Nyt se alkaa!! Virallinen joulun odotus ja 24-päivän mittainen joogahaaste, joka on joulukalenterin muodossa! Kyseessä on yksinkertaisia n.10 minuutin mittaisia harjoitteita, jotka ehdit tehdä kaiken sen joulukiireen ohessa. Ei haittaa vaikka jooga ei olisi tuttua entuudestaan sillä tämän haasteen harjoitteet ovat helppoja ja tuovat esille joogan monia eri puolia. 

Jotkut ehkä muistavatkin tekemäni 21-day yoga challengen viime vuodelta, mutta nyt päätin toteuttaa sessiot myös suomeksi sillä niitä oltiin kovasti kaipailtu. Uusia videoita, jotka eivät tässä edellisessä haasteessa olleet mukana, on nyt lisätty ja järjestys on myös hieman eri sillä koin, että se tarvitsee hiomista.

Haasteen ensimmäinen päivä lähtee liikkeelle pilates hengessä ja keskittyy vatsalihaksiin ja keskivartaloon. Kun joogalla rakennetaan keskivartaloa ei se tarkoita ainoastaan vatsalihasten näkyviin saantia. Syvään hengittäminen vaatii eheää pallean toimintaa ja on keskivartalon tärkeimpiä elimiä. Jos et pysty hengittämään tasaisesti jossakin jooga-asanassa, et ole todennäköisesti siihen vielä valmis. Hengittäminen yhdistää niin monta eri lihasta vatsan alueelta, että käy järkeen, että niitä kaikkia ei hallitse välttämättä esimerkiksi paljon tasapainoa vaativissa asanoissa jos vasta aloittelee. Vahva keskivartalo tarkoittaa myös itsensä tuntemista, jota pääsee tunnustelemaan esimerkiksi cat-cow liikkeessä. Haasteen edetessä kaikki tämä tulee vielä kulminoitumaan, mutta lähdetään nyt liikkeelle vatsalihaksien olennaisesta osuudesta.

Kommentit (0)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu