Jösses että on kiirettä :)! Joku vois jopa sanoa, että stressiä pukkaa. Olemme tottuneet vaihtamaan maata usein, mutta kyllä siihen lähtöön liittyy aina aika paljon häsellystä. Päätimme loppujen lopuksi lähteä Espanjaan talveksi ja vaakakupissa painoi Oda-Sofian toive päästä omalle tutulle luokalle jatkamaan koulunkäyntiä ja minun uusi duuni Domus Designin villojen myyjänä. Ennen kuin pääsemme lähtemään on kuitenkin saatava Ontikan kartano talviteloille. Olemme siivonneet jo majatalon valmiiksi, roudanneet roskiin monta jätesäkillistä kaksosten rikkinäisiä leluja, niputtaneet liian pieniä vaatteita, raijanneet huonekaluja ees sun taas ja ajaneet tilanhoitajamme sydänkohtauksen partaalle. Aika monet lastenrattaatkin löytyi jos joku tarvitsee :)?

Oma hommansa on hevosten vienti Espanjaan. Meillä on nyt täällä viisi hevosta, joten tarvitaan rekka. Yhdellä tutullamme on vanha mersu pihan perällä Saarenmaalla, jonka kuulemma saisi kuntoon. Siinä on tilat kolmelle hevoselle ja makuutilat neljälle ihmiselle. Siihen vielä traileri perään niin kaikki on kyydissä. Näen jo silmieni edessä, kun tämä seurakunta matkaa halki Euroopan vanhalla reggaerekalla kolmen lapsen, neljän koiran ja viiden hevosen kanssa. Siitähän saisi kaikkien aikojen telkkariohjelman, mamma mia :). Ainakin saadaan paljon hauskaa blogiainesta! 

Yhtenä iltana sain myös älynväläyksen iltatallia tehdessä. Entä jos vuokraisin tallini jollekin hevosihmiselle? Sehän olisi järkevää. No ei muuta kuin tuumasta toimeen ja ilmoitus nettiin. Kyselyitä onkin ollut valtavasti, mutta katsotaan meneekö jokin maaliin saakka. Taivaanrannan maalareita on enemmän kuin tekijöitä. Tämä ehkä-sitten-jos-ja-kun piirre multa kyllä puuttuu täysin. Aina kun olen saanut jonkin idea, olen myös toteuttanut sen. En usko, että on montaa haavetta jota en olisi lähtenyt tavoittelemaan. Hullun rohkea sanovat monet, mutta omasta mielestäni tässä ei ole hulluudesta alkuunkaan kyse. Fakta on kuitenkin se, että kukaan meistä ei tiedä milloin se lähtö tuonpuoleiseen omalle kohdalle sattuu, joten omat kortit kannattaa pelata. Sama se häviääkö vai voittaako kunhan pelaa ja nauttii matkasta. 

Eilen lämmitimme puusaunan lammen rannalla ja paistoimme lasten kanssa makkaraa ja lättyjä nuotiolla. Oli aivan mielettömän kaunis ilta-aurinko ja lätyt maistuivat taivaallisilta. Nämä pienet hetket taltioituu mielen sopukoihin ja niitä on ihana muistella Espanjassa talvella. Jos nyt sitten ehtii muistella:). Mutta niinhän se on, että ne upeimmat hetket syntyy varsin pienellä vaivalla. Riittää kun sytyttää nuotion ja kerää rakkaat siihen ympärille. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsee?

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Riina-Maija "Riinis" Palander ja kirjoitan blogissa elämästäni, jossa sattuu ja tapahtuu. Pyöritän neljän lapsen perhettä, johon kuuluu myös lauma hevosia, koiria, kissoja ja kaneja. Kesäisin emännöin Virossa Ontikan majataloa, huollan ja remppaan vanhaa kartanoa tiluksineen sekä treenaan kouluhevosia. Talvet vietämme Espanjassa, Ranskassa ja Suomessa. Tervetuloa mukaan!

Instagram