Kirjoitukset avainsanalla kasvit

Terassikauden avauduttua (heh) olen kantanut kasveja kaupasta kotiin yksi toisensa jälkeen, niin ulos terassille kuin sisällekin. Kolkon talven jälkeen tuntuu, että kaipaan kaikkialle vihreää. Tänttähäärän kanssa ollaan istuteltu purkkeihin jos jonkinlaista yrttiä ja eilen kaivettiin kukkapenkin sivuun juurtunut tammenalku ylös ja istutettiin omaan purkkiin. Katsotaan, innostuuko se siitä kasvamaan ja minne sen sitten istuttaisi.

Olen myös miettinyt, että pitäisikö olohuoneeseen lisätä hieman väriä ja tapetoida joku seinä vaikka jollain nyt kovasti trendikkäällä kasviaiheisella tapetilla, mutta ehkä aloitan varovasti. Niinpä tilasin Deseniosta seinälle palmunlehtijulisteen ja pionin kukkien lakastuttua jätin pelkät varret maljakoihin. Nehän näyttikin sillai ihan kivoilta! ;)

Sisustuslehdissä ja -blogeissa näkee nyt paljon kaikenlaisia vihreitä oksia maljakoissa ja ennen niin "mummomaiset" viherkasvit, kuten anopinkieli ja peikonlehti tekevät kuulemma aivan uutta tulemistaan. Hyvä niin. Luin nimittäin jostain, että toimistoon lisätyt viherkasvit puhdistavat sisäilmaa jopa niinkin tehokkaasti, että työntekijöiden sairauspoissaolopäivät voivat jopa puolittua vuositasolla. Kotona työskentelevälle yrittäjällehän tämä on aivan mahtava uutinen! Ja plussaa vielä kasvien tuomasta kodikkuusefektistä. Siispä auton takadrontti tyhjäksi romuista ja suunta kohti kukkakauppaa. Sehän on siis sama kuin pistäisi rahaa pankkiin… :D

Yksi sisustushaavekin on täyttynyt terassin välittömässä läheisyydessä. Kapistus ei maksanut montaa kymppiä mutta tulee tuomaan kesään niin paljon iloa!

Mutta siitä lisää ensi kerralla! ;)

Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

K.K.

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.