Kirjoitukset avainsanalla olohuone

Viime viikonloppuisen pms-rageilun tuloksena olohuoneessa huonekalut vaihtoivat paikkaa että viuh viuh vaan. Uusi filosofiani nimittäin kuuluu: jos se häiritsee sinua, tee asialle jotain. Ja minähän tein. Tai no, minä osoittelin huonekalujen uusia paikkoja ja mies siirsi ne hampaitaan kiristellen. Onneksi siirsi, sillä nyt on rauha laskeutunut olohuoneeseen sekä harrastelijasisustajan pääkoppaan:

Olemme asuneet nykyisessä kodissamme noin kolme vuotta ja koko tuon ajan olen miettinyt, että olohuoneessa ei ole kaikki kohdillaan. En oikein osannut sanoa, mikä edellisessä järjestyksessä mätti, mutta se ei vaan tuntunut oikealta. Kiva korkeakiiltoinen Boconceptin TV-taso oli pituutensa takia asetettu ikkunan eteen ja sohva luonnollisesti sen eteen. Nojatuolin paikka taas oli sohvan sivulla. Ikkunan edessä taso ei jostain syytä päässyt yhtään oikeuksiinsa, vaan jäi ikkunan varjoon.

Iso TV blokkasi ikkunanäkymän melkein kokonaan ja minusta se oli ajatuksenakin hieman urpo: TV ikkunaseinällä. En myöskään pitänyt siitä, että terassilta sisälle katsottaessa näkyi ensimmäisenä TV:n ruma takaseinä miljoonine johtoineen. Niinpä aloin mielessäni pyörittelemään ajatusta: minkä huonekalun sijoittaisin minnekin, jos alkaisin nyt sisustaa olohuonetta uudestaan jo olemassa olevilla huonekaluilla. Ja siitä se ajatus sitten lähti... :)

Tätä järjestystä on sovitettu kyllä ennenkin, mutta tuolloin ikkunanpielet olivat vielä vanhat tummanruskeat, joten ikkunoiden paljastaminen kokonaan ei tuntunut hyvältä ratkaisulta. Nyt kun ikkunanpielet ja terassin ovi on maalattu valkoisiksi, näkymä on aivan erilainen. Samoin fiilis!

Jännää, miten suuren vaikutuksen parin suuremman huonekalun siirtäminen teki koko olohuoneelle. Nyt kaikki huonekalut saavat huomiota, jopa aikaisemmin sohvan taakse jäänyt portaikko. Tästä kaikesta puhtia saaneena sain jopa raivattua olohuoneen pitkän säilytystason ihmismäiseen kuntoon. Ennen sitä pidettiin lapsen leikkitasona, jonka päälle kaikki olohuoneessa pyörivät lelut heitettiin. Nyt kun lapsi menee syksyllä jo kouluun, tuumasin, että olohuoneen ei enää tarvitse näyttää lastenhuoneelta. (Jonka muuten myös siivosin tämän jälkeen, onhan näillä siivous-/järjestely-Konmari-innostuksilla tapana aina kertautua…)

Ja nyt on niin hyvä hengittää. Ja ennen kaikkea, nauttia sekä TV:n että ikkunan näkymistä erikseen, ei samanaikaisesti häikäisyineen… ;)

Mahtavaa viikkoa!

K.K.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.