Viime lauantaina käväisin perinteisellä tylsän tammikuun edestakas matkallani Tukholmassa. Tarkoitus vähän shoppailla aleissa ja katsella miltä maailma siellä näyttää. On se kumma kun täältä "idästä" lähtee käymään länsimaassa, niin sen eron vaan jotenkin huomaa. Ihmisissä, palvelussa, hymyissä, koko fiiliksessä. Tuli tänäänkin taas todistettua kun käytiin ystävän kanssa elokuvien jälkeen kahvilla. Tai siis piti käydä kahvilla, mutta kuppilan tarjous proseccosta á 2,20 sai meidät vaihtamaan suunnitelmaa. Tilattiin siis lasilliset. Neiti tuo pöytään lasit, jotka heti näyttivät epäilyttäviltä: ei kuplan kuplaa. Maistoin ja kyllä, aivan väljähtänyttä. Ei muuta kuin vaihtoon. Uudet lasilliset olivat sitten ihan ok. Päädyttiin tilaamaan myös kevätrullat. Tiedä onko paikallinen tapa, mutta saatiin niiden kyytipojaksi vadelmahilloa... oletus oli chilikastiketta. Tässä siis esimerkki siitä, mitä tyypillisesti voi tapahtua Riiassa:)

Takaisin aiheeseen: Tukholmahan on aina yhtä ihana. Olin siellä niin aikaisessa, etteivät kaupat vielä olleet auki, siispä suuntasin ensitöikseni kahville Wayne´s coffeen Drottningsgatanilla. Samat tutut siniset mukit! Halusin myös juustosämpylän, mutta auts: siinä oli punaista paprikaa, jota en vaan yksinkertaisesti voi syödä. No hätä, onnistuu myös ilman paprikaa. Eteeni sain tuoreen, pehmeän siemensämpylän rapealla salaatilla ja briejuustolla. Olin jo ihan hurmiossa tästä ystävällisyydestä.

Ystävä tuli laivalla Helsingistä ja tapasimme kymmenen jälkeen "kellon alla" ja siitä lähti kierroksemme käyntiin. Alennusmyynneissä kovin synkkiä, mustia vaatteita. Mielessä kävi, että pitäiskö ostaa ensi joulun juhlavaatteet jo nyt?? No, nyt kun olen päättänytt yrittää päätyä johonkin muuhun kuin ikuiseen mustaan, ei mukaan tarttunut mitään alesta. Sen sijaan mukaan lähti ihana vaaleanpunainen silkki-trikoo t-paita ja tummansininen ohut neule. Yleisesti näytti siltä, että tummansininen on nyt se väri. Uusi musta?

Tukholmassa on myös Sephoran liike ja sitähän ei pysty ohittamaan. Uusi puuteri ja kulmaväri tulivat tarpeeseen. Olen tutustunut ko liikkeeseen ja meikkeihin vuosia sitten Ranskassa, sen jälkeen on kulkeneet mukana meikkipussissa.

Nälkähän väistämättä tulee jossain vaiheessa ja kun Tukholmassa ollaan, niin mikään ei vedä lounaspaikkana (mun mielestä) vertoja Östermalmin hallille. Edes väistötila (huh, mikä hirveä sana!), jossa ovat oikean hallin remontin tieltä, ei haitannut. Siellä pitää kierrellä ihmettelemässä valmiita ruokia, lihatiskejä, lintuja, kaloja jne. Tysta Mariin oli valitettavan pitkä jono, joten päädyttiin Smörrebördiin. Tumma leipä ja tuoreet katkaravut, nam!! Kyytipoikana lasillinen valkkaria. Jälkiruoka eli kaffeet juotiin eri paikassa ja siellä sain himoitsemani semlan, jossa kunnon pläjäys marsipaania. Se ainoa oikea laskiaispulla! Yes, talvi pelastettu.

Tukholmassa muuten ei tänä talvena ole pärjännyt ilman jodhpureja, mustia nilkkasaappaita. Sellaisia, joita mä käytän ratsastaessa. Parkatakit ja tupsupipot edelleen in. Ei siis hätää, ihan tässä ollaan menossa mukana.

Tän blogin suhteen mä en ihan ole menossa mukana. Pitää opetella laittamaan nuo kuvat jotenkin nätimmin, etteivät ole vaan tuolla alussa peräkkäin.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen viisikymppinen nainen ja hevostyttö, joka otti haasteen vastaan ja muut yksin ulkomaille ajattelematta hekeäkään mihin itsensä laittaa. Kirjoitan asumisesta ja kokemuksista ulkomailla, Suomessa mökkeilystä, matkustamisesta, vaatteista, kauneudenhoidosta, kulttuurista, ruoasta, harrastuksista, maailman menosta ja vaikka mistä. Omista ajatuksistani ja elämästäni.