Minulla on kaksi lasta. Lasten kanssa eläessä vastaan tulee monenlaisia jännittäviä tilanteita ja ilmiöitä. Nyt on kuitenkin aivan erityislaatuinen ilmiö kyseessä, kuopukseni nimittäin kykenee lukemaan ajatuksiani.

Kyllä, olen täysin vakuuttunut, että lapseni on ajatustenlukija. Todella usein hän rupeaa aivan yllättäin puhumaan ääneen asioista, joita olen hetki sitten ajatellut itsekseni. Esimerkiksi pari päivää sitten olin kirjoittamassa sähköpostia eräälle ystävälleni. Tiedän takuuvarmasti, että en puhunut ääneen, mitä olen tekemässä saati viitannut millään tavalla kyseiseen ystävään. Päinvastoin, komensin vain puheripuloivaa kuopusta olemaan hiljaa ja syömään ruokansa loppuun. Mutta eipä aikaakaan, kun kuopus alkaa toistelemaan juuri tämän ystävän nimeä. Tuosta vain. Hoilottelee nimeä ja toistelee sitä. Vakuutan, että lapsi ei voinut mistään tekemisestäni keksiä ystäväni nimeä. Olen aivan varma, että hän luki sen ajatuksistani.

Kerron toisen esimerkin. Olin puuhastelemassa keittiössä. Mitä lie teinkään, mutta sen tiedän, että en horissut touhujani saati ajatuksiani ääneen. Puuhien lomassa mietin, että jaa, jos paistaisinkin tänään lättyjä. Ja ei, en paista lättyjä joka päivä, en edes kerran kuussa. Kohta kuitenkin kuopus juoksee keittiöön ja huutaa: "Lättyjä! Tehdään, äiti, lättyjä!"

Pelottavaa, eikö? Tässähän joutuu tarkoin harkitsemaan ajatuksiaan. Ei siis riitä se, että näin entisessä Itä-Saksassa asuessa tulee ihokarvoja kihelmöivä tunne, jos näkee asunnon seinässä outoja, pieniä reikiä. Ei, vaan nyt täytyy miettiä omia ajatuksiaan, koska joku tarkkailee niitä koko ajan.

Löysin kuopuksen kerran nukkumasta kuulosuojaimet päässään. Kaiketi äidin ajatusmölinä oli häiritsevän kovaäänistä.

Kommentit (1)

Ummi

Kun assuu tarpeeksi kauan yhen ja saman ihimisen kans, pystyy lukkeen toisen ajatukset. Mutta että lapsi siihen kykenee on jo melekosta. Onhan juttuja, jokka ei oo tarkotettu lapsen tietoon. Pelottavvaa tosiaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sammakoita ja ruusuja on tuokiokuvia Saksassa perheensä kanssa kotia pitävän äidin, vaimon ja naisen arjesta. Ihanan tavallista elämää ja hetkittäisiä oivalluksia oman elämän sankaruudesta.