Kirjoitukset avainsanalla Iittala

Ne ovat täällä taas! Stockmannin Hullut Päivät eivät olisi voineet saapua parempaan saumaan. Jonkin sortin hullutusta on nimittäin ilmassa. En tiedä, lieko syynä kevät vai kotona työskentely mutta uudistamisen puuska on tänä vuonna saanut aivan uudet mittasuhteet. Kodintekstiilien lisäksi kyytiä ovat saaneet vuosikausiksi repsottamaan jääneet asiat, kuten yläkerran tummat ja kuluneet ovenpielet. Jännä juttu, miten pienelläkin muutoksella voi olla niin suuri vaikutus, niin esteettisesti kuin henkisestikin. Valkoiseksi maalatut ovenpielet ja -karmit raikastavat koko yläkerran tasanteen, puhumattakaan muutoksen aiheuttamasta henkisestä helpotuksenhuokauksesta. Nyt silmä ei enää jatkuvasti ohi kulkiessa tarraa harmittavaan asiaan (”tuokin tuossa grrrr”…).

Pieneltä pintaremontiltani ehdin kuitenkin hyökätä Hulluille Päiville jo heti keskiviikosta aamutuimaan. Kun Iittalan Lantern on hullutushintojen mukaisessa tarjouksessa, on toimittava heti, heh. Vuosikausia haikailema valkoinen lamppu on samanvärinen kuin Aalto-maljakkoni, joiden seuraksi lamppua kaavailin. Sommittelukokeilujen jälkeen en kuitenkaan raskinut hukuttaa lamppua samanväristen kaveriensa joukkoon vaan se pääsi ainakin toistaiseksi paraatipaikalle olohuoneen sivupöydälle (vaikka kieltämättä hieman kyllä jännittää skenaario, jossa taulut luisuvat alas paikoiltaan ja pudottavat lampun mennessääääään…).

Marimekon Bottna-tyynynpäällinen ei ollut yhtään tarjouksessa mutta se lähti mukaan yhtä kaikki. (Miksihän sitä muuten päätyy alessa aina ostamaan normaalihintaisia tuotteita?) Enivei, tyynyn myötä tumma sohva näyttää taas kivan uudistuneelta ja modernimmalta. Ja nyt toinen sohvan puoli huutaa symmetrisyyden nimessä samanlaista. Ugh.

To sum up: jos minä jotain olen sisustamisesta oppinut, niin ainakin sen, etteivät toteuttamatta jääneet tai kompromissiratkaisut jätä rauhaan ja tulevat lopulta kalliiksi, kun sitä kuitenkin päätyy ostamaan sen alun perin haluamansa tuotteen. Ja mitä tulee häiritsevien sisustusratkaisujen korjaamiseen: uusi projekti on jo taas työn alla. Stay tuned… ;).

Kivaa viikonloppua, hanit!

K.K.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.