Niskat eivät ole ainut yläkropan alue, joka kipetyy tai menee jumiin. Olkapäät saattavat myös olla jumissa vaikka sitä ei heti huomaisikaan. Itse olen myös huomannut, että olkapäiden liikeradan ahtaus häiritsee joissakin liikkeissä ja esimerkiksi joogassa on muutama asento, jotka onnistuvat paremmin kun olkapäät ovat auki.

Teinkin koosteen jooga flown muodossa suosikki liikkeistäni, jotka ovat helpottaneet olkapäideni tilannetta. Voit suorittaa alla olevan videon, joko sitä seuraten flown tapaan tai sitten voit poimia parhaimmilta vaikuttavat liikkeet, jotka sopivat nyt juuri tilanteeseesi.

Ole kuitenkin varovainen jos sinulla on taustalla jonkinlaista vammaa hartioissa tai olkapäissä ja älä tee liikkeitä pidemmälle, jos tunnet kipua. Mukana on muutama vaikeampi liike, mutta myös aloittelija tason olkapäiden avauksia. 

[embed]https://youtu.be/jZGto1CRbwM[/embed]

  • Lisää minut Snapchatissa (nimimerkki: ecccl ) jos haluat saada esimakua treeneistäni ja mm. parin tunnin päästä julkaistavasta videosta!

Kommentit (3)

mikaela

Moi, huippu video! Olisko sulla jotain rintaa venyttäviä liikkeitä mielessä tai jotain, jotka auttais palauttamaan lapaluita ja hartioita taaksepäin (koneella istuessa kääntyy eteenpäin)

klaaqu

Hei kiitos!! Tässä videossa on monta liikettä, jotka ajaa samaa asiaa ja auttaa ongelmaasi. Lapaluiden taakse palauttaminen tapahtuu helpoiten kun vain sisäänhengityksellä suoristaa selän, nipistä vatsalihakset myös piukalle niin et notkista liikaa vaan löydät suoran ja hyvän ryhdin. Tästä ryhdistä olkapäiden pyöräytys taakse muutaman kerran on oikein toimiva liike. Ja saman ryhdin pitäen, tämänkin videon tuossa esittelykuvassa, jossa kädet vastakkain selän takana, vetää lapaluita taaemmas kun pyrkii pikkuhiljaa saamaan kyynärpäitä koskettamaan toisiaan (nehän eivät kosketa, mutta ajatusleikissä oikea rotaatio löytyy). Myös Wheel Pose, Fish pose ja Camel Pose (jos nuo googletat) auttavat! Saatan tähän aiheeseen palata videon muodossa, joten kiitos vinkistä :D

mikaela

Kiitos paljon! Olin salilla ja sain kuulla että lapaluut ovat lähteneet "irtoamaan" ja leviämään ulospäin ja olkapäät kääntyvät hiukkasen eteenpäin, säikähdin kovasti ja nyt yritän palauttaa lapaluita ja olkapäitä paikoilleen ;)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu