Taksikuski yrittää nostaa matkalaukkua takakonttiin mutta laskee sen heti takaisin maahan. “Mitä sinulla oikein on täällä?”

Kirjoja.

Olin viikon työmatkalla New Yorkissa. Valmistauduin huolella – olen oppinut pakkaamaan fiksusti ja kevyesti – ja tein itseni kanssa sopimuksen, että saan ostaa maks kaksi kirjaa matkan aikana.

Ostin seitsemän ja sain yhden matkalukemiseksi. Taksikuskin kohtasin paluulennon jälkeen Helsingissä.

Kuvassa on kirjoista kuusi.

Kolme niistä on sellaisia, joista olemme Jonnan kanssa puhuneet podcastissa. Jessa Crispinin Why I Am Not a Feminist: manifesti uuden, radikaalin feminismin puolesta fanittamaltamme kirjailijalta. Emily Wittin Future Sex: uuden kirjallisen äänen uteliaita ja avomielisiä esseitä rakastamisen ja yhdessäolon uusista tavoista. Rebecca Solnitin The Mother of All Questions: esseistiikan superstaran viimeisin kokoelma.

Kaksi duuniperäistä ostosta, joista kuvassa vain toinen. Jenny Offillin Last Things: esikoisteos Offililta, jolta ilmestyy ensi vuonna kirja suomeksi.

Kaksi heräteostosta. Alyssa Mastromonacon (ja Lauren Oylerin) Who Thought This Was a Good Idea: uraopas ja Obama-fania tyydyttävä työmuistelma Mastromonacon vuosista Valkoisessa talossa (Obama kannessa ja Obaman nimi mainitaan lievetekstissä, myyty). Morgan Parkerin There Are More Beautiful Things Than Beyoncé: runokokoelma, jossa on maailman makein kansikuva (myyty) ja titteli (Beyoncé mainitaan, myyty).

Leijonanosa lukemistani kirjoista liittyy työhön, joten kun pääsen ostamaan kirjoja puhtaasti omasta mieltymyksestä, menen jokseenkin sekaisin ja kahmin marginaalisia kirjoja. Se on huumaava tunne. Saa ruokkia jostain syvältä itsestä nousevaa kirjanälkää.

Olen ostoksiini erittäin tyytyväinen enkä siksi enää usko kahden kirjan sääntöön.

Mikä teitä ohjaa kirjakaupassa? Järki vai tunne? Kertokaa, olen utelias!

/Johanna.

PS Ne New Yorkin kirjakaupat muuten! Teen niistä teille raportin!

Kommentit (2)

Johanna L
Liittynyt20.1.2017

Oh! Mun aivot meni solmuun tästä teoriasta! Koska se on ilmaista, niin kyllä se jonkin sortin korvaushoitoa sitten on, totta totta.

Seuraa 

Kaksi ystävää ja paljon puhetta siitä mistä ei ole puutetta: hyvistä kirjoista. Sivumennen-kirjapodcastia ja -blogia luotsaavat Johanna Laitinen ja Jonna Tapanainen.

Kuva: Satu Kemppainen. Graafikko: Reetta Kyttä. Podcastin tunnusmusiikki: Artemi Remes.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat