Evolation on kansainvälinen hot joogaa tarjoava studio. Studioita on ympäri mailmaa ja tänä vuonna myös Suomeen aukesi ensimmäinen studio. Evolation Suomi sijaitsee Espoossa ja tuntitarjonta koostuu pääasiassa 90 minuutin Bikram Hot jooga tunneista, 60 minuutin flowsta (ihan huoneenlämmössä) sekä tarjontaa on myös yhteisesti äideille ja pienille lapsillekkin. Studio on kätevällä sijainnilla 700metriä Isosta Omenasta Espoon Olariin ja minullakin, joka liikun tunneille Helsingistä meni vain parisenkymmentä minuuttia keskustasta pukuhuoneeseen.

Oma suhteeni hot joogaan on se, että löysin lajin noin vuosi sitten ja olen siitä asti vaihtelun vuoksi ja mielenkiinnostani kohdata erilaisia opettajia tullut kiertäneeksi lähes kaikki Helsingin studiot. Pyrin käymään vähintään kahdesti kuussa, sillä hot joogan positiiviset vaiktukset ihoon ja muu kokonaisvaltainen detox sekä hyvä olo, jonka näiltä intensiivisiltä ja haastavilta tunneilta löytää ovat saaneet minut rakastumaan. 

Kävin Evolationin bikram tunnilla ensimmäisen kerran kesän aikana ja otin nyt viime viikolla osaa studion "7 Day Hot Yoga Challenge". Eli tarkoituksena oli käydä viikon ajan jokapäivä yhdellä bikram tunnilla. Yksi tunti minulta jäi välistä, mutta kokemus oli aivan erilainen kuin osasin odottaa. Se miten tämä intensiivinen viikko muutti minua, hämmästytti. Yksittäiset 40 celsius asteen lämmössä joogatut hetket silloin tällöin tekevät kyllä tehtävänsä, mutta eivät samalla tavalla kuin mitä nyt koin. Pidin viikon aikana päiväkirjaa, jonka olen jakanut alempana. Ennen kuin keskityn omiin henkilökohtaisiin ajatuksiini, mitä tunnit herättivät haluan vielä kertoa itse studiosta.

Studion omistaja on Ana Lopez, joka on kotoisin Meksikosta ja opettanut ympäri mailmaa, mutta on kotiutunut Suomeen. Tästä syystä tunnit ainakin hänen tuntinsa ovat englanniksi, mikä nyt ei onneksi ole este kun kyse on Bikram -joogasta, jossa samat 26 asanaa toistetaan jokaisella tunnilla samassa järjestyksessä, joten harjoitus tulee tutuksi nopeasti ja fyysistä kehoa ei kielimuuri estele. Ana on yksi sydämellisimpiä ihmisiä joihin olen tutustunut ja kun olen jutellut tunteja ennen ja niiden jälkeen hänen kanssaan olen saanut vinkkejä ja kannustusta monessa asiassa. Oli kyse sitten joogasta tai ihmismielestä.

Mutta itse tunneilla kukaan ei pääse lipsumaan. Silloin tällöin kun olen jooga tunnilla ja yhtäkkiä aistin, että opettaja etenee tunnilla autopilotilla tai yksinkertaisesti ei ole juuri sinä päivänä kiinnostunut opettamisesta tai yksilöistä niin alan helposti myös itse lipsua enkä vie vartaloani omaan henkilökohtaiseen maksimiini asanoissa. Mutta Ana näkee milloin et anna kaikkeasi ja puskee sinua tekemään enemmän ja menemään pidemmälle. On mukavaa olla tunnilla, jolla tulet huomioiduksi oman kapasiteettisi mukaan ja saat vielä kannustusta tehdä enemmän. Oli upea tunne huomata, että joku uskoo sinuun vielä enemmän ja tämä kasvatti myös omaa uskoa itseeni viikon myötä. Ana myös korjaa heti oppilaita eikä anna kenenkään edetä yksin pidemmälle ennen kuin kaikki saavat tehtyä asanan oikein, jotta kukaan ei satuta itseään tehdessään sen mahdollisesti väärin. Tälläistä kärsivällisyyttä en ihan jokaiselta studiolta aina löydä. 

Ana on halunnut myös tehdä studiosta muutakin kuin vain paikan missä opetetaan joogaa. Tuntien jälkeen on aina tarjolla smoothie tai mehu vielä kaupanpäällisenä kaikille tunneilla olleille. Ja nyt näin iltojen kylmetessä myös tee vaihtoehtoja. Kyseessä ei ole mikään take away pirtelö vaan tilaisuus, jonka voit viettää muiden tunnilla olleiden kanssa istuen studiolta löytyvästä lounge nurkkauksesta.

Kysyin Analta ensimmäisen tunnin jälkeen, että mitenkäs tämä meidän suomalaisten epäsosiaalisuus menee yhteen tälläisen kanssa? Aluksi tätä ilmaista smoothie juttua ei ymmärretty ja oppilaat ujostelivat tilaisuutta tutustua muiden kanssa (pakkohan ei ole), mutta studion oltua avoinna nyt kauemman aikaa on tunnin jälkeen yhä useampi jäänyt nauttimaan muiden seurasta ja vaihtamaan kuulumisia. Mielestäni on hienoa, että tälläinen pieni rauhoittuminen joogasalin ulkopuolellakin on mahdollista. Kaiken lisäksi kun olet juuri hikoillut sen puolitoista tuntia ja sen jälkeen juot terveellisen mehusekoituksen, imaisee kehosi kaikki siinä olevat vitamiinit ym. välittömästi käyttöönsä. 

Mikä on Bikram jooga?
Bikram jooga on siis n. 40 asteisessa huoneessa toistettu 26 asanan sarja. Tunti kestää 90minuuttia ja kukin asana/liikesarja toistetaan kahdesti. Tunti alkaa ja päättyy hengitysharjoituksella.

Tunnille valmistautuminen?
Mukaan tarvitset suuren vesipullon, mutta suositeltavaa on hyvä nesteytys jo ennen tuntia ja etenkin tunnin päätyttyä. Kun nesteytät itseäsi jo hyvissä ajoin edeltävänä päivänä et välttämättä koe tarvitsevasi niin montaa huikkaa vettä itse tunnin aikana. Ota mukaasi myös kaksi pyyhettä, toinen suihkussa käymistä varten ja toinen joogamattosi päälle, ettet liukastele kun hiki alkaa valua.

Suurin haaste tulee olemaan oma ego ja mielesi, joka on malttamaton eikä halua jaksaa koko tunnin läpi, mutta älä anna sen suostutella itseäsi pois asanoista ennen kuin ne päättyvät. Tunnin päätteeksi lupaan, että sinulla tulee olemaan loistava olo. 

Pitämäni päiväkirja 7 päivän hot jooga detox haasteen aikana

Kommentit (0)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!


 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu