Vihdoin päädyin kokeilemaan raakakakun tekoa ensimmäistä kertaa! Päätimme ystäväni Parisin kanssa puolittaa kustannukset ja laittaa kakun kokoon. Aivan luomua kakusta ei tullut ja jonkinverran sovellettiin, mutta aivan uskomattoman hyvää saatiin aikaiseksi. Kyseinen kakku on myös loistava idea kesäiseen sunnuntai brunssiin.

Puolukkainen raakakakku cashew -vaahdolla resepti löydettiin Kinuskikissan blogista. Reseptissä käskettiin liottaa pähkinöitä tunti, mutta emme malttaneet odottaa joten liotimme ehkä vain vartin. Kookosjauheen myös korvasimme kookoshiutaleilla ja se ei muodostunut ongelmaksi ollenkaan. Agavesiirapin sijaan käytimme ihan tavallista siirappia. Kookosvesikin vaihtui aivan normaaliksi kraanavedeksi. Vaniljauutteen tilalla vielä käytimme vaniliinisokeria. 

Kakun oli tarkoitus olla pakastimessa kolme tuntia, mutta kiireisen sosiaalisen aikataulun vuoksi jätimme kakun pakkaseen yön yli ja nautimme siitä vasta seuraavana päivänä sunnuntain brunssin muodosa. Koristeluun käytetty cashew vaahto olisi varmasti tullut kuohkeammaksi jos olisimme jaksaneet odottaa myös kookosöljyn sulamista juoksevampaan muotoon, mutta ihan hyvin se ja vielä ripotellut kookoshiutaleet menivät koristelusta puolukoiden kera. Kaiken kaikkiaan kakkuainekset maksoivat n. 25euroa yhteensä. Osa mausteista löytyi jo omasta takaa, mutta suurin osa täytyi ostaa uutena. Suosittelen kokeilemaan!! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu