Sivumennen sukeltaa eteläkorealaisen Han Kangin romaaniin. Omaääninen ja vaikuttava Vegetaristi (suom. Sari Karhulahti, Gummerus) palkittiin viime vuonna Bookerilla, eikä syyttä. Puhumme paljon siitä, kuinka kirja saa ymmärtämään hulluutta (niin sanottua) ja vieroksumaan normaaliutta (niin sanottua) ja miten mekin oikeastaan haluaisimme olla puita. Jos ihmisenä oleminen välillä väsyttää, tämä kirja on sinulle.

Podcastin aluksi Johanna analysoi Lahden mm-kisat uudesta näkökulmasta. Jonna on kanavoinut omia aggressioitaan elokuvateatterissa Loganin kanssa ja tietää nyt, milloin on aika fiktiiviselle väkivallalle. Hyllynlämmittäjä etenee, kun Johanna on lukenut Emmi Itärannan Teemestarin kirjan, josta lyhyesti täällä. Uutisosiossa tiedämme kertoa, että Edward St Aubynin Patrick Melrose -sarjaa ollaan televisioimassa ja sarjan pääosaan on valittu täydellinen Benedict Cumberbatch. Rumpujen pärinää!

Ikiteema rakkaus kiehtoo aina. Tällä kertaa gurunamme on On Being podcastin vieraana ollut kirjailija, filosofi Alain de Botton, joka puhuu viisaita. Tämä saa Jonnan tavoittelemaan kyllin hyvää parisuhdetta ja Johannan tunnustamaan, että rakkaudessa hän on huono. Entä miksi de Bottonin mukaan joskus suurin rakkauden teko on jättää ihminen rauhaan eikä yrittää saada häntä parisuhteeseen? Kuuntele ja tiedä.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaksi ystävää ja paljon puhetta siitä mistä ei ole puutetta: hyvistä kirjoista. Sivumennen-kirjapodcastia ja -blogia luotsaavat Johanna Laitinen ja Jonna Tapanainen.

Kuva: Satu Kemppainen. Graafikko: Reetta Kyttä. Podcastin tunnusmusiikki: Artemi Remes.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat