Mitenkä tuntuukin siltä, että tässä kevään ja kesän taitteessa on koko ajan jotain ohjelmaa. Lieneekö syynä valon määrän lisääntyminen, päivät on pidempiä ja ehtii enemmän, vai mikä? Itselläni tuntuu olevan joka illalle/päivälle jotain normiharrastusten ja -tekemisten lisäksi. En ole edes ehtinyt ratsastamaan kolmeen viikkoon! Olen nimittäin ollut myös Suomessa tavallista enemmän: työjuttuja ja valmistujaisjuhlia.  

Toukokuun lopulla oli töiden puolesta tilaisuus päästä pitkästä aikaa (lue vuosikymmeniin) Hämeenlinnaan, Aulangolle. Onpa kaunis paikka! En muistanutkaan. Ja mitkä harrastusmahdollisuudet: kaunis luonto=luontopolut, tähystystorni, hepat (<3) ja golf. Nämä ainakin. Ja tosiaan, tuli pelattua tämän vuoden ensimmäiset 7 reikää golfia. Ei ehditty enempää, mutta näin alkajaisiksi se oli ihan hyvä. Samalla tasolla mennään kuin viime kesänä, nyt ei sentään kylmiltään kisoihin! Sain otettua Aulangolta, hotellin tereassilta jopa ihan yhden kuvan:)

Kuun vaihteessa oli kummitytön lakkiaiset. Miten ne kaikki tytöt oli niin kauniita ja pojat komeita? Ja ihanat leningit tytöillä! Täytyy myöntää, että olin vähän kateellinen: meillä oli aikoinaan jakkupuvut... mitä tätejä! Muistan aikoinaan etsineeni leninkiä, mutta ei kaupoista löytynyt, siispä ystävän äiti ompeli. Minulla on se vieläkin tallessa (päälle ei kyllä mahdu!), missä lie nostalgian huumassa sitäkin vielä säilytän... Hauska yhteensattuma oli, että enoni on päässyt samasta koulusta 50 vuotta sitten ylioppilaaksi ja osallistui myös bileisiin seniorina. Olivat muuten laittaneet koululla stagen tosi kauniiksi, vai mitä mieltä olette? Aika isänmaallista.

Täällä Riiassa asuessa on ollut onni tavata erilaisia ihmisiä, esim suomalaisia kulttuurin edustajia, päästä erilaisiin tilaisuuksiin ja osallistua tapahtumiin. Olen pitkään jo sanonut, että latvialaisilla on pakko olla joku luovuusgeeni. Niin kauniita on ravintoloiden sisustukset ja kekseliäitä esillepanot. Pääsin vähän aika sitten avecina mukaan yhden ravintolan terassin avajaisiin. Tässä muutama otos sieltä, mitä sanotte? Taitaapi Suomeen muuttaessa jäädä tällaiset vip-tilaisuudet, joten olen nauttinut täysin siemauksin. Ruokatarjoilut oli mahtavat: useita eri alkupaloja, meren eläviä (joista osa jäädytetty koristeeksi), grillattua lihaa ja vihanneksia, eri jälkkäreitä. Alkudrinkkejä ja viinejäkään ei pidä unohtaa.

Onnistuin myös viettämään viikonlopun Jurmalassa. Aloin vähitellen tajuta mitä ihmiset siellä näkevät. Okei, onhan se hiekkaranta ihana, mutta jotenkin ei ole se keskusta iskenyt aiemmin ihmispaljouden takia. Mutta joo, on myös kivoja ravintoloita, ihania rhodorendron puskia jne. Kyllä se käymisen arvoinen paikka on. Tässä kuva ravintolasta nimeltä MaMa ja Baltic Beach hotellin privaattirannalta jossa kävin ottamassa päikkärit.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen viisikymppinen nainen ja hevostyttö, joka otti haasteen vastaan ja muut yksin ulkomaille ajattelematta hekeäkään mihin itsensä laittaa. Kirjoitan asumisesta ja kokemuksista ulkomailla, Suomessa mökkeilystä, matkustamisesta, vaatteista, kauneudenhoidosta, kulttuurista, ruoasta, harrastuksista, maailman menosta ja vaikka mistä. Omista ajatuksistani ja elämästäni.