Miltäpä haasteeton alkuvuosi tuntuisi ellei valjulta. Siksi näin:

Tammikuu tuli ja meni, mutta Sivumennen esitti vuoden ensimmäisessä podcastjaksossa haasteen koko vuodelle: lue 12 kuukauden aikana 12 sellaista kirjaa, jotka on tullut ostettua mutta jotka ovat jääneet syystä tai toisesta lukematta.

Kuulostaako tutulta, kirjaihminen? Takuulla. Me haalimme kirjoja, koska me rakastamme kirjoja. Niillä rakennetaan identiteettiä, sivistetään itseä ja viihdytetään itseä, you name it. Osa meistä on aikaoptimisteja, ja kaikki meistä ovat kiireisiä. Ja mitä tästä seuraa? Uudet kirjat saavat aikaan euforiaa mutta lukematta jääneet kirjat huonoa omaatuntoa. Japanissa ilmiölle on ollut oma sana 1800-luvulta lähtien, tsundoku, joka tarkoittaa ‘kasaantuvia kirjoja’, joten on korkea aika saada sille nimi myös suomeksi.

Koska kirjat ansaitsevat tulla luetuksi, koska kirjoja hamstraavan ei pitäisi koskaan tuntea syyllisyyttä ja koska lukeminen kannattaa aina: tule mukaan Hyllynlämmittäjä-haasteeseen!

Se on helppoa, ja ehdit vielä hyvin (vuotta on jäljellä 11 kuukautta). Julkaise oma haastepino ja raportoi haasteen etenemisestä sosiaalisessa mediassa: #hyllynlämmittäjä. Me tutkailemme valitsemianne kirjoja suurella mielenkiinnolla.

Hyvää haastetta ja paljon aikaa lukemiselle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kaksi ystävää ja paljon puhetta siitä mistä ei ole puutetta: hyvistä kirjoista. Sivumennen-kirjapodcastia ja -blogia luotsaavat Johanna Laitinen ja Jonna Tapanainen.

Kuva: Satu Kemppainen. Graafikko: Reetta Kyttä. Podcastin tunnusmusiikki: Artemi Remes.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat