Kirjoitukset avainsanalla koti

Lupasin miehelle, etten ala sen kummemmin ”sisustamaan” tätä kotia, koska emme aio tähän jäädä. Tässä mietitään, mihin suuntaan lähdetään: aletaanko rakennuttaa omakotitaloa perusratkaisuilla ja omalla pihalla, vai satsataanko ns. sisustukseen ja muutetaan uudempaan ja vähän hienompaan rivariin (joissa on kaikissa nykyään muuten postimerkin kokoiset takapihat).

Lupauksellani tarkoitin tietenkin siis sitä, että en ala ostamaan tänne mitään uutta varta vasten, mutta saahan sitä yrittää ottaa olemassa olevista tavaroistaan ja edellisen asukkaan tapetoinneista kaikki irti ;). Ja saahan sitä yrittää tehdä kodistaan nättiä, vaikka kyseessä olisikin väliaikaisratkaisu ja ei-niin-sisustukselliset muovimatot ja mäntyportaikko, heh…

Kun kaikki on kuitenkin jo niin nähty. Instagramia selatessa samassa fiidissä voi olla peräkkäin kolme lähes samannäköistä kotia. Samat sohvapöydät, samat hyllyköt ja samat matot. Ja jos vielä kerran pitää lukea jostain, että avain omaleimaiseen ja itsensä näköiseen sisustukseen on yhdistellä vanhaa ja uutta, modernia ja mummon perintösenkkiä…argh.

Joten tällainen tästä nyt tuli. On kiva hengähtää hetki ja keskittyä ihan muuhun kuin sisustusratkaisuihin. Elää ja miettiä elämää eteenpäin. Ottaa ehkä koiranpentu (!). Selata asuntosivuja ja antaa mielikuvitukselleen vallan. Unelmoida ja tehdä laskelmia. Ja olla täydessä valmiudessa toimimaan heti, kun se oikea asunto tai tontti tärähtää myyntiin. Oikeastaan ihan paras tilanne pian vaihtuvaa vuotta ajatellen: kaikki ovet avoinna.

Mukavaa sunnuntaita!

K.K.

Instagram: @katja_karpalo

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taannoisen sisustushöyrähdyksen myötä kodin väritys on kovasti muuttunut mustavalkoisempaan suuntaan. Entinen valkoista, harmaata ja puun sävyjä yhdistelevä sisustus on saanut rinnalleen graafisen mustan, kukapa olisi uskonut. Katseltuani lähes parikymmentä vuotta lapsuudenkodin mustavalkoista sisustusta olin tietoisesti karttanut kyseistä väriyhdistelmää ja valinnut omaan kotiini aina pehmeämpiä sävyjä (lue: valkoista ja puuta). Nyt on kuitenkin toisin, ja syytän tästä takinkääntämisestä jälleen kerran sisustusblogeja, varsinkin ihanan Lauran ja ihanan Lisbetin kauniita mustaa ja valkoista yhdisteleviä moderneja koteja.

Eipä sillä, mustaahan meillä on ennenkin ollut olohuoneessa massiivisen sohvan muodossa. Vaikka edelleen tahtoisin eroon koko sohvasta ja tilalle jotain vaaleampaa ja kevyempää, ei sohvan väri enää kriiseilytä samassa määrin kuin vielä vähän aikaa sitten. 

Moni asia on kuitenkin vielä kesken. Esimerkiksi olohuoneen seinälle kaavailtu tauluhylly nojailee edelleenkin lattialla odottamassa poraamistaan ja jo valmiiksi kehystettyjä taulujaan. Keittiössä Marimekon Joonas-kankaasta leikatut verhot ovat jo tangossa, vaikka reunoja ei ole vielä viimeistelty, heh. Tiedättehän, kun inspiraatio iskee, ei silloin voi odotella ;). Tuppaavat vaan jäämään monesti pysyviksi ratkaisuiksi nuo kokeilut… keittiön uusi matto onneksi ei viimeistelyjä kaipaa.

Vielä kun saisi uusittua keittiön ruokailuryhmän ja maalattua yläkerran tummat ovenpielet valkoisiksi, alkaisi kaikista häiritsevimmät kohteet kotona olla eliminoituja.

Sittenhän voikin höyrähtää taas johonkin muuhun ;).

Rentouttavaa sunnuntaita!

K.K.

Kommentit (2)

lisbet e.

Lieneeköhän syy mun mustavalkoisuuteeni, että elin värikkäässä kasarikodissa? Ainakin kellanoranssia mäntypaneelia oli riittävästi. Hyvältä teillä näyttää; mustavalkoinen on pohja, johon on helppo yhdistää sitä, mikä kulloinkin tuntuu parhaimmalta. Täytyy kyllä tunnustaa, että meille on kyllä salakavalasti hiipimässä värejä... tai no, ovathan harmaa ja ruskea värejä?

Katja Karpalo
Liittynyt7.12.2015

Hei Lisbet ja kiitos kommentista! Hihii, mäntyä oli tosiaan meidänkin kasarikodissa. Mustavalkoisuus tuntuu kyllä nyt tosi raikkaalta ja omaltakin. Jopa siinä määrin, että tekisi mieli jopa maalata jokin seinistä mustaksi kokeilumielessä, vaikkapa liitutaulumaalilla. Jostain syystä mies ei vaan yhtään innostu tästä ajatuksesta ;). Teidän työhuone (ja koko koti) on kyllä niiiin ihana! Juuri täydellinen yhdistelmä mustaa, valkoista ja puuta. Kiitos ihanasta blogistasi ja kivaa kevään odotusta sinne! :)

Hei ja hyvää uutta vuotta!

Rauhalliset joulunpyhät ja kaikenlaisen sisustusmateriaalin (Insta! Blogit!) plärääminen plus "uusi vuosi, uudet kujeet" plus Konmari-kirjan (uudelleen)lukeminen plus kotona oleilu ovat saaneet sisäisen sisustajani heräämään oikein toden teolla.

Huonekalut ovat saaneet (vielä) pysyä (suht) rauhassa paikoillaan...mitä nyt vähän sohvapöydät viuhuvat paikasta toiseen...

Kaapinpäälliset ovat saaneet myös tuta tämän innostuksen ja sinne on viritelty jos jonkinlaista sisustusesinekollaasiviritelmää.

Mikäs siinä, harmitonta ja kivaa touhua. Uudelle vuodelle en pahemmin lupauksia tehnyt, paitsi tämän yhden: vast'edes aion sanoa jyrkän Ein ja epävarman Ehkän sijaan reippaasti Kyllä kaikenlaisille innostuttaville asioille. Paitsi puhelinmyyjille (sori).

Ehkä minusta ei vielä mitään oman elämäni Varpusta tule, mutta ai että on piristävää vaihteeksi tehdä jotain konkreettista bittiavaruudessa seikkailun sijaan. Tehdä kivoja asetelmia ja ottaa niistä kuva. Ihan vaan omaksi iloksi. Ja ehkä vähän myös joidenkin muidenkin.

Mutta siitä lisää ensi kerralla ;).

Mukavaa loppiaista!

K.K.

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.