Luen paljon haastatteluja tunnetuista ihmisistä, joilta kysytään elämänohjetta. Moni antaa vinkkinä menestymiseen ja paremman elämän laadun saavuttamiseksi seuraavan vinkin:

Ole oma itsesi.

Mitä omana itsenään oleminen oikein tarkoittaa? Miten olla oma itsensä? Olen joutunut oppimaan kantapään kautta kaikenlaista omaan minuuteen liittyvää, joka on aiheuttanut emotionaalista ahdistusta, masennusta ja syrjintää muilta. Koen, että olen vieläkin pitkän prosessin alkupäässä, mutta jotakin olen ehtinyt oppia itsevarmuudesta. Listasin tähän viisi asiaa, jotka ovat auttaneet itseäni arvostamaan sitä mitä minä olen ja hyväksymään oman itseni.

1. Näe kauneus muissa, alat arvostamaan itseäsi

Näät itsesi jokapäivä peilistä. Omasta peilikuvasta on hyvä aloittaa itsensä rakastaminen, jonka kautta omana itsenään olo on helpompaa.

Oma itsetuntoni on ollut nuorempana todella huono. En ollut tarpeeksi sitä mitä näin muissa. Ennenkuin sitten opin arvostamaan omaa kehoani sellaisena kuin se on. Muiden keho on heidän omansa ja olemme kaikki niin erilaisia omine yksityiskohtinemme. Aloin ensin nähdä kauneuden muiden erilaisuudessa. Jokaisessa on jotakin kaunista. Oli se sitten ulkoista tai sisäistä tai niitä molempia. Kun uskalsin kehua muiden ulkonäköä tai, että onpa kiva mekko sulla niin aloin pian pitää itseänikin kauniimpana.

Olen kuullut useammin kuin kerran olevani ruma, mutta ymmärrän kyllä. Ajattelin itsekin olevani ruma kun näin muut ihmiset rumina. Kun aloin ajatella päinvastoin, eivät tälläiset kommentit enää koskettaneet minua. Kun päätin, että olen sinut oman kehoni kanssa ja sen kanssa kuka minä olen, pystyin paremmin ymmärtämään myös muita.

2. Päätä mitä haluat omien vahvuuksien ja heikkouksien avulla

On tärkeää reflektoida omaa elämäänsä asettamalla tavoitteita. Tavoitteita hieman kauemmas ja sitten lähemmäs. Tavoitteiden kautta opit tuntemaan omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi. Kun tunnistat ne, pystyt parantamaan osaamistasi. Tavoitteet myös kertovat omista mielenkiinnonkohteistasi ja luonteenpiirteistäsi. 

Kokeile tehdä ajatuskarttaa siitä, mikä itseäsi kiehtoo ja mitkä ovat hyviä ja huonoja puoliasi (ja voiko nämä "huonot puolet" kääntää vahvuuksiksi). Seuraavaksi aseta tavoitteita. Mitä haluat? Ehkä vain pienellä ajanjaksolla tai sitten pidemmällä. Tämä ajatuskartan tekeminen helpottaa sinua kasaamaan kokonaiskuvan siitä, miten tulet saavuttamaan tavoitteesi. Mutta ennen kaikkea, kun tunnistat vahvuudet ja heikkoudet; voit vain hyväksyä ne. Rakasta niin heikkouksia, että vahvuuksiasi. Ole todella se, mitä olet. 

3. Älä pyri miellyttämään muita, päätä omat arvosi

Sinulla on aivan varmasti omia mielipiteitä, joista kaikki eivät ole samaa mieltä. Oma arvomaailmasi saattaa olla aivan erilainen kuin jonkun toisen. Kaikkien kanssa ei kuulukkaan tulla toimeen. Jos jokin asia tai ihminen ei tunnu mahtuvan elämääsi ja se aiheuttaa vain negatiivisia tuntemuksia... Anna sen mennä. Älä pyrikkään pitämään sitä elämässäsi.

Ajattelen, että kun en saa jotakin elämässäni tai en heti saavuta jotakin tai joku ihminen ei halua tutustua minuun... se jättää tilaa niille mahdollisuuksille ja ihmisille, jotka oikeasti kuuluvat elämääni. Jos en nuorempana voittanut jotain kisaa, en päässyt haluamaani kouluun tai en menestynyt jossain, äitini lohduttaisi minua aina sanomalla "Kun toinen ovi sulkeutuu, avautuu toinen."

4. Kerää kokemuksia

Uskon vahvasti, että erilaisten kokemusten kautta opit lisää itsestäsi. Matkusta jonnekkin, uuteen kaupunkiin Suomessa tai jossain muualla. Käy kokeilemassa uutta harrastusta tai aktiviteettia. Uskalla yrittää tutustua uusiin ihmisiin (pahinta mitä voi tapahtua on, että et enää ikinä kuule tästä henkilöstä tai sitten teistä tulee kavereita). Pienetkin uudet elämykset muovaavat sinua tietämättäsi. 

5. Hymyile

Hymyilemällä lähetät avoillesi tärkeän viestin. Hymyily alkaa kumpuamaan sisältä huomaamattasi ja siitä tulee yllättäen tapa. Vihasin omaa hymyäni ja välttelin hymyilyä pitkään. Oikeastaan vasta kuluvan vuoden aikana olen oppinut hymyilemään. Erityisen vaikeksi koin hymyilemisen kuvissa, mutta jossain vaiheessa päätin vain antaa olla ja hymyillä. Pikkuhiljaa opin hyväksymään hymyni vain yksinkertaisesti hymyilemällä. Nyt koen sen yhdeksi vahvuuksistani. 

Jos vasta 23-vuotiaana olen oppinut hyväksymään hymyni niin opittavaa on vielä aivan varmasti paljon edessä. Yksi tapa harjoittaa omaa minuuttaan on myös positiivisuuden ja kiitollisuuden harjoittaminen, jonka voi aloittaa ihan vain pohtimalla päivittäin päivän päätteeksi kolme asiaa, joista on kiitollinen.

Tästä hetkestä nauttiminen, niistä pienistä jokapäiväisistä jutuista iloitseminen on helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos edes aloittaa sen niin, ei väliä kuinka hitaasti etenee kunhan etenee. 

 

Kommentit (5)

Vierailija

Nyt oli  hieman teennäistä ja kopioitua tekstiä.....Marinkalla vielä pitkä matka luonnolliseen hymyyn  ja aitoon esiintymiseen

RINKA
Liittynyt24.9.2015

Ihan omaa itseäni ja ihmisenä kasvamistani reflektoin. Voimia sinullekkin tähän matkaan!

Aikuinen

Kukahan on patentoinut "omana itsenä olemisen" ja positiivisuuden, olisi kiva tietää kenellä moinen patentti on? Marinka on SportGirl2016 kisan luonnikkain esiintyjä, positiivinen ja iloinen, itselleenkin nauramaan pystyvä spontaani ihminen!
Surullista että joku kateellinen, negatiivinen ihminen ei sisäistänyt blogikirjoitusta yhtään, vaan käytti aikaansa saadakseen toiselle pahan mielen. Ensimmäisellä vierailijalla on vielä kovin paljon opittavaa, ja kasvamista ihmisenä edessään.

RINKA
Liittynyt24.9.2015

Kiitos todella paljon kommentistasi. En pahoittanut mieltäni yllä olevasta kommentista, vihakommentteja on riittänyt, mutta ilman niitä ei olisi tätä postaustakaan tullut koskaan kirjoitettua :D . Kiitos kun välitit tästä!

Aikuinen

Eipä kestä! Kiitos itsellesi! Olet upea esikuva nuorille, ja meille vanhemmille myös! :)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu