerfestit ovat olleet jo vuosia useankin kaveriporukkani (kyllä olen levittänyt sanaa) heinäkuun kohokohta.

Festit, jotka tänä vuonna järjestetään 18.-20.7, merkitään kalenteriin jo vuoden alussa. Ja kun tämän kesän festariohjelma julkaistiin, niin whatsapp on käynyt kuumana. Mikä on pääpäivä? Tuo olis pakko nähdä ja tuo! Monenko päivän liput?

Nyt näyttää siltä, että tänäkin vuonna olen Ratinanniemessä torstaista lauantaihin.

Tiedän. Nämä festarikuvat tuntuvat just nyt lumikaaoksen keskellä epätodellisille, mutta tuommosta(kin) meillä viime vuonna oli. Pääpäivänä koko porukalla oli *VIP-liput, joilla pääsee katoksen suojaan, saa katsella keikkoja hieman korkeammalta ja vapautuu vessajoinoista.

Toisaalta olen viettänyt monta festipäivää vipittömänä ja ihan yhtä lystiä on aina ollut. Rinteen päältä voi välillä fiilistellä istuenkin keikkoja, enkä itse ole kokenut alueella ikinä infernaalisia jonoja. 

Ja niin. Tässä vaiheessa kesä tuntuu myös epätodellisen kaukaiselle, mutta aina se on kuitenkin yllättävän nopeasti tullut. Ja yhtä yllättävän nopeasti Tammerfestien lippuja on myös myyty viime kesinä loppuun.

Vastailin nimittäin viime kesänä lukuisiin puheluihin festien lauantai-aamuna, jossa kyseltiin, että apua tiedätkö yhtään mistä voi saada tälle päivälle lipun?

Eli  lämpimästi suosittelen varaamaan kalenterista minä-aikaa jo nyt ja ostamaan Tammerfestien tiketit tänä vuonna hyvissä ajoin. 

Tammerfestein 25. juhlavuoden kunniaksi sain myös arvottavaksi kaksi lippua kesän festeille! Jos sääkin haluat nähdä kesällä Vesalan, Lauri Tähkän, Apulannan, Kaija Koon, Anna PuunVestan ja monet muut ykkösnimet Suomen Tampereella kommentoi blogin kommentoi-kenttään tai Galawoman (minun Instagram-tilini) Tammerfest-kuvan alle (sama foto kuin tässä postauksessa) kenen kanssa ja mille päivälle haluat liput ensi kesän Tammerfesteille 27.2 mennessä.

Voittaja saa siis kaksi lippua itse valitsemalleen päivälle Tammerfesteille. Huhuilen voittajaa täällä ja Instassa 1.3, joten muista käydä tsekkaamassa suosiko arpaonni juuri sinua.

Lippujen lisäksi tamperelainen (tietenkin) Linkosuo on luvannut palkita voittajan lisäksi neljä arpaonnista festarieväillä. Tuotepakettiin kuuluu Linkosuon uusia ja klassikkoherkkuja. Kaikki voittajat siis infoilen 1.3 täällä ja Instagramin puolella.

°Tammerfestien 2019 ohjelmaan, artistikattaukseen ja lippuvaihtoehtoihin voi tutustua täällä.

*saatu

°kuvat Jonna Öhrnberg/Tammerfest

Kommentit (177)

VS
1/177 | 

Olis huippua päästä katsomaan miehen kanssa mm. Apulantaa, Ismoa ja Eppuja perjantaina 19.7.

Vierailija

Olis huippuu päästä festareille. En oo ollu Tampereella festareissa. Miehen kanssa mentäis.

Tuippa

En saanut kommentoitua muuta kuin vastaamalla toiseen kommenttiin... Mutta siis hyvän ystävän kanssa lähtisin ja 19.7. olisi loistavat esiintyjät, kuten Apulanta ja Ville Valo jne.

Annina
2/177 | 

Ehdottomasti 18.päivä koska siellä on ihania naisia ja Vesta jota en valitettavasti ole nähnyt vielä livenä mitta rakastan hänen musiikkia ❤ mukaan lähtisi teini-ikäinen tyttäreni joka lähtee elokuun lopulla vaihtoon vuodeksi Hong Kongiin vuodeksi. Hän jumaloi Vestaa ja saisimme kahdestaan äiti-tytär aikaa jota ehdimme viettää todella vähän. Olisi ihana yllättää hänet ❤

Tepa53
3/177 | 

Apua! Eput 19.7., J Karjalainen 20.7... Ehkä perjantai 19.7. vie voiton - ja ystäväni Mirja messiin ehdottomasti!

Annina696
5/177 | 

Ehdottomasti 18.päivä koska siellä on ihania naisia ja Vesta jota en valitettavasti ole nähnyt vielä livenä mitta rakastan hänen musiikkia ❤ mukaan lähtisi teini-ikäinen tyttäreni joka lähtee elokuun lopulla vaihtoon vuodeksi Hong Kongiin vuodeksi. Hän jumaloi Vestaa ja saisimme kahdestaan äiti-tytär aikaa jota ehdimme viettää todella vähän. Olisi ihana yllättää hänet ❤

Seikkailija
7/177 | 

Rakkaan ystäväni kanssa viettäisimme iltaa aamuun asti 19.7 ois siihen sopiva 🌹

TiaS
9/177 | 

Ismo, loput on ekstraa 😁 19.7 ja mukaan lähtisi, mies,sisko,veli ja kaverit.. tai joku heistä.
Itseasiassa en ole ikinä ollut festareilla ja täytän elokuussa kolmekymmentä. Hassua,eikö?

Mummut kumoon
14/177 | 

Ilman muuta veisin sisareni festareille❤️ Asuu ulkomailla, joten festarit voisivat antaa hyvän kattauksen suomalaisesta musiikista! Ja J Karjalainen ois ihan huippu🥂😍

Vierailija
16/177 | 

Äitini on suuri Lauri Tähkä-fani, joten ehdottomasti liput lauantaille!🤩🤩 olisi huippua yllättää äiti lipuilla!!

Vierailija
25/177 | 

Ihan huippua!!! yllättäisin ystäväni upealla festarilla. Olisi molemmille ensimmäinen kerta <3 

MARYL
26/177 | 

19.7 tarjonta ois paras ja näin äkkiä vaikea sanoa, kuka se varmuudella lähtis mukaan, mutta ihan varmasti löytyisi hyvää seuraa reissuun juhlimaan 🥳 koko talvi on jo ties monennenko kerran menny kotona nököttäessä työttömänä (ja kesät menny yhtä usein töitä paiskiesssa), ni tulevalta kesältä toivon työn lisäksi elämyksiä, pikku reissuja ja ihania muistoja ja hetkiä taas ensi talven yli jaksamiseen 🧡

Vierailija
27/177 | 

19.7 pe olisi ihana päästä ystävän kanssa jota ei näe kovin usein kun asuu niin kaukana ❤

Lizzu
34/177 | 

Torstaina haluaisin mennä mieheni kanssa joka on kova Cardigans fani! Rakastan Tammerfestia, ihan parasta kesässä!

Vierailija
37/177 | 

Lähtisinlapsuudenystäväni kanssa katsomaan lauri tähkää. Siitä tulisi äitien vapaapäivä =)

Momof4
38/177 | 

19.7 koska Apulanta

Ja 4 (7,6,4,1)kohtuu pienen lapsen äitinä, tulisi lapsikesään ihana hengähdystauko rakkaan mieheni kanssa. Harvoin, kun yhdessä enään mihinkään päästään olisi tuossa hyvä syy järjestää hetki vain meille❤️

Maikkub
40/177 | 

Mieheni kanssa olisi hienoa aloittaa kesäloma,19.7 mahtavien esiintyjien kanssa

Vierailija
47/177 | 

Torstaina lähtisin parhaan kaverini kanssa, joka ei ole koskaan tammerfesteillä ollut.

Vierailija
50/177 | 

Lahjoittaisin liput tyttärelle ja hänen miehelleen. Eivät ole koskaan olleet Tammerfesteillä.

Vierailija
54/177 | 

Tahtoisin nähdä Kaija Koon.. Mieheni kanssa haluaisin päästä juhlimaan 😍👍

Gini
55/177 | 

Ihanaisen ystäväni kanssa lähdettäis bilettään, "äipät" vapaalle nimenomaan 🙌🙌❤❤ & Pe tai La kumpi vaan olis meille hyvä!!!!!

Riic
57/177 | 

Siskon kanssa mentäis ja 19.7 esiintyvät Ismo Alanko ja Ville Valo & Agents olis huippua nähdä

Vierailija
60/177 | 

Ihan mikä päivä vaan - Hanna lähtis mun kans lapsivapaa lle ja äiti juhlis aamuun 🥂

Pii
65/177 | 

Kyllä se olis 19.7👌Ja mukaan lähtis ihanista ystävistä se joka on vapaalla😊

Aikuinen-Nainen-77
66/177 | 

19 tai 20pvä mies mukaan ja menoksi! Joka kevät haaveilen, koskaan ei oo muka aikaa...

Sipsi
67/177 | 

Pe 19.7. koska vielä ei tietoa miten kesäloma osuu👌 Ja mukaan rakas ystävä😍

Vierailija
68/177 | 

Haluaisin ehdottomasti Tammerfesteille, mieheni kanssa tultaisiin. Ja lauantai olisi meille paras päivä.

MBAK
Liittynyt11.2.2019
71/177 | 

19 päivä ehdottomasti! Olis kiva päästä ystävän kanssa vähän vapaalle ja mikäs sen mukavampaa kuin vaihtaa maisemaa ja matkustaa Tampereelle ja päästä festareille =)

Sunday77
73/177 | 

The Cardigans on torstaina joten sille päivälle toivoisin liput. Ottaisin mukaan hyvän ystäväni. <3

Synttärisankari
83/177 | 

Ilman muuta Perjantaille 19pv! Ystävän kanssa tää ois huippu juttu viettää synttäreitä!

Lyckandin
84/177 | 

Oh la laa mahtavaa...Tammerfesteillä hyvä artistikauttaus myös lauantaina, joten päästäkää mut "joraamaan" toisen Hämäläisen kanssa Mansesteriin 🤩😎🎶🎵🎤

Aurinkotyttö
87/177 | 

Tammerfesteillä ei olla vielä oltu ja festarit on ihan huippuja. Torstai 18.7 ois meidän valinta. Innolla mukana arvonnassa, Olispa Onnea 😍🍀

Mymmeli
88/177 | 

Kesä ja Tammerfest, mikä ihana syy olisi napata poikaystävä messiin lauantai päivälle !

Outza
89/177 | 

Pe  19.7  Paula Vesala.. Lauri Tähkä    Hyvän ystävän kanssa kesäloma reissuun

Vierailija
90/177 | 

Miehen kanssa mentäisiin 20.7 ja J Karjalainen kiinnostaa kovasti. Ei olla tammerfesteillä aiemmin käyty

Kikka
91/177 | 

Paljon hyviä esiintyjiä joten vielä en osaa päättää mille päivälle liput haluan 🤔 Apulanta, Paula Vesala, J. Karjalainen... Ystävän yllättäisin tällä aika kivasti joten mukana kilpailussa innoissani.

Vierailija
92/177 | 

Aivan ehdottomasti haluaisin nähdä juurikin Vesalan, Tähkän ja monet muut.
Mieheni nappaisin mukaan ja saatais näin sitä kuuluisaa parisuhdeaikaa, jota pienen lapsen vanhemmilla ei ole ollut viimeisen 4 vuoden aikana kuin pari kertaa 😅😍

A-M
93/177 | 

Suurena Lauri Tähkän fanina vastaan iloisena tuon lauantain. Ystäväni kanssa lähtisimme Laurin kanssa tanssimaan.

Vierailija
95/177 | 

Lauri Tähkää ois kiva mennä kattoo. Kerran oon vuosien sitten käyny tammerfesteillä ja tykkäsin tapahtumasta.

Reetta H.
97/177 | 

Perjantaina 19.7. ja joku ihanista kavereistani mukaan, vaikka Mari, Minttu tai Kirsi, kuka sattuu olemaan kesätöistä vapaana silloin! 😊

Vierailija
99/177 | 

Siskoni kanssa ensimmäistä kertaa Tammerfestiin ja 20.7. olisi sopiva päivä 🎤🎶😎

Äitu
100/177 | 

Pe 19.7., mukaan vanhempi poikani. Kun hän oli vauva, lähdimme kaupungille kävelylle kuuntelemaan Tammerfestejä aidan takaa. Nostimme hänet jossain vaiheessa vaunuista ylös ja saman tien hän ”puklasi”, mietimme silloin mieheni kanssa, että 20 vuoden kuluttua hän ehkä on tuolla sisäpuolella ja puklailee ihan eri syystä. Fanitanme molemmat Eppuja, eikä kumpikaan meistä ole päässyt vielä aitojen sisäpuolelle tämän 20 vuoden aikana - lupaamme olla puklaamatta!

Sari 68
101/177 | 

Torstaina lähtisin tytttärieni kanssa. Viime kesä jäi väliin, koska toivuin selkäleikkauksesta.

Sininis
107/177 | 

Ollaan miehen kanssa molemmat kotoisin Tampereelta ja siitä huolimatta Tammerfestit on jäänyt käymättä (vähän jopa nolottaa myöntää).
Siispä 20. päivä ois täydellinen! ❤️

Kikka72
108/177 | 

Mikä päivä vaan, ei koskaan olla käyty festareilla. Ja olisi laatuaikaa mieheni kanssa.

äititytärpäivä
109/177 | 

Äitin kanssa ainakin, niinkuin muutamana aiempanakin vuonna. Kaikkina päivinä huikeita esiintyjiä, mutta lauantai voisi olla hyvä!

Mkj
113/177 | 

Jokaiselle päivälle oli kyllä saatu huikeita artisteja, mutta ehkä lauantain kattaus vie kuitenkin omissa silmissä voiton! Poikaystävän kanssa lähdettäis fiilistelemään!

Tardu
114/177 | 

Menisimme mielellämme vaikka Eppujen päivänä. Tähän asti olemme jääneet vain rannalle ruikuttaan, vaikka asumme Tampereella 🥁🎻🎺🎹🎸🎷🎤🎶💕🍀

Liselotte
115/177 | 

Pe tai la molemmat sopivat erinomaisesti. Ystävän kanssa❤️☀️🕶🎸🎷🎼👍🏻

Odelmiina
120/177 | 

Meillä on 9v. hääpäivä 24.7 ja lähdettäessä ehdottomasti juhlimaan hääpäivää yhdessä mieheni kanssa Tammerfesteille 20.7.19.😍😘❤️

Joonarihanna
130/177 | 

Ottaisin mukaan ystäväni Tutan koska juuri keskusteltiin ettei meillä keski-ikäisillä äideillä ole muuta happeningia suunniteltu kesälle kuin corgien rantapäivät lasten kanssa eikä me kuitenkaan olla liian vanhoja juhlimaan 😁

Vierailija
133/177 | 

Hyvän ystävän kanssa lähtisin ja lauantai eli ”pääpäivä” ois huippu varmasti fiiliksen ja esiityjienkin puolesta!🤩

Anuskii
135/177 | 

Kaikki päivät olisivat huippuja, mutta jos on pakko valita niin perjantai 19.7. se sitten olisi. Seuraksi ottaisin ystävän Lempäälästä :)

Sirpa
137/177 | 

Lauantai 20.7 olisi sopiva. Miehen tai tyttären kanssa. Olisipahan elämäni ekat festarit.

Vierailija
140/177 | 

Torstai tai lauantai oon aina haaveillut lähteväni tammerfesteille mut en oo saanu aikaseksi lähtee. Nyt ous hyvä tilaisuus lähtee ja ottaa pieni irtiotto arjesta.

Tuisku
144/177 | 

Olisi mahtava päästä ystävän kanssa ekaa kertaa Tammerfesteille. Monesti olen halunnut lähtee mut aina tullut joku este!!!

Vierailija
150/177 | 

Yhden äiti-ystävän kanssa haaveillaan irtiotosta kesälle, ehkä olisi helpompi lähteä jos liput tulisi voittona🙈 Perjantaina varmaankin mentäisiin

Sone
151/177 | 

Perjantaina tärähtää mieluisimmin , ois siistii kaverin kaa päästä huudeille

MP
152/177 | 

Monen vuoden Tammerfest-tauon jälkeen olisi kiva lähteä hyvän ystävän kanssa perjantaina festeille katsomaan Ville Valoa ja agentsia.

Katsuli
153/177 | 

Olisi ihan huippua jos "mammat" pääsisi pitkästä aikaan juhliin Tammerfest:iin. Hyvän ja ihanan ystäväni kanssa.

Jhennanen
154/177 | 

Torstain kattaus tarjoaa parhaat bileet. Varsinkin, kun ois paras bailukaveri seurana 🥂

Lyyli
155/177 | 

Mikä päivä tahansa käy, jos onni näin potkaisisi. Ja uskon, että joku ystävistäni lähtisi mielellään mukaan juhlimaan aamuun

Kike
158/177 | 

Lauantain kattaus kiinnostaisi eniten. Rakkaan 18 v tyttäreni kanssa olisi ihana päästä relaamaan rankan vuoden jälkeen

Muffinsi
159/177 | 

Apulantaa katsomaan miesystävän kanssa ❤️ takana on rankka vuosi eron, sairastamisen jne merkeissä. Olisi ihana päästä kahdestaan nauttimaan yhteisestä viikonlopusta 😘

Salena
161/177 | 

Voi kunpa voittaisin ! :-)Miesystäväni kanssa perjantaina.Mahtavia esiintyjiä !

Jenner
162/177 | 

20.7 lauantai! Ottaisin mukaan hyvän ystäväni, jonka kanssa olimme viime vuonnakin Tammerfesteillä

Lissu&x
163/177 | 

2011 jäi Cardigans näkemättä Öllesummerissa, kun Doloresin isä sairastui. Nyt olis kiva paikata tuo, mieheni kanssa tultais fiilistelemään ja kattomaan muitakin torstaipäivän esiintyjiä.

Vierailija

:-) Lolz, en tainnut olla hereillä kun kirjoitin, Cardigans ja Cranberries meni sekaisin. No, enivei Cardigansista täällä tykätty myös. Erase&rewindiä tullut luukutettua..

Kesä2019
164/177 | 

Oi oi Ville Valo olisi mahtavaa nähdä ja kuulla. Miehen kanssa lähtisin laatuaikaa viettämään❤

Leenunen
165/177 | 

Ystäväni Sallan kanssa lähtisimme katsomaan Suomen valovoimaisinta ja karismaattisinta miesartistia, Lauri Tähkää. Olisi kesän hienoin päivä 💛😊

Mira
168/177 | 

Ouhjee mikä arvonta!

Osallistuisin ehdottomasti parhaan ystäväni kanssa, meillä on vauvavuosi taputeltuna jotenka eiköhän juhlittaisi ihan vaan sitä ystävyyttä ja kun päästään taas välillä arjesta irtautumaan! 20.7.2019 ois ihan meidän päivä!

Tulitikkutyttö
169/177 | 

Oijoi, olisipas ihanaa päästä viettämään siskoaikaa lauantaina. (: <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdellä kaveriporukoistani on rapujuhlaperinne, joka on kestänyt 14 vuotta.

Viime viikonloppuna kokoonnuimme jälleen rapujen ääressä. Syy, miksi kirjoitan siitä vasta viikkoa myöhemmin on se, että olin rapuiluja edeltävänä iltana kaverini nelikymppisillä. 

Se, että olin rapujuhliin tullessa valmiiksi krapulassa, on tähän maailman aikaan minulle harvinaista. Myös vuonna 2006 saavuin rapujuhlille, kun olin hipannut aamuun, mutta tuolloin kahden, jopa kolmen juhlapäivän putket olivat normiviikonloppu. 

Nyt sellaisesta palautuminen kestää viikon, eikä sellaisia voi viettää kuin korkeintaan kerran kaudessa.

Moni muukin asia on muuttunut vuodesta 20004 (paitsi rapujengi on pysynyt samana). Vuonna 2005 rapujuhlia vietettiin Töölössä opiskelijayksiössä, jonne haalimme reilu kymmenkunta rapua. En oikein tiedä mistä, koska olen aina kuulunut rapuosaston suhteen juhlien vapaamatkustajiin. 

Enemmän taisimme suunnitella snapsipolitiikkaa. Panostimme ja yksi meistä haki Tallinnasta sixpackin Viru Valgeeta.

Rapuillallisen (joka siis sisälsi pari rapua ja pullollisen viru valgeeta per ääliö) seurauksen osa porukasta eksyi menomatkalla baariin, osa paluumatkalla. 

"Enemmän taisimme suunnitella snapsipolitiikkaa"

Kun rapuporukasta yhden vanhemmat alkoivat rakentaa isompaa vapaa-ajan asuntoa, innostuimme pitämään rapujuhlat siellä. Tuolloin rapujuhlat muuttuivat virallisesti viikonlopun mittaisiksi.

Lisäjännitystä ensimmäisiin mökkirapujuhliin toi rakenteilla olevan talon keskeneräisyys. Ylös parvelle ei oltu rakennettu vielä portaita, joiden paikalla oli vain huojuvat tikkaat. Poreallas oli täynnä sahanpurua. 

Tuon vuoden illallispöydän jälkeisistä tapahtumista on vain villejä arvauksia. Sen muistan, että rapuja oli enemmän kuin edellisellä kerralla. Ilmeisesti myös snapseja, sillä heräsin aamulla heräsin sahanpurun seasta porealtaasta pelkissä bikineissä. Viimeinen muistikuva ennen sitä oli, että olin rapuillallisen jälkeen mennyt puhumaan metsään (!) puhelua.

Yksi meistä oli jollakin keinoin päässyt yläparvelle, josta hän heräsi pelkät alushousut yllä. Hänelläkään ei mitään muistukuvia, miten hän oli parvelle päätynyt, monelta ja minkä ihmeen takia.

Vuonna 2018 päätimme koko viikonlopun kestävien rapujuhlien sijaan aloittaa rapujuhlat kello kaksi iltapäivällä. Kukaan ei sanonut tai kirjoittanut sitä ääneen rapujen Facebook-ryhmässä, mutta aikaisella alkamisajalla oli yksi tavoite; että pääsisimme nukkumaan ajoissa. 

 Juhlat olivat ensimmäistä kertaa myös siirtolapuutarhassa. Yksi meistä oli toteuttanut nyt kolmekymppisenä eläkesuunnitelmansa ja hankkinut siellä oman tontin, ja me muut otimme ilahtuneina vastaan kutsun, koska tässä elämänvaiheessa on kaiken ylimääräisen järjestäminen tuntuu infernaaliselta ponnistukselta. 

Rapujuhla-aamupäivänä mietin synttärivapinoissani, että jos kyseessä olisi lähes mikä muu tilaisuus peruisin.

Onneksi en perunut.

"Heräsin sahanpurun seasta porealtaasta pelkissä bikineissä"

Nauroimme ja puhuimme aivan kuin 14 vuotta sittenkin. Erotuksena vuosien takaiselle söimme kolmen ruokalajin illallisen, potut olivat omalta tontilta. Viru valgeen sijaan kolmea erilaista snapsilajia, joista puoliltaöin oli 2/3 pullosta korkkaamatta. 

Totesin jälleen kerran, että tosiystävien kanssa ei tarvitse alkoholia, jotta voi olla superhauskaa.

Positiivista oli myös, että näissä juhlissa kukaan ei eksynyt matkalla baarin, koska kukaan ei sellaiseen edes kuvitellut menevänsä.  En myöskään kaivannut sunnuntai-aamuna toimenpidettä, jolloin oksensin vodkan ja rapujen yhdistelmää. '

Viime sunnuntaina pesin pyykkiä.

Kommentit (0)

Tänään olen ollut puoliksi vapaalla. 

Vihdoin olen avannut (kolme vuotta säilössä olleita) puutarhalehtiä tai jotain omaan pihaan viittaavaa materiaalia. 

Kun rakensimme taloa, ajattelin että tähän (alas) sopisi hyvin omenapuu. Puu joka kasvaisi samassa tahdissa kuin lapset ja ehkä ensimmäisen päästessä ylioppilaaksi olisi jo täysikasvuinen sekin.

Haaveilin myös marjapensaista ja ehkä myös kirsikkapuusta. 

Kuten kuvasta näkyy hiljaista on. Ainoa mitä olen saanut hankittua on keskimmäisen lätkämaali, jonka senkin mies kokosi.

Tosiasia nimittäin on, että en ole saanut pidettyä hengissä kovinkaan monta kasvia tässä elämässä. Luontainen kiinnostus myös istutushommiin on aika vähäinen. Aloittaminen tuntuu työläälle.

Vähän pöllämystyneenä olen tässä lukenut istutusten tukipidikkeistä, istutusväleistä ja niin edelleen. Mietin, onko minulla aikaa, voimavaroja tai intoa hypätä kokonaan uuteen maailmaan.

 

Tähän asti meillä on lähinnä yritetty saada pidettyä hengissä Tuija-aitaa, joka istutettiin viime kesänä. Myönnän. Mies on vastannut tästä projektista, olen hoitanut mieluummin tuon ajan lapsia kuin lähtenyt selvittämään, miten homma toimii.

Tänään olen katsonut pihaamme vakavasti sillä silmällä. Josko vaikka ulko-oven yläpuolelle ja terassille muutaman amppelin (?).

Onko teillä vinkata jotain helppohoitoisia istutuksia/kukkia/puita tuohon pihalle?

Meikäläisen aika meni tänään lopulta pienimuotoisten vappujuhlien valmisteluun.

Saatoin juoda myös lasillisen. Aika jees maanantai.

Ihanaa vappua kaikille <3

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Hei! Älä pidä kiirettä istutusten kanssa, mieti rauhassa vaikka ensi kesään. Tärkeä asia on lannoittaa nurmikkoa, jotta siitä tulee vihreä ja hyvä. Keväällä kalkkia ja kevätlannoitetta, kesällä kesälannoitetta ja syksyllä kalkkia mja syyslannoitetta.

neito
2/4 | 

Marjapensaat ja satoa tuottavat puut ovat suht helppoja. Kunhan istuttaessa ja alkuun huolehtii kastelemisesta säännöllisesti, jotta juurtuvat. Eikä istuta liian lähelle toisiaan ja/tai taloa tai muita rakennelmia. Eli miettii hieman sitä minkä kokoiseksi kasvavat. Puita ja pensaita tarvii leikata sitten kun kasvavat isommaksi, mutta sitä tarvii tehdä kerta vuoteen silloinkin. Lannoitukset ts. ovat nekin harvakseltaan. Kukat ja sellaiset vaativat sitten jo enemmän ja säännöllistä hoitoa. Eikä kaikkea tosiaan kannata yhdellä kertaa tehdä, hitaasti hyvä tulee pihankin kanssa. Mut jonkinlainen pihasuunnitelma kannattaa teettää, jota sitten alkaa hiljalleen toteuttaa. Tuijat taitavat olla haasteellisia. Kun alkuun tarvitsevat paljon vettä, jotta juurtuvat. Myöhemmin pärjäävät vähemmälläkin. Kevät talvella tarvitsevat sitten suojausta, jotta eivät muutu ruskeiksi.

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016

Kiitos paljon käytännön vinkeistä. Näin vanhaksi on saanut elää, eikä tiedä tällaisia ns.perusasioita. Ehkä tämä kesä vielä suunnitellaan ja ensi kesän alussa ollaan sitten valmiudessa tositoimiin. Ihanaa kesää :)

Enpä olisi esikoista odottaessa uskonut, että halloweenista tulee jälkikasvulleni tärkeämpi juhla kuin joulusta. Tämmösen jouluihmisen lapsille!

Jos meikäläisen aikaan halloween oli jotain, mitä näki televisiosta vain Beverly Hills 90210 -sarjasta, niin nykynaperoilla aiheeseen liittyviä diskoja ja kotipilleitä osuu joka vuodelle muutama per lapsi. 

Halloween-laatikko

Myös meillä kotona juhla on alkanut vuosien aikana näkymään. Varastossamme on nykyään omat laatikot kahdelle eri juhlalle: joululle ja halloweenille (tässä laatikossa myös muutama pakollinen pääsiäiskoriste).

Tänä vuonna kaivoin halloween-koristeet valmiiksi esille ennen miehen työmatkalle lähtöä. Viime viikolla isommat lapset koristivat huoneisiinsa muutamia luurankovaloköynnöksiä, lepakoita, hämähäkkejä ja kiilteleviä kurpitsoita. Itse sain viikon aikana iskettyä ikkunaan muutaman luuranko- ja lepakkoköynnöksen (oli vähän haipakka viikko).

Ei juhlat vaan iltapala!

Olin nimittäin luvannut omatunnontuskissani lapsille aikaisemmin syksyllä, että pidetään näillä nurkilla naapurin lapsille halloween-iltapala ja yökyläily. 

Iltapala siksi, että se kuulostaa järjestäjälle vähemmän stressaavalta kuin halloween-juhlat. Yökyläilystä jouduttiin kaikkien harrastuskiireiden takia luopumaan, mutta yhdeksän lasta tässä eilen pyörähti. 

Ne, jotka seurasivat eilen Insta-stooriani saattoivat havaita, että olin työpäivän jälkeen hieman hiipuneilla energioilla tarttumassa projektiin, mutta lopulta tähän hommaan ei mennyt kuin 55 minuuttia!

Toki olin tehnyt ostokset jo aikaisemmin ja kömmin sieltä, mistä aita on matalin. Tämä taitaa olla jo tavaramerkkini lastenjuhlissa!

Ennakkoon ostin:

Kertakäyttöiset pääkallolautaset (2e Tiger)

Kurpitsa-pillit (2e Tiger)

Kertakäyttöiset R.I.P popcorn-kulhot  (2e Tiger)

1xpakkaus erikokoisia hämähäkkejä (2e Tiger)

Torvi, josta kuuluu erilaisia gammottavia ääniä (2e Tiger)

Paperiköynnökset, luuranko ja lepakko (2e Tiger)

(Aikaisemmilta vuosilta meillä oli valoköynnöksiä, joista laitoin kurpistakoristeen pöydälle. Yleensä patterit pitää uusia aina kerran vuodessa, kolmen köynnöksen pattereihin meni noin 6e, hämähäkkikulhot ja lastenhuoneiden rekvisiitta meillä oli jo valmiina)

somisteet ja patterit: 18e

Ruokakaupasta

Hämähäkkisalaattiin

2 kpl kurkku

1 pss pastaa

tummia viinirypäleitä

fetaa, jossa oliiviöljypohjainen kastike valmiina

1 nippu rucolaa

Suolaiset

kummitusnugetit (Lidl)

Iso paketti nakkeja

Pieneen syvään kulhoon ketsuppi, johon leikkasin nakin päitä "sormiksi vereen"

3 pkt mikropopcorneja

 

Karkit 

3 pussia halloween-karkkeja (joka kauppa myy)

2 pussia suklaisia silmämunia

 

Matobooli

Mikä tahansa tiivistemehua

Matokarkkeja

Ruokajutut olivat yhteensä reilu 30 euroa. Eli viidelläkympillä ja 55 minuutilla tämä homma vedettiin. Ihan kohtuullista meikäläisestä.

Karkkeja, nakkeja ja kurkkua

Lasten omiin juhliin leipominen on usein ajanhukkaa. Omien laskelmieni mukaan tyypit syövät yleensä tarjoittavista nakkeja, kurkkua ja karkkeja. Karkkeja, karkkeja ja karkkeja menee yleensä kaikki mitä on tarjolla, joten pidettiin siinä samalla karkkipäivä.

Ruokailun jälkeen tyypit saivat valita Netflixistä teeman mukaisen elokuvan. Naapuri kiikutti sormivärejä, joilla isommat maalasivat pienemmille halloween-henkisiä kasvomaalauksia. 

Viikon rankkuudesta kertonee se, että muutama tunti yhdeksän lapsen kanssa oli tämän viikon iiseimpiä iltoja. Kun tyypit katselivat leffaa, siivosin pöydän ja aika ison osan halloween-koristeista jo laatikkoon. 

 

 

 

                Mulle riitti tältä ruuhkavuodelta tämä halloween oikein hyvin. Joulua ja rauhaa kohti!

 

Lue myös: Ahdistaako lastenjuhlien järjestäminen? Pidä yhteissynttärit!

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram