IMG_6025

Mitä ihonhoitotuotteita ottaa matkalle mukaan? Jos reissu on viikkoja pitkä niin itse pakkaan kyllä aikalailla kaiken mahdollisen kaapista mitä omaan ihonhoitorutiiniini sitten kuuluukaan, mutta toisinaan teen myös niin, että pakkaan vain osan ja ostan osan uutena. Tässä entryssä haluan kuitenkin keskittyä, mitä ottaa matkalle mukaan kun matka kestää pitkän viikonlopun verran (tai sen yhden viikon).

Etenkin jos lennät matkakohteesi ja mukanasi on vain carry-on -laukku eli ruumaan ei mene mitään tuottavat nesteet heti ongelmia. Pienet matkapakkaukset, tai muovipullot ovat käteviä, mutta jos aikaa ei yksinkertaisesti ole pakata rasvoja uusiin puteleihin tai et ole löytänyt matkapakkausta niin tässä oma listani, mitä otan mukaan ja miksi.

 1. Vanulaput
  - vanulappuja tarvitsee aina. Kasvoveden käytössä erityisesti, jota en pakkaa mukaan sillä se on neste ja löydän sellaisen luultavasti hyvällä hintaa matkakohteesta joko täysi pakkaus tai travel size. Tai lainaan kaverilta, jos olen majoittumassa ystävän luo. (tai pakkaan sitä vain muutaman millin erikseen)
 2. Meikinpoistoliinat + Meikinpoisto geeli/öljy/maito/vaahto
  Itse uskon kaksoispuhdistuksen (double cleansing) voimaan ja omassa ihonhoitorutiinissani käytänkin ensin öljyä ja sitten maitopohjaista meikinpoistoainetta. Matkalla haluan tehdä simppelimmin, joten otan vain meikinpoistoliinoja mukaan sekä mahdollisesti geelin tai maitopohjaisen meikinpoistoaineen. Öljyt ja vaahdot eivät lentokoneen erilaisella ilmatilassa ole välttämättä niitä parhaimpia kemikaaleja pakata mukaan, etenkään jos ne on jo avattuja pakkauksia, joten jos niitä pakkaa niin suosittelen käärimään erilliseen omaan pussiinsa sillä erilainen ilmanpaine usein työntää nesteet pulloista ulos. Koko oman laukun sisällön öljyäminen ei liene kenenkään toive.
 3. Aurinkorasva kasvoille
  Riippuen tietysti minne sitä matkustaa saattaa rasvaa tarvita myös koko vartalolle, mutta sää kuin sää niin aurinkorasvaa tarvitsee kasvojen hipiälle AINA.
 4. Päivävoide, yövoide, silmänympärysvoide, seerumi
  Välttämättömiä. Aina tarvittavia ihonhoidon osasia. Jos käytössä oleva yövoide on kevyt niin säästät tilaa jos et pakkaa päivävoidetta vaan hoidat kosteutuksen kellonympäri pelkällä yövoiteella. Jos seerumi on kätevä pakata mukaan niin sekin ehdottomasti messiin.
 5. Kosteuttava kasvomaski
  Otan aina yhden sheet maskin mukaan, jonka voin laittaa kasvoille heti kun pääsen koneesta hotellille/asunnolle. Matkustan siis aina meikittä. Jos lento on yli 5 tuntia kestävä niin käytän kyseisen maskin jo koneessa matkan loppuvaiheessa. Sheet mask tai peel off tyyppiset maskit ovat tässä tapauksessa parhaimpia jos haluaa toteuttaa ihonhoitoa koneessa sillä ne voi vain ottaa pois, sillä lentokoneen vessassa on hieman ahdasta ja epäergonomista alkaa pestä kasvoja (enkä tiedä kuinka laadukasta vesikään siellä on). Syy miksi juuri kosteuttava maski on hyvä olla mukana johtuu siitä, että lentokoneessa ilma on paljon kuivempi ja iho kärsii tästä hieman.
 6. Hiuspanta
  Koska kätevä.

Ihonhoito lentokentällä ja koneessa

Saavun lentokentälle aina meikittä, pelkkä kosteusrasva kasvoilla (+sunscreen). Menen tax freen kauneus osastolle, pyydän testeriä ja otan jotakin mahdollisimman paljon ihmeitä lupaavaa ja litrahinnaltaan kallista kosteusvoidetta ja levitän sitä kasvoille ennen lentoa. Yleensä valitsen jotakin mikä lupaa kosteuttaa 24h, silottaa rypyt yms. Jos mahdollista otan vastaavanlaista silmänympärysvoidetta. Koneessa rasvaan kädet ja kasvot uudelleen jossain vaiheessa omalla rasvallani, jonka olen ottanut mukaan ja teen lennon pituudesta riippuen kasvomaskin (lue kohta 5.)

Ja näin iho kiittää! Jos teillä on antaa lisää vinkkejä miten hoitaa ihoa kirjaimellisesti lennossa, tai mitä itse teette niin luen mielelläni niistä kommenteista!

Kommentit (0)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu