DAY02

Haasteen toinen päivä vaatiikin hieman enemmän kestävyyttä, sillä kiintiöpisteenä on vatsalihakset ja keskivartalo. Tämän päivän video on tyypillinen pilates vaikutteinen jooga sessio, mutta kun joogalla rakennetaan keskivartaloa ei se tarkoita ainoastaan vatsalihasten näkyviin saantia. Syvään hengittäminen vaatii eheää pallean toimintaa ja on keskivartalon tärkeimpiä elimiä. Jos et pysty hengittämään tasaisesti jossakin jooga-asanassa, et ole todennäköisesti siihen vielä valmis. Hengittäminen yhdistää niin monta eri lihasta vatsan alueelta, että käy järkeen, että niitä kaikkia ei hallitse välttämättä esimerkiksi paljon tasapainoa vaativissa asanoissa jos vasta aloittelee. Vahva keskivartalo tarkoittaa myös itsensä tuntemista, jota pääsee tunnustelemaan esimerkiksi cat-cow liikkeessä. Haasteen edetessä kaikki tämä tulee vielä kulminoitumaan, mutta lähdetään nyt liikkeelle vatsalihaksien olennaisesta osuudesta.

The second day of the challenge requires a bit more durability since the theme is abs and the core. Today's video is a typical pilates inspired yoga session but when you are building your core strength in yoga it does not only mean the superficial abdominals. Deep breathing requires your diaphragm to be engaged and that is one of the main organs around your core. If you are unable to breath in a pose you are not ready for it. Breathing connects so many different muscles around your stomach so it only makes sense that you can't control all of them in a balancing poses for example if you are only beginning the practice. Strong core means you know yourself and your anatomy, which you can get familiar with in the Cat-Cow pose for example. During the challenge all this will come together but let's begin from the superficial abdominals.

Kommentit (3)

Virve

Kiva haaste! Otettiin isännän kanssa se vastaan. Nyt on kaksi treeniä jo tehtynä olohuoneen matolla eikä kumpikaan olla koskaan joogattu. Ja eihän me osata hengittää oikein ja koira ja lapset käy joka välissä häiritsemässä ja kyselemässä mutta ei se haittaa.

klaaqu

Haha aivan mahtavaa! Toivottavasti olette mukana loppuun asti! (häiriötekijöistä huolimatta)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu