Täällä sitä ollaan, pitkästä aikaa:) Aloitin blogin kirjoittamisen aikoinaan, liian myöhään, mutta kuitenkin, kirjatakseni ylös erilaisia kokemuksia ja tuntemuksia ulkomailla asumisesta. Lähinnä siksi, etten unohtaisi, kuin päiväkirjaa kirjoittaisi.

Sitten tuli se kauan odotettu hetki: muutto takaisin kotiin, Suomeen. Samaan aikaan innoissani ja kauhulla sitä odotin. Olin asunut viisi vuotta maailmalla ja siirtänyt elämäni sinne. Nyt pääsisin viimein kotiin, vanhoihin tuttuihin kuvioihin! Paitsi että kaikki oli muuttunut: minä olin muuttunut, Suomi oli muuttunut, kotikaupunki oli muuttunut ja ystävillä omat kuviot. Mitenkäs siinä nyt niin kävi?

Elämästä maailmalla oli tullut tuttua ja turvallista, oli omat kaverit, kuviot,  harrastukset ja työ. Suomessa odotti koti, ystävät ja uusi työ. Viisi viikkoa lomaa ja sitten se alkoi. Samalla ihanaa ja samalla kaipasin takaisin vanhaan. Miksei kukaan kertonut, että sopeutuminen ei ole helppoa? Piti opetella taas käymään lähikaupassa, käyttämään lähiliikennettä, alkaa miettiä, että mitenkäs sinne ja tänne taas pääseekään jne. Huh! Ja kaikki tämä, vaikka olin käynyt välillä kotona. Ihmiset kysyivät miten muutto sujui, oli tosi vaikea selittää, että no joo, kotona on kiva olla, mutta... Juuri kukaan ei ymmärtänyt ettei se niin vain käynytkään. Yksi asia mitä tapahtui, oli se, etten saanut blogiakaan kirjoitettua. Mitä nyt enää kirjoittaisi? Onneksi MeNaiset järjesti bloggaritapaamisen. Kiitos siitä vielä pitkän ajan jälkeenkin: sain vertaistukea ja lisää intoa. Nyt vain pitää miettiä uusi suunta, uudet aiheet. Ja tässä on siis ensimmäinen blogikirjoitus tuon puolen vuoden suossa rämpimisen tapaamisen jälkeen. Tästä se lähtee! 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen viisikymppinen nainen ja hevostyttö, joka otti haasteen vastaan ja muut yksin ulkomaille ajattelematta hekeäkään mihin itsensä laittaa. Kirjoitan asumisesta ja kokemuksista ulkomailla, Suomessa mökkeilystä, matkustamisesta, vaatteista, kauneudenhoidosta, kulttuurista, ruoasta, harrastuksista, maailman menosta ja vaikka mistä. Omista ajatuksistani ja elämästäni.

Hae blogista