Kirjat ei lopu kesken! Realistisesta epärealistiseksi ja vain muutamassa päivässä! Kävi siis niin, että lomakirjavalikoima täydentyi näillä:

Roxane Gay: Hunger

Gay kertoo siitä, miltä tuntuu elää lihavana maailmassa, joka inhoaa lihavuutta. Juuri sellainen muistelma, josta pidän: hyvin tarkkaan temaattisesti rajattu, etenee nopeasti. Sävy äärimyötätuntoinen erityisesti itseä kohtaan, mikä on vallankumouksellista. Tämän ehdin jo lukea! Lisää ajatuksia seuraa.

Åsne Seierstad: Två systrar (alkuteos on norjalainen)

Fanitan Seierstadia, joka kehittää kertovaa tietokirjagenreä pohjoismaissa valitsemalla aina vaikeita aiheita ja pyrkimällä puhtaaseen kertomukseen. Ei niin sanotusti pelkää tarttua härkää sarvista. Två systrar kertoo kahdesta teinitytöstä, jotka jättävät Norjan ja lähtevät ISIS:in sotureiksi Syyriaan.  

Lina Wolff: De polyglotta älskarna

Wolff voitti kirjalla vuoden 2016 August-palkinnon, ja siksi minulla nyt on se tässä kädessäni. En tiedä tästä oikein mitään. Ensimmäinen virke on hieno. Takakansi kertoo, että kirjan keskiössä on miehen katse, joka kohdistuu naiseen. Hm? Sitähän taide on ollut aina, mutta uskon, että Wolff uusintaa katsetta tai ainakin sen katseen tulkintaa.

Alain de Botton: Kärlekens väg (alkuteos on englanniksi The Course of Love)

Me puhuimme Jonnan kanssa keväällä (tässä jaksossa) Alain de Bottonista ja hänen rakkauden – tai ehkä rakastamisen – teorioistaan. Olimme hänestä vaikuttuneita. Ja sitten kun tämä kirja tuli kirjakaupassa vastaan, mitä siinä voi ihminen tehdä. Tämän otan luettavaksi nyt!

Tällä hetkellä olen: hyvin tyytyväinen.

Oloni on: turvattu.

Lukuloma jatkuu!

/Johanna.

Kommentit (4)

Johanna L
Liittynyt20.1.2017

Juuri ennen lomaa tyhjensin kirjahyllyä; tein siis ikään kuin tilaa näille uusille tulokkaille. Tosin näistä ainakaan yksi ei tule pääsemään mun kirjahyllyyn. Ehkä.

Seuraa 

Kaksi ystävää ja paljon puhetta siitä mistä ei ole puutetta: hyvistä kirjoista. Sivumennen-kirjapodcastia ja -blogia luotsaavat Johanna Laitinen ja Jonna Tapanainen.

Kuva: Satu Kemppainen. Graafikko: Reetta Kyttä. Podcastin tunnusmusiikki: Artemi Remes.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat