Kirjoitukset avainsanalla Kaupallinen yhteistyö

Kohta on vuosi siitä, kun sain aivoinfarktin

Vaikka palasin sen jälkeen suhteellisen pian työelämään ja lasten kautta normiarkeen, niin tottakai aloin sairausloman jälkeen tarkkailla oireitani ja väsymisiäni tarkemmin. 

Luin myös paljon lisää aiheesta sosiaalinen introverttiys. Olin toki tiedostanut jo aikaisemminkin tuon määritelmän osuvan meikäläisen suhteen nappiin. 

Sosiaalinen introvertti on puhelias ja viihtyy ihmisten seurassa, mutta kohtuudella. Kun mitta täyttyy, introvertti kaivautuu sohvan nurkkaan ja häviää omaan kuplaansa lataamaan akkujaan.

Yllä yksi luonnehdinta, jonka löysin sosiaalisesta introverttiydestä Hidasta elämää -sivustolta.

Eli minusta ihmisten ja läheisten ystävienkin kanssa on kiva viettää aikaa, mutta välillä on päästävä lataamaan akkuja. Tuo sosiaalinen introverttiys ei tietenkään aiheuta kenellekään infarkteja, mutta vaikuttaa eri tavalla väsymiseen ja jaksamiseen. Aloin miettiä arkea kohtauksen jälkeen tuon piirteen kautta tarkemmin.

Työelämässä asia on ratkennut kevytyrittäjänä osin itsestään. Työkeikkojen ja haastattelupäivien välillä viikkoon jää yleensä 1-2 kotikonttoripäivää, jolloin saan ennen lasten paluuta koulusta tehdä töitä omassa rauhassa. Infarktin jälkeen aloin rytmittää näitä koti- ja työpäiviä astetta fiksummin.

Kun lapset oli pienempiä, arjen aikatauluja oli vielä helpompi säädellä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pienimmän vielä nukkuessa päiväunia oma hetki oli yleensä lauantai-iltapäivänä. Isommat saivat katsoa ohjelmiaan, ja minä yleensä nukuin tai luin. Sunnuntain päiväunien aikaan tein taas rästitöitä. 

Kun päiväunet jäivät ja lapset ovat kasvaneet, meillekin on tullut aika, jolloin vapaa-aikaa ei enää määritä pelkästään perheen omat aikataulut, vaan myös harrastukset ja kaverit. Ja se on mielestäni pelkästään hyvä asia. Että molempia on. 

Mutta toki kaipaan välillä omaa rauhaa, kun talo on täynnä porukkaa. Noin kerran viikossa kiellän vierailut. En pelkästään omien töiden tai jaksamisen takia, vaan ihan siksi, että saisin perheen edes kerran viikossa saman pöydän ääreen, rauhoittaa hetkiä tästä elämästä. 

Töiden tekeminen kotona (varsinkin viikonloppuisin) on nyt siis haastavampaa kuin ennen. Huomaan stressaantuvani ja olen äreämpi. Kesäkuussa, kirjaprojektin loppusuosuoralla, perhe lähti viikonlopuksi pakoon anoppilaan, mutta pidemmän päälle sellainen ei onnistuisi ja tuntuisi vähän kohtuuttomaltakin. 

Kun kesäloma päättyi, mietin, että on pakko keksiä joku ratkaisu sellaisiin työsumiin, joissa töitä on väkisin tehtävä enemmänkin viikonloppuna.

Siksi päädyin yöpymään hotellissa.*

Olen toki hippausreissujen jälkeen jäänyt miehen kanssa muutamia kertoja Helsinkiin hotelliin yöksi muutenkin. Mutta nuo ovat aina olleet jotain niin sanottuja erityistilanteita; synttäreitä, häitä tai muita, jolloin lapsille on sovittu myös hyvissä ajoin hoitaja.  

Mutta. Eikö oma jaksaminen voisi olla muutaman kerran vuodessa erikoistilanne? 

Olin yöpynyt aikaisemmilla niin sanotuilla erikoisvapailla mieheni kanssa Radisson Blu Plaza -hotellissa. 

Ensinnäkin siksi, että se on kätevien yhteyksien äärellä Helsingin juna-aseman vieressä ja oikeasti kävelymatkan päässä mihin tahansa paikkaan ydinkeskustassa. Toiseksi tykkään hotellin ilmapiiristä. 

Keskeisestä sijainnista huolimatta hotelli on sen verran syrjässä, että liikenteen melu ei sinne. Hotellissa on kuitenkin tietyllä tapaa historiallinen, mutta myös modernin kansainvälinen tunnelma. Kun kerran hotellissa yöpyy, niin silloin on kiva larpata olevansa ulkomailla. 

Jättisänky vaan mulle! Ja toki myös mun läppärille..
Jättisänky vaan mulle! Ja toki myös mun läppärille..

Oikeastaan tässä elämäntilanteessa toimivuus ja rauha ovat hotellin tärkeimpiä ominaisuuksia, vaikka ihan unituristina en Plazassa yöpynytkään (siis sellaisen tyyppinä, joka tulee nukkumaan hotelliin mahdollisimman hyvät unet).

Nyt olen ollut Plazassa yötä kolme kertaa* muun muassa Kultaisen Venla -gaalan ja Linnan juhlien jälkeisinä öinä. On ollut luksusta, kun on voinut rauhassa laittautua hotellihuoneessa, hoitaa kiireisimmät työt illan aikana ja jatkaa loput hommat aamupalalla.  

Plazan bisneshuoneeseen kuuluu myös loungen palvelut.

Lähtökohtaisesti lounge kuulostaa aina vähän arvoitukselta; niissä kun voi olla vastassa mitä tahansa suolapähkinöistä pöytiin tarjoiltuun kaviaariin. Plazan lounge yllättikin tasollaan; tarjolla oli tapaksia, kalaa, juustoja ja viiniä sekä paljon erilaisia jälkkäreitä. 

Lounge on myös hyvä etkoilupaikka ja sinne voi vetäytyä syömään myös aamiaisen. 

Minulla oli syksyn aikana yksi poikkeuksellisen raskas kansijuttu tehtävänä ja myös yksi hippaus sovittuna. Yhdistin ne yöpymällä Plazassa. Etkot loungessa, illallinen Plazassa ja sitten yöhön. 

Aamiainen on Plazassa muuten viikonloppuisin 12 saakka, joten sen äärellä on hyvä tehdä töitä tai rentoutua pidempäänkin - tai niiden pitkien unien jälkeen. Olen kaksi kertaa saanut myös myöhäisemmän uloskirjautumisen, joten on ollut kiva palata kotiin, kun työt on tehty ja loppu viikonloppu on niistä hommista vapaata.

Vaikka hotelliyöpyminen yleensä liittyy eritystilainteisiin tai työmatkoihin, ajattelen omaa hotelliyötä satsauksena jaksamiseeni. Hotelliyöpyminen on itse asiassa apu sosiaaliselle introvertille myös sosiaalisen arjen keskellä. Jos illan on ollut hälinässä ja jutellut itsensä puolikuolleeksi, niin on luksusta kirjoitella omassa rauhassa. Silloin jaksaa taas kotona odottavaa toisenlaista sosiaalista arkea. 

Muutaman kerran vuodessa työpöytä voi näyttää tältä.
Muutaman kerran vuodessa työpöytä voi näyttää tältä.

 Aion käyttää hotellimajoitusta myös jatkossa muutaman kerran vuodessa, kun perheen ja työn yhteensovittaminen alkaa näyttää jo kalenteria katsoessa alkavalta katastrofilta. Ja haluaisin tarjota samaa mahdollisuutta myös teille! 

Toimi näin: Seuraa Instagramissa Galawoman-tiliä ja kerro siellä ylläolevan hotellikuvan alla kenen kanssa haluaisit yöpyä Radisson Blu -hotellissa. Kilpailuun voit osallistua myös seuraamalla Facebookissa Sivuraiteilla -sivustoa ja kertoa hotellipostauksen alla kenen kanssa haluaisit oman hotelliyön jakaa. Voittaja saa yöpymisen ja aamiaisen kahdelle Double King -huoneessa valitsemassaan Radisson Blu -ketjun hotellissa Suomessa. Hotellista riippuen majoitukseen sisältyy asiakassaunan ja uima-altaan käyttö. Arvon ja julkaisen voittajan ystävänpäivänä, eli 14.2 perjantaina <3

Lisää tietoa Radisson Blu Plaza -hotellista täällä

*saatu

Kommentit (1)

PäiviS
1/1 | 

Ehdottomasti haluaisin yöpyä aviomiehen kanssa, edelleenkin 34 avioliittovuoden jälkeen. Yksityisyrittäjinä nuo yhteiset hotelliyöt ovat jääneet aika vähiin. Meille hotelliyö olisi luksusta ja lomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Täytin viime kesänä 35 vuotta. 

Hyvä, että olet tehnyt lapsesi, tuossa iässä hedelmällisyys kääntyy laskuun, muotoili gynekologi vuoden alussa.

35-vuotiaana myös kollageenin tuotanto kääntyy selkeään laskuun. Tämä tapahtumasarjahan itse asiassa alkaa jo 25 vuoden (!) iässä, mutta tässä iässä alkaa ilmestyä ensimmäisiä ryppyjä (check) ja ihon kimmoisuus vähenee (tsektsek).

Tämä kaikki siis johtuu aika lailla tuosta kollageenin vähenemisestä. Tähän tietoon ehdin törmätä useammassa lähteessä jo ennen syntymäpäivääni.

 Enkä nyt väitä, että tässä olisi mitään huippumalleja oltu tähänkään asti, mutta en usko, että kukaan hihkuu varsinaisesti riemusta, kun huomaa, että juonteita ei enää filtterikään pelasta.

Onneksi ymmärrän tässä iässä, että ajan näkyminen on myös väistämätöntä, mutta ehkä nyt jos koskaan voisi vähän skarpata ihonhoitorutiineissa. Eli suomeksi pelastaa mitä pelastettavissa on.

Itselläni varsinaisia kehityskohteita on kaksi.

Ensinnäkin olen kotona 1-2 kertaa viikossa aika myöhään illalla, jolloin pesen meikit usein hieman huolimattomasti (tästä todisteena aamulla saattaa olla ripsarin jämiä poskilla, kun lähden viemään lapsia päiväkotiin) . Tai ääritapauksissa olen nukahtanut oikein intensiivisen työkeikan jälkeen sohvalle (tiedän, että tämä on perusasia, jota ei pitäisi ikinä missään tilanteessa tehdä).

Toinen epäkohta on epämerkkiuskollisuus. Kylppäristäni löytyy kaappikaupalla putelia, jos toistakin ja olen käyttänyt yhtä ainetta toiselta sarjalta ja toista toiselta. Hyviä olen löytänyt, mutta käytön jatkuvuus on vaihdellut.

Käytin yhden jakson vähän jälkeen kun täytin kolmekymmentä luonnonkosmetiikkasarjaa ja huomasin sen sopivan iholleni.

Kun nyt vuoden alussa käväisin KORRES-liikkeen avajaisissa Lasipalatsilla olin sopivasti ihokriisissä ja tajusin, että yhtä lailla tässä olisi nyt luonnonkosmetiikkamerkki, jota olisi käyttöön kokonainen tuotesarja.

KORRESilla minua kiinnosti erityisesti heidän kauneuseliksiirit, sillä sellaisia en ole kokeillut aikaisemmin. Sainkin liikkeestä perusrasvojen lisäksi kokeiluun kolme eliksiiriä:

1. *Golden Krocus Elixir, jonka luvataan kiinteyttävän ja kohottavan sekä tasoittavan ja kosteuttavan ihoa. Sinällään riittää, jos sitä laittaa tipan aamuin illoin aamu- ja yövoiteiden sekaan.

Sain vinkin, että se passaa hyvin myös meikkivoiteen sekaan. Hauska yksityiskohta on, että eliksiiri sisältää käsinpoimittua kreikkalaista sahramia. Sahramikauneuseliksiiri – kuulosti aika luksukselta!

2. Sain testiin myös *sahramikauneuseliksiiriä  silmänympärysiholle, jota olen sekoittanut tipan silmänympärysvoiteen kanssa.

3. Nämä molemmat tuotteet ovat sahramilisän vuoksi hieman arvokkaampia (109e/79e), mutta hyväksi havaitsin *kasvisöljyn (59e) , joka sisältää villiruusuöljyä ja C-vitamiinia. Tämä putilo on kukkarolle hieman edullisempi, mutta ainakin itse käytin sitä voiteiden ja meikkivoiteen kanssa sahramieliksiirin tapaan.

Sahramieliksiiri sekä silmäympärysihon eliksiirivoide.
Sahramieliksiiri sekä silmäympärysihon eliksiirivoide.

Nyt olen käyttänyt eliksiirejä reilun kuukauden.

Ensimmäisenä havaitsin, että voisin kuoria ihon useammin kuin kerran puolessa vuodessa kosmetologilla käydessä. Nimittäin ensimmäisinä viikkoina, kun rasvasin ihoa säännöllisesti eliksiirien kera ihon pintakerrokset kuoriutuvat käytännössä käsiin ja voidecocktail imeytyi vasta, kun laitoin uuden kerroksen rasvoja. 

Eli ihonhoitolupaus numero yksi kuori on kuoria se kerran viikossa.

Lisäsin tosiaan öljyjä tipan tai kaksi myös meikkivoiteen sekaan ja se toi meikkiin semmoista kivaa lisähehkua. En tiedä kuvittelinko, mutta meikki lähti illalla myös astetta helpommin pois.

Tosin ihonhoitolupaus numero kaksi pakottaa minut puhdistamaan meikin täydessä valaistuksessa. Huomaan, että kylppärin tunnelmavalaistuksessa on helppo huijata itseä. Täydessä valossa puhdistuksen ja ihon kunnon lopputulemat lienevät realistisempia.

Tämän kuukauden ihonhoitokuurin ja KORRESin tuotteiden käytön jälkeen iho tuntuu pehmeämmältä ja pintakuivuus on selvästi vähentynyt. Uskon, että nämä osaltaan yhdistettynä hyvään ihon hoitoon hidastavat noita kollageenin vähenemisen aiheuttamia tuhoja. Aion jatkossa myös läträtä tipan eliksiiriä meikkivoiteen sekaan.

Vaikka uurteita toki on, niin minusta iho on nyt kuukauden jälkeen ihan kelpo kunnossa. Näin naama peruslukemilla uurteita toki erottaa kevyen meikkivoiteen alta, mutta eihän tässä enää ihan teinejä ollakaan.
Vaikka uurteita toki on, niin minusta iho on nyt kuukauden jälkeen ihan kelpo kunnossa. Näin naama peruslukemilla uurteita toki erottaa kevyen meikkivoiteen alta, mutta eihän tässä enää ihan teinejä ollakaan.

Lähestyvän kevään kunniaksi järjestänkin nyt pika-arvonnan!

Eli jos innostuit erityisesti jostain näistä kolmesta : Golden Krocus, silmänympärysihon eliksiiri vai villiruusuöljy, niin kommentoi blogin tekstikenttään tai instagramiini KORRES-kuvan alle (viimeisin foto) näistä oma suosikkisi, niin saatan arpoa sen juuri sinulle. Vastausaikaa on 1.3 pe-aamuun klo 9.00, jolloin arvon myös Tammerfest-liput sekä Linkosuon tuotepaketit. Voittajia huhuilen samaisen perjantai-aamupäivän aikana täällä blogissa ja Instagramissa.

*Lisää Korresin eliksiireistä ja tuotteista täällä.

*saatu

 

 

Kommentit (34)

HannaK
3/34 | 

Golden Krocus Elixir kuulostaisi olevan vastaus just mun tarpeisiin, eli sitä olisi mahtava päästä testaamaan.

Heidi
11/34 | 

Goden Krocus silmänympäryksiin testailisin mielelläni. Korres on jonkin verran tuttua

Vierailija
21/34 | 

Hei!

Villiruusuöljy kuulostaa iholle ihanalta! Kiinnostaa kovasti kokeilla! 

Vierailija
23/34 | 

Golden Krocus Elixir , olen intohimoinen Korresin vartalovoiteiden käyttäjä, mutta en ole vielä näitä eliksiirejä raaskinut kokeilla...olisi niin ihana tutustua 😊

Giannamaria
24/34 | 

Villiruusuöljy ehdottomasti. Suosittelen muuten lämpimästi Korresin aurinkorasvoja, niistä en enää luovu mistään hinnasta!

Äiti-ihmisenä olen varonut mainostamasta tätä, mutta rakastan juhlimista. Siis sellaista kunnon hillumista hyvän musiikin ja ystävien kanssa - euforisen hetken ilman huolta huomisesta. 

Sanomattakin on selvää, että en ehdi harrastaa tuota - kolmen suhteellisen pienen lapsen äitinä, reissumiehen vaimona ja yrittäjänä - kovinkaan usein.

Moni saattaa kuvitella, että juhlin työni puolesta paljon. Kohotankin joka viikko useamman skumppalasin, mutta ehkä kerran puolessa vuodessa otan siitä kulauksen. Yleensä joudun ensimmäisten joukossa poistumaan pilleistä kuin pilleistä, joten gaalanaisen skumppakuvat Instagramissa - ne ovat liian usein ympäröivien kulissien jatke!

Kun sitten juhlin, haluan olla täysin vailla velvotteita. Haluan, että kaikki toimii, tyypit ovat oikeat, enkä tuona omana hetkenä jaksa mitään ylimääräistä säätämistä, jota arki on yleensä yhtenään täynnä.

 Ja sanotaan suoraan, että sen kerran kun olen menossa niin kumoan useamman lasillisen - ja tanssin aamuun.

Ehkä tästä syystä en ole koskaan ollut mikään festarikävijä. Jo parikymppisenä koko festarointi tuntui lähinnä vaivalloiselle; telttoja, jonoja, kilometrien kävelyä kaatosateessa kohteeseen.

Sitten rakastuin tamperelaiseen mieheen ja päädyin kymmenen vuotta sitten Tammerfesteille, joka on yksi Suomen suurimmista kaupunkifestivaaleista.

Kymmenen vuotta sitten festit olivat hajautuneet klubeille ja isompiin konsertteihin ympäri kaupunkia. Keikan jälkeen saattoi jatkaa seuraavalle klubille tai baariin. Artistien keikkoja, joita et ikinä ehdi katsomaan talvella, kesäfiilis, kaupunkifasiliteetit ja leppoisat tamperelaiset. Vihdoinkin festarit meikäläisen makuun!

Jokunen vuosi sitten isommat keikat siirtyivät Ratinanniemen festivaalipuistoon. Tammerfesteistä tuli astetta enemmän festarimainen ruoka- ja myyntikojuineen.

Onneksi alue oli kuitenkin helposti hahmotettava ja se on käytännössä keskustassa.

Juhlivalle mutsille tämä oli lopulta helpotus, sillä ehdin halutessani nähdä monet artistit samalla lavalla.

Ratina on kuitenkin sen verran pienempi, että vaikka olisit alueen perimmäisellä kojulla kuulisit lavalla soittavan bändin. Joskus kun festareilla sosialisoidessa lempibändi saattaa jäädä vahingossa välistä, niin Tammerfesteillä niin ei yksinkertaisesti voi käydä. 

Lisäksi Tammerfesteillä voi yhä nauttia myös vanhan ajan klubikeikoista, joita yhä on useammassa paikassa ympäri kaupunkia.

Kolmekymppisenä koko ajatus rymyfestareista tuntuu jo utopistiselle, mutta Tammerfestit ovat olleet jo vuosia useankin kaveriporukkani (kyllä olen levittänyt sanaa) heinäkuun kohokohta.

Festit, jotka tänä vuonna järjestetään 18.-20.7, merkitään kalenteriin jo vuoden alussa. Ja kun tämän kesän festariohjelma julkaistiin, niin whatsapp on käynyt kuumana. Mikä on pääpäivä? Tuo olis pakko nähdä ja tuo! Monenko päivän liput?

Nyt näyttää siltä, että tänäkin vuonna olen Ratinanniemessä torstaista lauantaihin.

Tiedän. Nämä festarikuvat tuntuvat just nyt lumikaaoksen keskellä epätodellisille, mutta tuommosta(kin) meillä viime vuonna oli. Pääpäivänä koko porukalla oli *VIP-liput, joilla pääsee katoksen suojaan, saa katsella keikkoja hieman korkeammalta ja vapautuu vessajoinoista.

Toisaalta olen viettänyt monta festipäivää vipittömänä ja ihan yhtä lystiä on aina ollut. Rinteen päältä voi välillä fiilistellä istuenkin keikkoja, enkä itse ole kokenut alueella ikinä infernaalisia jonoja. 

Ja niin. Tässä vaiheessa kesä tuntuu myös epätodellisen kaukaiselle, mutta aina se on kuitenkin yllättävän nopeasti tullut. Ja yhtä yllättävän nopeasti Tammerfestien lippuja on myös myyty viime kesinä loppuun.

Vastailin nimittäin viime kesänä lukuisiin puheluihin festien lauantai-aamuna, jossa kyseltiin, että apua tiedätkö yhtään mistä voi saada tälle päivälle lipun?

Eli  lämpimästi suosittelen varaamaan kalenterista minä-aikaa jo nyt ja ostamaan Tammerfestien tiketit tänä vuonna hyvissä ajoin. 

Tammerfestein 25. juhlavuoden kunniaksi sain myös arvottavaksi kaksi lippua kesän festeille! Jos sääkin haluat nähdä kesällä Vesalan, Lauri Tähkän, Apulannan, Kaija Koon, Anna PuunVestan ja monet muut ykkösnimet Suomen Tampereella kommentoi blogin kommentoi-kenttään tai Galawoman (minun Instagram-tilini) Tammerfest-kuvan alle (sama foto kuin tässä postauksessa) kenen kanssa ja mille päivälle haluat liput ensi kesän Tammerfesteille 27.2 mennessä.

Voittaja saa siis kaksi lippua itse valitsemalleen päivälle Tammerfesteille. Huhuilen voittajaa täällä ja Instassa 1.3, joten muista käydä tsekkaamassa suosiko arpaonni juuri sinua.

Lippujen lisäksi tamperelainen (tietenkin) Linkosuo on luvannut palkita voittajan lisäksi neljä arpaonnista festarieväillä. Tuotepakettiin kuuluu Linkosuon uusia ja klassikkoherkkuja. Kaikki voittajat siis infoilen 1.3 täällä ja Instagramin puolella.

°Tammerfestien 2019 ohjelmaan, artistikattaukseen ja lippuvaihtoehtoihin voi tutustua täällä.

*saatu

°kuvat Jonna Öhrnberg/Tammerfest

Kommentit (177)

VS
1/177 | 

Olis huippua päästä katsomaan miehen kanssa mm. Apulantaa, Ismoa ja Eppuja perjantaina 19.7.

Vierailija

Olis huippuu päästä festareille. En oo ollu Tampereella festareissa. Miehen kanssa mentäis.

Tuippa

En saanut kommentoitua muuta kuin vastaamalla toiseen kommenttiin... Mutta siis hyvän ystävän kanssa lähtisin ja 19.7. olisi loistavat esiintyjät, kuten Apulanta ja Ville Valo jne.

Annina
2/177 | 

Ehdottomasti 18.päivä koska siellä on ihania naisia ja Vesta jota en valitettavasti ole nähnyt vielä livenä mitta rakastan hänen musiikkia ❤ mukaan lähtisi teini-ikäinen tyttäreni joka lähtee elokuun lopulla vaihtoon vuodeksi Hong Kongiin vuodeksi. Hän jumaloi Vestaa ja saisimme kahdestaan äiti-tytär aikaa jota ehdimme viettää todella vähän. Olisi ihana yllättää hänet ❤

Tepa53
3/177 | 

Apua! Eput 19.7., J Karjalainen 20.7... Ehkä perjantai 19.7. vie voiton - ja ystäväni Mirja messiin ehdottomasti!

Annina696
5/177 | 

Ehdottomasti 18.päivä koska siellä on ihania naisia ja Vesta jota en valitettavasti ole nähnyt vielä livenä mitta rakastan hänen musiikkia ❤ mukaan lähtisi teini-ikäinen tyttäreni joka lähtee elokuun lopulla vaihtoon vuodeksi Hong Kongiin vuodeksi. Hän jumaloi Vestaa ja saisimme kahdestaan äiti-tytär aikaa jota ehdimme viettää todella vähän. Olisi ihana yllättää hänet ❤

Seikkailija
7/177 | 

Rakkaan ystäväni kanssa viettäisimme iltaa aamuun asti 19.7 ois siihen sopiva 🌹

TiaS
9/177 | 

Ismo, loput on ekstraa 😁 19.7 ja mukaan lähtisi, mies,sisko,veli ja kaverit.. tai joku heistä.
Itseasiassa en ole ikinä ollut festareilla ja täytän elokuussa kolmekymmentä. Hassua,eikö?

Mummut kumoon
14/177 | 

Ilman muuta veisin sisareni festareille❤️ Asuu ulkomailla, joten festarit voisivat antaa hyvän kattauksen suomalaisesta musiikista! Ja J Karjalainen ois ihan huippu🥂😍

Vierailija
16/177 | 

Äitini on suuri Lauri Tähkä-fani, joten ehdottomasti liput lauantaille!🤩🤩 olisi huippua yllättää äiti lipuilla!!

Vierailija
25/177 | 

Ihan huippua!!! yllättäisin ystäväni upealla festarilla. Olisi molemmille ensimmäinen kerta <3 

MARYL
26/177 | 

19.7 tarjonta ois paras ja näin äkkiä vaikea sanoa, kuka se varmuudella lähtis mukaan, mutta ihan varmasti löytyisi hyvää seuraa reissuun juhlimaan 🥳 koko talvi on jo ties monennenko kerran menny kotona nököttäessä työttömänä (ja kesät menny yhtä usein töitä paiskiesssa), ni tulevalta kesältä toivon työn lisäksi elämyksiä, pikku reissuja ja ihania muistoja ja hetkiä taas ensi talven yli jaksamiseen 🧡

Vierailija
27/177 | 

19.7 pe olisi ihana päästä ystävän kanssa jota ei näe kovin usein kun asuu niin kaukana ❤

Lizzu
34/177 | 

Torstaina haluaisin mennä mieheni kanssa joka on kova Cardigans fani! Rakastan Tammerfestia, ihan parasta kesässä!

Vierailija
37/177 | 

Lähtisinlapsuudenystäväni kanssa katsomaan lauri tähkää. Siitä tulisi äitien vapaapäivä =)

Momof4
38/177 | 

19.7 koska Apulanta

Ja 4 (7,6,4,1)kohtuu pienen lapsen äitinä, tulisi lapsikesään ihana hengähdystauko rakkaan mieheni kanssa. Harvoin, kun yhdessä enään mihinkään päästään olisi tuossa hyvä syy järjestää hetki vain meille❤️

Maikkub
40/177 | 

Mieheni kanssa olisi hienoa aloittaa kesäloma,19.7 mahtavien esiintyjien kanssa

Vierailija
47/177 | 

Torstaina lähtisin parhaan kaverini kanssa, joka ei ole koskaan tammerfesteillä ollut.

Vierailija
50/177 | 

Lahjoittaisin liput tyttärelle ja hänen miehelleen. Eivät ole koskaan olleet Tammerfesteillä.

Vierailija
54/177 | 

Tahtoisin nähdä Kaija Koon.. Mieheni kanssa haluaisin päästä juhlimaan 😍👍

Gini
55/177 | 

Ihanaisen ystäväni kanssa lähdettäis bilettään, "äipät" vapaalle nimenomaan 🙌🙌❤❤ & Pe tai La kumpi vaan olis meille hyvä!!!!!

Riic
57/177 | 

Siskon kanssa mentäis ja 19.7 esiintyvät Ismo Alanko ja Ville Valo & Agents olis huippua nähdä

Vierailija
60/177 | 

Ihan mikä päivä vaan - Hanna lähtis mun kans lapsivapaa lle ja äiti juhlis aamuun 🥂

Pii
65/177 | 

Kyllä se olis 19.7👌Ja mukaan lähtis ihanista ystävistä se joka on vapaalla😊

Aikuinen-Nainen-77
66/177 | 

19 tai 20pvä mies mukaan ja menoksi! Joka kevät haaveilen, koskaan ei oo muka aikaa...

Sipsi
67/177 | 

Pe 19.7. koska vielä ei tietoa miten kesäloma osuu👌 Ja mukaan rakas ystävä😍

Vierailija
68/177 | 

Haluaisin ehdottomasti Tammerfesteille, mieheni kanssa tultaisiin. Ja lauantai olisi meille paras päivä.

MBAK
Liittynyt11.2.2019
71/177 | 

19 päivä ehdottomasti! Olis kiva päästä ystävän kanssa vähän vapaalle ja mikäs sen mukavampaa kuin vaihtaa maisemaa ja matkustaa Tampereelle ja päästä festareille =)

Sunday77
73/177 | 

The Cardigans on torstaina joten sille päivälle toivoisin liput. Ottaisin mukaan hyvän ystäväni. <3

Synttärisankari
83/177 | 

Ilman muuta Perjantaille 19pv! Ystävän kanssa tää ois huippu juttu viettää synttäreitä!

Lyckandin
84/177 | 

Oh la laa mahtavaa...Tammerfesteillä hyvä artistikauttaus myös lauantaina, joten päästäkää mut "joraamaan" toisen Hämäläisen kanssa Mansesteriin 🤩😎🎶🎵🎤

Aurinkotyttö
87/177 | 

Tammerfesteillä ei olla vielä oltu ja festarit on ihan huippuja. Torstai 18.7 ois meidän valinta. Innolla mukana arvonnassa, Olispa Onnea 😍🍀

Mymmeli
88/177 | 

Kesä ja Tammerfest, mikä ihana syy olisi napata poikaystävä messiin lauantai päivälle !

Outza
89/177 | 

Pe  19.7  Paula Vesala.. Lauri Tähkä    Hyvän ystävän kanssa kesäloma reissuun

Vierailija
90/177 | 

Miehen kanssa mentäisiin 20.7 ja J Karjalainen kiinnostaa kovasti. Ei olla tammerfesteillä aiemmin käyty

Kikka
91/177 | 

Paljon hyviä esiintyjiä joten vielä en osaa päättää mille päivälle liput haluan 🤔 Apulanta, Paula Vesala, J. Karjalainen... Ystävän yllättäisin tällä aika kivasti joten mukana kilpailussa innoissani.

Vierailija
92/177 | 

Aivan ehdottomasti haluaisin nähdä juurikin Vesalan, Tähkän ja monet muut.
Mieheni nappaisin mukaan ja saatais näin sitä kuuluisaa parisuhdeaikaa, jota pienen lapsen vanhemmilla ei ole ollut viimeisen 4 vuoden aikana kuin pari kertaa 😅😍

A-M
93/177 | 

Suurena Lauri Tähkän fanina vastaan iloisena tuon lauantain. Ystäväni kanssa lähtisimme Laurin kanssa tanssimaan.

Vierailija
95/177 | 

Lauri Tähkää ois kiva mennä kattoo. Kerran oon vuosien sitten käyny tammerfesteillä ja tykkäsin tapahtumasta.

Reetta H.
97/177 | 

Perjantaina 19.7. ja joku ihanista kavereistani mukaan, vaikka Mari, Minttu tai Kirsi, kuka sattuu olemaan kesätöistä vapaana silloin! 😊

Vierailija
99/177 | 

Siskoni kanssa ensimmäistä kertaa Tammerfestiin ja 20.7. olisi sopiva päivä 🎤🎶😎

Äitu
100/177 | 

Pe 19.7., mukaan vanhempi poikani. Kun hän oli vauva, lähdimme kaupungille kävelylle kuuntelemaan Tammerfestejä aidan takaa. Nostimme hänet jossain vaiheessa vaunuista ylös ja saman tien hän ”puklasi”, mietimme silloin mieheni kanssa, että 20 vuoden kuluttua hän ehkä on tuolla sisäpuolella ja puklailee ihan eri syystä. Fanitanme molemmat Eppuja, eikä kumpikaan meistä ole päässyt vielä aitojen sisäpuolelle tämän 20 vuoden aikana - lupaamme olla puklaamatta!

Sari 68
101/177 | 

Torstaina lähtisin tytttärieni kanssa. Viime kesä jäi väliin, koska toivuin selkäleikkauksesta.

Sininis
107/177 | 

Ollaan miehen kanssa molemmat kotoisin Tampereelta ja siitä huolimatta Tammerfestit on jäänyt käymättä (vähän jopa nolottaa myöntää).
Siispä 20. päivä ois täydellinen! ❤️

Kikka72
108/177 | 

Mikä päivä vaan, ei koskaan olla käyty festareilla. Ja olisi laatuaikaa mieheni kanssa.

äititytärpäivä
109/177 | 

Äitin kanssa ainakin, niinkuin muutamana aiempanakin vuonna. Kaikkina päivinä huikeita esiintyjiä, mutta lauantai voisi olla hyvä!

Mkj
113/177 | 

Jokaiselle päivälle oli kyllä saatu huikeita artisteja, mutta ehkä lauantain kattaus vie kuitenkin omissa silmissä voiton! Poikaystävän kanssa lähdettäis fiilistelemään!

Tardu
114/177 | 

Menisimme mielellämme vaikka Eppujen päivänä. Tähän asti olemme jääneet vain rannalle ruikuttaan, vaikka asumme Tampereella 🥁🎻🎺🎹🎸🎷🎤🎶💕🍀

Liselotte
115/177 | 

Pe tai la molemmat sopivat erinomaisesti. Ystävän kanssa❤️☀️🕶🎸🎷🎼👍🏻

Odelmiina
120/177 | 

Meillä on 9v. hääpäivä 24.7 ja lähdettäessä ehdottomasti juhlimaan hääpäivää yhdessä mieheni kanssa Tammerfesteille 20.7.19.😍😘❤️

Joonarihanna
130/177 | 

Ottaisin mukaan ystäväni Tutan koska juuri keskusteltiin ettei meillä keski-ikäisillä äideillä ole muuta happeningia suunniteltu kesälle kuin corgien rantapäivät lasten kanssa eikä me kuitenkaan olla liian vanhoja juhlimaan 😁

Vierailija
133/177 | 

Hyvän ystävän kanssa lähtisin ja lauantai eli ”pääpäivä” ois huippu varmasti fiiliksen ja esiityjienkin puolesta!🤩

Anuskii
135/177 | 

Kaikki päivät olisivat huippuja, mutta jos on pakko valita niin perjantai 19.7. se sitten olisi. Seuraksi ottaisin ystävän Lempäälästä :)

Sirpa
137/177 | 

Lauantai 20.7 olisi sopiva. Miehen tai tyttären kanssa. Olisipahan elämäni ekat festarit.

Vierailija
140/177 | 

Torstai tai lauantai oon aina haaveillut lähteväni tammerfesteille mut en oo saanu aikaseksi lähtee. Nyt ous hyvä tilaisuus lähtee ja ottaa pieni irtiotto arjesta.

Tuisku
144/177 | 

Olisi mahtava päästä ystävän kanssa ekaa kertaa Tammerfesteille. Monesti olen halunnut lähtee mut aina tullut joku este!!!

Vierailija
150/177 | 

Yhden äiti-ystävän kanssa haaveillaan irtiotosta kesälle, ehkä olisi helpompi lähteä jos liput tulisi voittona🙈 Perjantaina varmaankin mentäisiin

Sone
151/177 | 

Perjantaina tärähtää mieluisimmin , ois siistii kaverin kaa päästä huudeille

MP
152/177 | 

Monen vuoden Tammerfest-tauon jälkeen olisi kiva lähteä hyvän ystävän kanssa perjantaina festeille katsomaan Ville Valoa ja agentsia.

Katsuli
153/177 | 

Olisi ihan huippua jos "mammat" pääsisi pitkästä aikaan juhliin Tammerfest:iin. Hyvän ja ihanan ystäväni kanssa.

Jhennanen
154/177 | 

Torstain kattaus tarjoaa parhaat bileet. Varsinkin, kun ois paras bailukaveri seurana 🥂

Lyyli
155/177 | 

Mikä päivä tahansa käy, jos onni näin potkaisisi. Ja uskon, että joku ystävistäni lähtisi mielellään mukaan juhlimaan aamuun

Kike
158/177 | 

Lauantain kattaus kiinnostaisi eniten. Rakkaan 18 v tyttäreni kanssa olisi ihana päästä relaamaan rankan vuoden jälkeen

Muffinsi
159/177 | 

Apulantaa katsomaan miesystävän kanssa ❤️ takana on rankka vuosi eron, sairastamisen jne merkeissä. Olisi ihana päästä kahdestaan nauttimaan yhteisestä viikonlopusta 😘

Salena
161/177 | 

Voi kunpa voittaisin ! :-)Miesystäväni kanssa perjantaina.Mahtavia esiintyjiä !

Jenner
162/177 | 

20.7 lauantai! Ottaisin mukaan hyvän ystäväni, jonka kanssa olimme viime vuonnakin Tammerfesteillä

Lissu&x
163/177 | 

2011 jäi Cardigans näkemättä Öllesummerissa, kun Doloresin isä sairastui. Nyt olis kiva paikata tuo, mieheni kanssa tultais fiilistelemään ja kattomaan muitakin torstaipäivän esiintyjiä.

Vierailija

:-) Lolz, en tainnut olla hereillä kun kirjoitin, Cardigans ja Cranberries meni sekaisin. No, enivei Cardigansista täällä tykätty myös. Erase&rewindiä tullut luukutettua..

Kesä2019
164/177 | 

Oi oi Ville Valo olisi mahtavaa nähdä ja kuulla. Miehen kanssa lähtisin laatuaikaa viettämään❤

Leenunen
165/177 | 

Ystäväni Sallan kanssa lähtisimme katsomaan Suomen valovoimaisinta ja karismaattisinta miesartistia, Lauri Tähkää. Olisi kesän hienoin päivä 💛😊

Mira
168/177 | 

Ouhjee mikä arvonta!

Osallistuisin ehdottomasti parhaan ystäväni kanssa, meillä on vauvavuosi taputeltuna jotenka eiköhän juhlittaisi ihan vaan sitä ystävyyttä ja kun päästään taas välillä arjesta irtautumaan! 20.7.2019 ois ihan meidän päivä!

Tulitikkutyttö
169/177 | 

Oijoi, olisipas ihanaa päästä viettämään siskoaikaa lauantaina. (: <3

Kun jäin lomalle aika monen valvotun yön jälkeen, päätin, etten ikinä enää päästä tai haali tuollaista hommakasaumaa itselleni. Olen tämän tosin tainnut luvata itselleni joskus aikaisemminkin, mutta voihan helle ja heinäkuu että onnistuitkin lataamaan akkuja!

Mutta vakavasti yritin viimeisellä helteisellä lomaviikolla miettiä, miten voisin viedä optimoida ja järkeistää ajankäyttöäni. Mietin, miten voisin tehdä työtä kunnianhimoisesti, mutta jättää aikaa perheelle ja myös ystäville sekä itselle?

Olen pohtinut näitä kysymyksiä paljon, etenkin kuopuksen, kolmannen lapsen, syntymämme jälkeen.

Helteestä huolimatta sain lopulta viimeisellä lomaviikolla organisoitua työhuoneen uudelleen. Kun kerroin eräälle freelancer-kaverilleni, että jään helposti tekemään töitä yläkertaan, hän tiedusteli kotiofficeni fengshuita? Siis onko työhuoneen ilmapiirissä jotain luontaantyötävää?

Kävin kriittisesti läpi työhuonettani.

Ehkä kaappien sisäinen epäjärjestys? Kertyneet paperit ja liian monet muistiinpanovihkot? Olisiko jostain teknisistä lisävempaimista apua?

Ehkä joku uudelleen organisoinnissa auttoi, sillä istun nyt 11. aamua klo 6.30 näpyttelemässä työhuoneessani. En siis enää olohuoneen sohvalla selkä ja niskat mutkalla.

1.Järjestys

Aloitin projektin kaappien järjestelyllä ja turhien papereiden poisheittämisellä. Jätin työpöydälle ja saataville liukuovikaapiston ylähyllylle vain tavarat, joita todella tarvitsen (puhelimen ja kameran laturit sekä piuhat, klemmarit ja avaimet). Jätin myös saataville vain ne aikakauslehdet, joihin olen viime vuoden aikana kirjoittanut, eli niin sanotut asiakaslehdet. Muut lajittelin järjestykseen mappeihin pois silmistä. Myös yksi ideointivihko saa riiittää (niitä oli ympäriinsä yhteensä kuusi).

2. Työn ja vapaa-ajan selkeämpi ero

Työhuoneen viihtyvyyden ja toimivuuden parantamisella pyrin siihen, että koska teen töitä usein kotona, niin tekisin niitä vain  työhuoneessa (poikkeustapauksia, eli pienimmän lapsen sairasteluita huolimatta).

Roudasin siis talosta työhuoneeseen kaiken mikä liittyy työhön, myös treenivaatteet, sillä suunnittelen välillä voimistelutunteja kotona ja juurikin työhuoneessa. Samalla tuli lajiteltua selkeämmin treenivaatteet ja niin sanotut hengailuvaatteet.

Sellaiset aikakauslehdet, joita luen huvikseni, vein ylös makkariin.

Samalla rytmitin työntekoani. Teen aamulla töitä 6.30-7.15, sen jälkeen varaan 9.00 asti aikaa aamurumbaan ja pienelle happihyppelylle/urheilulle. Vasta 9.00 jatkan töitä. 

Kun lopetan työt, jätän myös läppärin työhuoneeseen. 

3. Tulostin

Roikkumaan jääneet asiat vaivaavat usein mieltä. Aika usein ne liittyvät skannattaviin palauta päiväkotiin/kouluun tms muihin tulostettaviin asioihin. Tähän asti olen vastustanut tulostimen hankintaa, sillä no ööö, olen pitänyt niitä yksinkertaisesti sisustukseen sopimattomina. Olen tulostellut niin kirjastossa, naapurissa kuin asiakkaillakin.

Mutta kehitys kehittyy. Epsonin EcoTank ET-2750 -tulostin *meni näppärästi työpöydän ja sohvan väliin. Lisäksi laite on muotoilultaan yksinkertainen ja tyylikäs. 

Tulostukset voi tehdä kaksipuoleisesti ja tulostin toimii näppärästi wifin kautta. Eli mobiililaitteista tulostaminen onnistuu. Yhdistin tulostimen sekä tietokoneeseen sekä työpadiini.

Männäaikoina, kun minulla oli vielä tulostin (lapsuudenkodissa), tulostimen värit tulivat värikaseteilta. Epsoniin sai mukana pitkäkestoiset musteet pulloissa ja yhdellä täytöllä voi tulostaa  2-3 vuotta. Täyttäminen oli todella helppoa. LCD-näyttöisen tulostimen hinta oli 369 euroa ja ensimmäisellä työviikolla helpotti kummasti elämää, kun tulostettavaa ja skannattavaa riittää.

4. Supla

Etätyön parhaita puolia on oma rauha. Kun koululainen on lähtenyt ja pienemmät ovat päiväkodissa taloon laskeutuu rauha. Varsinkin hektisten Helsinki-päivien jälkeen, on kiva kuulla välillä omat ajatuksensa.

Välillä kesken intensiivisen kirjoittamisen on hyvä kuulla myös muuta kuin omia ajatuksia. Mietin viime keväänä monta kertaa, että pitäisi ladata Supla. No nyt latasin sen. Se vei aikaa noin puoli minuuttia (eli oli kannattanut mietiskellä asiaa näin kauan).

Koska työhuoneessa ei ole radiota, niin Suplan kautta kevennän välillä työpäivää ja laitan sen taustalle, kun kirjoitus ei enää kulje. Toiminut yllättävän hyvin niin sanotusti työkavereiden korvikkeena.

5. Pienet asiat

Täytän edellisenä päivänä vesipulloon valmiiksi veden. Laitan viltin ja työtossut aamua varten valmiiksi. On lopulta aika pienistä jutuista kiinni, että koneelle on kiva hipsiä, kun kello soi 6.30. 

*saatu

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram