Eilen, kun palasin pitkän työpäivän ja yhden harkkakuvauskierroksen jälkeen kotiin, siellä odotti ihana yllätys.

Esikoinen oli ystävänsä kanssa siivonnut keittiön ja olohuoneen sekä leiponut mokkapaloja. Mokkapalat oli katettu molempien perheille, joten soitin nopeasti kaverini naapurista (joka siis myös lapseni ystävän äiti) syömään.

Olin ajatellut laittaa lapsille ja itselleni (mies on työmatkalla) päivälliseksi broileria ja salaattia. Valmiiksi katetulle ex tempore -päivälliselle kokonaisen broilerin kypsentäminen olisi kestänyt liian kauan, joten heitin nopeasti uuniin karjalanpiirakoita ja nostin kylkeen alkuviikolla valmiiksi keittämiäni kananmunia.

Yhdessä paikalle rientäneen kaverini kanssa väsäsimme Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita ruokahetkiä -kirjasta mansikka-avokado-vuohenjuustosalaatin. Sain pikaohjeen salaattiin Teresalta, kun kuvasimme hänen ja Vilma-tyttären kanssa tänään ilmestynyttä Me naiset -lehden kansijuttua.

Selailin kuvauksissa kirjaa. Tykkäsin sen tyylistä ja ideasta. Ruoka erilaisiin hetkiin muuttotalkooista ystävien viikonloppubrunssiin. Vaikka tulevana viikonloppuna elämä on monissa koulunsa päättävien kodeissa juhlaa, niin muuten elämässä on monia (arkisempia) tilanteita, johon ei ole olemassa reseptiikkaa.

Mansikka-avokado-vuohenjuustosalaatin ohje oli yksinkertainen, mutta oikaisimme yllättäen yhdeksänpäiseksi nousseen illallistajien määrän takia hieman ohjeessa.

Salaattiin tarvitset:

200g mansikoita

2 avokadoa

1/2 dl oliiviöljyä

1 limetin mehu

2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

1-2 tl hunajaa

ripaus chilirouhetta

suolaa ja mustapippuria

200g vuohenjuustoa

pari kourallista salaattisekoitusta

pari kourallista punamangolidia (löytyy salaattihyllystä, jouduin itse googlaamaan mikä tämä on)

Puhdista mansikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokadot ja poista kivi sekä kuoret. Kuutioi avokadojen hedelmäliha. Sekoita kulhossa mansikka- ja avokadokuutiot, öljy, limetin mehu, minttu, hunaja ja mausteet.  Leikkaa vuohenjuusto paloiksi ja nostele ne mansikka-avokadoseoksen joukkoon. Anna vuohenjuuston marinoitua hetki. Levitä tarjoiluvadille salaatti sekä punamangoldi. Lusikoi päälle mansikka-vuohenjuustoseos.

Kun kattaus oli pöydässä, tsekkasin nopeasti, missä oikaisimme. Ainakin pilkkomisessa ja  vähän esillelaitossa, sillä porukka alkoi olla nälkäistä. Mutta löydettiin koko porukka kesälle suosikkisalaatti, jotka toimivat myös tällaisina parhaina arjen ex-tempore kohotettuina ruokahetkinä.

Resepti Parhaita ruokahetkiä -kirjasta

Edellinen: Testasin Anni Hautalan keittokirjan

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogi jatkaa viihteen maailman ilmiöiden ja ihmisten käsittelemistä siitä, mihin Radalla-palsta jää. Elämääkin täällä eletään ja ihmetellään - välillä myös skumppalasin kera.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen toimittaja, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat