Zadie Smithin Swing Timea ei voi lukea hapuilematta puhelinta käteen ja avaamatta selainta. Kiitos, että olet olemassa, internet.

Swing Timessa Smith pakottaa jotain sellaista kirjalliseen muotoon, mitä ei voi kirjalliseen muotoon pakottaa. Tai niinhän sitä luulisi! Kyse on fyysisyydestä, tarkalleen ottaen tanssista, ja kirja onnistuu tietenkin, koska haloo, Zadie Smith.

Nero.

Ja mikä minut ajaa lukemisen lomassa nettiin? Kirja sijoittuu osin musiikkivideoiden kultakauteen, joten musiikkivideotpa hyvinkin. Smithin henkilöhahmot rakastavat Michael Jacksonia. Thriller-video kuvaillaan kirjassa, mutta se on klassikko ja siksi niin hyvin muistissa, että ei siitä nyt sen enempää. Itse kuitenkin olin tyystin unohtanut Smooth Criminalin. Excuse me! Tanssivideo sanan varsinaisessa merkityksessä. Michael Jacksonin muuveja on ikävä. Yhdeksän ja puoli hyvin vietettyä minuuttia.

Piti hakea netistä myös tämä pätkä elokuvasta Ali Baba tulee kaupunkiin, johon Smith viittaa kirjassa. Ehtaa eksotisointia, mutta katsokaa tuon nuoren naisen taitoa, liikkeen iloa ja huumoria, tanssia joka on kuin leikkiä.

Ja niin: uusi podcastjakso on tekeillä!

Ja niin: parhaat tanssivideot jakoon!

/Johanna

Kommentit (2)

Seuraa 

Kaksi ystävää ja paljon puhetta siitä mistä ei ole puutetta: hyvistä kirjoista. Sivumennen-kirjapodcastia ja -blogia luotsaavat Johanna Laitinen ja Jonna Tapanainen.

Kuva: Satu Kemppainen. Graafikko: Reetta Kyttä. Podcastin tunnusmusiikki: Artemi Remes.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat