Kiitos kaikille kommenteista ja palautteesta mitä somen kautta olen saanut. Olen niin otettu, että joku kokee minun inspiroivan häntä. Se saa minut tuntemaan, että teen ilmeisesti jotain oikein jos joku innostuu vaikkapa joogasta juuri minun takiani.  Tämän inspiroimana haluaisin esitellä muutaman oman inspiraation lähteeni joogan maailmasta, jotka ovat kannustaneet minua menemään pidemmälle harjoituksessani. Muistan katselleeni näiden henkilöiden kuvia jo pari vuotta sitten ihaillen, mutta ajatellen: "En ikinä pysty samaan..." mutta nämä samat henkilöt mitä ihmeellisimmillä asennoillaan, kestävyydellään ja venyvyydellään ovat todistaneet minulle, että olin väärässä. 

Kino MacGregor
Kino on ashtangi, eli hän harjoittaa ashtanga joogaa. Hän on kirjoittanut aiheesta kirjoja, DVD:tä ja jakaa oppejaan instagramin, snapchatin ja etenkin periscopen kautta päivittäin. Hän vihaa aamuisin aikaisin heräämistä, mutta on valveutunut harjoitukselleen ja nousee auringonnousun aikaan tekemään 2-3 tuntisen ashtanga jooga harjoituksensa. Itselleni juuri ashtanga jooga on se läheisin jooga harjoitus, joten olen usein hakenut juuri hänen postauksistaan opastusta omaan harjoitukseensa.

Ashtangalle tyypillinen MySore harjoitus tarkoittaa sitä, että teet harjoituksen itse omassa tahdissa ja opettelet asanat ulkoa ja opettaja vain korjaa sinua tarpeen vaatiessa. Osallistuin ensimmäiselle MySore -tunnilleni tämän vuoden kesäkuussa. Se jännitti minua aivan todella paljon. Harjoituksen päätyttyä olin niin suuressa onnen huumassa, että päätin laittaa Kinolle snapchatissa videoviestin heti tunnin jälkeen ja kertoa, että nyt minä tein sen ja osallistuin ensimmäiselle MySore tunnilleni! Kaikeksi yllätyksekseni, Kino vastasi minulle! (!!!!IIK) Hän sanoi, että mahtavaa, mutta muista myös jatkaa harjoittelua. Kino, jolla on melkein miljoona seuraaja instagramissa ehti vastaamaan kommenttiini. Olin niin ällikällä lyöty ja onnen täyttämä. Kinossa ihanaa on juuri se, että hän todella myös noteeraa ihmisten kysymykset ja pyrkii auttamaan muita joogaharjoituksessaan parhaimpansa mukaan. Siitä huolimatta, että kommenttien tulva on valtava.

Kino myös postaa päivittäin "Yogi's Assignment" (Joogin tehtävä) tyyppisen postauksen. Yleensä hän selittää tehtävän syvemmän merkityksen periscopessa, mutta myös instagramissaan. Esimerkiksi tämän päivän tehtävä on: Subtle Body. (Henkinen keho)

"Katso ja kuuntele avoimin sydämin ja vastaanottavalla sielulla. Syvällä sisäisen polkumme luona on ohjenuora odottamassa sinua. Et ole yksin. Et ole eksyksissä. Mikään ei ole sattumaa. Jokainen hetki elämässäsi tapahtuu juuri niin kuin sen on tarkoitettu tapahtuvan. Ensimmäinen askel kohti kohtalon tuntematonta maailmaa on pelottava. Etene hitaasti, älä kiiruhda, älä huijaa itseäsi, älä missaa ainuttakaan askelta. Usko itseesi. Tulet olemaan niin paljon enemmän kuin vain OK. Tulet hohtamaan kirkkaammin kuin tuhat aurinkoa."

Klikkaa yllä Kinon nimeä niin pääset tutustumaan hänen instagramiinsa ja sen kautta hänen ihaniin kannustaviin postauksiinsa. Sekä näkemään miten tämä (ymmärtääkseni 36-vuotias) nainen myös venyy! Hän on harrastanut joogaa jo 15-vuotta. Ihailen hänen omistautumistaan. 

Tara Stiles
Tara on entinen malli ja hänellä on myös balettitausta, mutta kun hän löysi joogan hän ihastui sen monimuotisuuteen ja vapauttavaan itsensä ilmaisuun. Tara on New Yorkista ja hän on kehittänyt aivan oman joogan alalajin, Strala Joogan. Stralassa pääpiirteenä on liikkuminen juuri sillä tavalla kuin kehosta tuntuu hyvältä.

Taraa on kritisoitu siitä, että hän kumoaa joogan perinteisiä oppeja ja ei pidä niitä välttämättöminä. Stralassa ei myöskään opeteta asentojen nimiä sanskriitiksi vaan suurin osa on pyritty selkeyttämään ihan tyypillisinä liikkeinä selkokielellä. Kuten esimerkiksi punnerrus, jonka yleensä kuullaan sanottavan "chaturanga" on vain punnerrus. Uskon, että Stralan lähestymistapa on mahdollistanut joogan aloittamisen monille juuri tämän pelkistämisen takia. 

Kritiikistä huolimatta Tara on kuitenkin puskenut oman juttunsa läpi ja menestynyt sen avulla. Joogan kapinalliseksikin tituleerattu Tara on inspiroinut minua puhtaalla "badass" asenteellaan. Tara kuuntelee joogatessaan rock musiikkia, neuloo vapaa-ajallaan pipoja sekä on todella kiinnostunut ruoanlaitosta.

Taralta onkin tullut esimerkiksi kirja "No Rules Diet" ja hiljattain ilmestynyt "No Rules Cookbook", jotka molemmat edustavat stralan ideologiaa: "Ei sääntöjä, tee siten miten hyvältä tuntuu." Itselläni on tuo No Rules Diet E-kirjana ja voin sitä suositella myös muille. Taran motivoivat jooga-asennot, että hänen asenteensa "Ihan sama mitä sanotte, teen silti sitä mistä pidän." inspiroivat minua.

Yennychristine
Yenny on itseasiassa itselleni tuorein inspiraation lähde. Törmäsin hänen instagramiinsa vasta vähän aikaa sitten. Yennyn tilillä on pääasiassa videoita, joilla hän toteuttaa useimmiten sellaisen jooga flown, että suuni loksahtaa aina auki. Yenny on tavattoman notkea ja vahva. Ehkä notkein seuraamani joogi instassa. Neiti vaikuttaa varsin selkärangattomalta.

Suosittelen tutustumaan hänen videoihinsa, en osaa niitä sen paremmin selittää. Niissä on usein pinkki tai muuten värikäs värimaailma ja ne on usein tehty myös pilke silmäkulmassa. Yenny on myös aina ollut ihana ja vastannut kommentteihini kun olen häneltä päättänyt kysyä jotakin ja hän tuntuu vastaavaan myös jokaiselle, joka vain apua tarvii. Yenny on harrastanut joogaa 12-vuotta ja se näkyy.

Talia Peretz
Talian tyyli, voimakkuus ja ketteryys ovat ihailun kohteitani. Hänen instagramissaan on paljon muutakin kuin vain joogaa, mutta hän myös aktiivisesti antaa vinkkejä parempiin elämäntapoihin. Myös hänen postauksissaan on usein jokin kannustava miete, jonka takana on vielä syvempi tarina. Luen näitä mielelläni. Talia on harrastanut joogaa todella nuoresta asti sillä hänen äitinsä on myös joogi. Talia on tästä syystä myös aloittanut joogan opettamisen varsin nuorena. Valitettavasti en nyt muista tarkkaa ikää kummallekkaan ajankohdalle. Plus kaiken lisäksi en saa tarpeekseni Talian hymystä.

 

Dylan Werner
En mielestäni edes liioittele jos sanoisin, että Dylan tuntuu kannattelevan kehoaan pelkän pikkurillinsä varassa suurimman osan ajasta. Dylanin tilillä on myös paljon videoita, joista parhaiten välittyy miten tyyppi hallitsee kehonsa. Juuri fyysinen voima (jonka takana on luja mieli) välittyy hänen kuvistaan. Dylan on ollut myös hyvin avoin tilillänsä omasta kankeudestaan, joka on miesjoogeille tyypillisempää, mutta hän on kuitenkin selättänyt sen. Tämä inspiroi minua itseäni naisena kasvattamaan fyysistä voimaani, joka on tyypillisesti naiskeholle vaikeampaa kuin notkistuminen. En tiedä Dylanista paljoa, mutta suosittelen tutustumaan häneen. Hänen tilillänsä joogakuvat eivät ole paitsi taidokkaita vaan myös valokuvauksellisesti silmää hiveleviä.

 

Tässä siis muutama oma inspiraation lähteeni joogan parista. Ehkä joku muukin löytää heistä uuden inspiraation lähteen!

Kommentit (0)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu