Päivät Espanjan auringon alla seuraavat toinen toistaan. Joka päivä paistaa aurinko, illat tuoksuvat jasmiinilta ja meren kohinaan voi upottaa epämieluisat ajatukset. Ajelen kaupungilla skootterilla ponnari hulmuten ja treffaan ystäviä rantakahvilassa; en ole eläissäni ollut yhtä onnellinen kuin täällä. Jokaisella on se oma paikka, jossa sielu lepää. Minulle se on Euroopan eteläisimmässä kärjessä, josta näkee kirkkaana päivänä Afrikkaan. 

Oda-Sofia on aloittanut koulun ja nauttii silminnähden paluusta opinahjoon. Suomalainen koulu Los Pacosissa on todellinen helmi ja valtavan tärkeä kiinnekohta täällä asuville suomalaisille. Ne lapset, jotka onnistuvat koulupaikan saamaan, ovat todella onnekkaita. Ja se näkyy koulun yleisilmeessä; käytävillä tulee vastaan hymyileviä kasvoja, sporttisen näköisiä opettajia ja koulun portilla odottelevat vanhemmat vaihtavat kuulumisia keskenään iloisesti. Tiedän, että tämä kuulostaa ällön ihanalta, mutta kun se vain on ihanaa! Meidän lapset ovat koulussa nyt kolmatta vuotta ja lähtevät edelleen joka aamu innolla kouluun. Muistan omasta lapsuudestani, kuinka liisteriä aamuisin oli raahautua pimeän tien varteen odottamaan bussia. Viikonloppua odotettiin kuin kuuta nousevaa, kun taas nämä nassikat odottavat maanantaiaamua. Näin ne asiat voivat myöskin olla :).

Ikävä kaksosia ja Kallea on jäätävä. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin myöntää, että nyt kun Kallen kirja on juuri julkaistu ja hänestä revitään kaikenlaisia otsikoita joka lehteen, niin on huomattavasti helpompaa olla maapallon toisella laidalla. Ei mulla ole aavistukaan, mitä kirja sisältää saatikka mitä siellä on minusta, mutta varmaan parempi kuin en tiedä. Tieto lisää tuskaa :). Joskus aiemmin olen polttanut päreeni, kun minusta on annettu lausuntoja, joiden todenperäisyyttä ei ole minulta kysytty, mutta nykyisin en enää välitä. Läheiset ihmiset tietävät asioiden todellisen laidan ja se riittää minulle. Kallella on voimakkaat mielipiteet, mutta niin on tarvittaessa minullakin :).

Tänään telkkarista saadaan seurata kuinka repeilevän hauska päivä meillä oli Riemuloma Palandereilla sarjan toisessa jaksossa Cristal Snown ja NiKolan kanssa. Harvoin kohtaa niin avoimia ja verbaalisesti lahjakkaita ihmisiä! Rakastuin Cristaliin heti ensitapaamisesta. En tiedä milloin olen nauranut niin paljon kuin tätä jaksoa kuvattaessa; tosin olin myös kauhusta kankea joutuessani avomerelle kovaan aallokkoon kanootilla melomaan. Pelkäsin henkeni puolesta ja melkein oksensin ennen kanoottiin astumista.

Avaamme ystävän kanssa cavapullon, nostamme jalat ylös ja nautimme ohjelmasta. Elämä ei voisi olla tällä hetkellä paremmin.

 

Kommentit (4)

Pirjo-Liisa

Mun lapset on aina lähteneet mielellään kouluun, joka päivä. Ei liisteriä laisinkaan, vaikka joskus räntäsateessakin menneet. Ehkä se on niin, että meidän vanhempien suhtautuminen kouluun ja muuhunkin näkyy myös lasten suhtautumisessa. Minäkin olen tavannut iloisia hyväntuulisia vanhempia koulun pihalla :). Aina kaikilla ei ole auringonpaistetta elämässä, silti siitä voi nauttia ja olla onnellinen, pienistäkin säteistä.

Ikätoveri Helsingistä

Hienoa että on sekä resursseja että uskallusta elää haaveiden ja toiveiden mukaan. Kaikkea hyvää Riina, elä elämää täysillä välittämättä kateellisten mielipiteistä!

Vierailija

Päiväkirjatilitys jatkuu. Muissa MN-blogeissa on joskus jotain syvällisempääkin pohdintaa ja kannanottoja, mutta tämä on ilmeisesti Riiniksen julkinen päiväkirja ilman minkäänlaista pyrkimystäkään vuorovaikutukseen(potentiaalisten) lukijoiden kanssa.
Miksi tällaista, kun oikeasti taitavia ja koukuttaviakin blogisteja olisi tarjolla?

M

Heippa,

Huippu ohjelma teillä ja ihana pariskunta olette:)
Toisesta korvasta ulos vaan kateellisten mielipiteet ! Musta vaan loistavaa, että pystytte olemaan noin luontevia ja omia itsejänne myös kameroiden takana.

Sulla on ihania vaatteita joka jaksossa !

Kivaa talven odotusta <3
 

Seuraa 

Olen Riina-Maija "Riinis" Palander ja kirjoitan blogissa elämästäni, jossa sattuu ja tapahtuu. Pyöritän neljän lapsen perhettä, johon kuuluu myös lauma hevosia, koiria, kissoja ja kaneja. Kesäisin emännöin Virossa Ontikan majataloa, huollan ja remppaan vanhaa kartanoa tiluksineen sekä treenaan kouluhevosia. Talvet vietämme Espanjassa, Ranskassa ja Suomessa. Tervetuloa mukaan!

Instagram