Saatat haaveilla ja unelmoida vaurastumisesta. Mietit, kuinka mahtavaa olisi omistaa iso osakesalkku tai useampia sijoitusasuntoa, jotta voisit toteuttaa juuri niitä asioita, joita olet aina halunnut tehdä.

Mutta kun asiaa lähtee miettimään syvemmin, löytyykin useita syitä, miksi juuri sinulla ei ole mahdollisuuksia saavuttaa vaurautta tai muuta itsellesi merkityksellistä tavoitetta.

Toisille asiat tuntuvat olevan niin paljon helpommin saavutettavissa. Olet voinut jopa sanoa ääneen: ”Helppohan sinun on, kun aloitit asuntosijoittamisen, kun asunnot olivat halpoja.”

Mieli sulkeutuu, ennen kuin olet edes päässyt alkuun.

Sen sijaan, että jäät voivottelemaan nykytilannetta, voit kysyä itseltäsi: Miten minäkin voisin vaurastua?

On luonnollista, että vastuun ottaminen omasta taloudesta pelottaa. Sen sijaan, että jäät voivottelemaan nykytilannetta, voit kysyä itseltäsi: Miten minäkin voisin vaurastua? Mieltään voi harjoittaa ja itsensä voi opettaa löytämään asiat, joiden avulla onnistuminen on mahdollista.

Vaurastumisesta 80 prosenttia on ajattelutaitoja eli kykyä kysyä oikeat kysymykset ja löytää niihin vastaukset – ja vain 20 prosenttia on tekoja. Jos et kehitä mieltäsi, voit heittää hyvästit taloudelliselle vapaudelle. Asia on siis hoidettavissa, mutta se vaatii tahtoa opetella uusi taito: taito käyttää mieltä niin, että se tukee tavoitteitasi.

Harva kulkee elämäänsä läpi ilman, ettei rahasta olisi joskus puutetta. Rahapula vie energiaa ja tekee elämästä kurjaa. Myös silloin, kun asiat tuntuvat menevän väärään suuntaan, on viisasta ohjata mieli kohti mahdollisia ratkaisuja mahdollisimman nopeasti.

Kun haluat vaurastua, pohdi aluksi erilaisia vaihtoehtoja, kuten palkan kasvattaminen, osakesalkun tai sijoitusasuntojen hankkiminen. Yritä keksiä mahdollisimman monta erilaista vaihtoehtoa.

Tee aloitus mahdollisimman helpoksi, mutta aloita!

Sitten voit miettiä, onko sinulla tarvittavat taidot, jotta voit heti ottaa konkreettisia askelia tavoitteesi eteen. Kun päätät alkaa sijoittaa, sijoitusmaailman käsitteet ja toimintatavat on hyvä olla hallussa.

Lopuksi mieti, tarvitsetko apua, ja mistä sitä olisi saatavilla? Tunnetko sijoittajia, joilta voit kysyä neuvoa, vai aloitatko opiskelun heti lainaamalla kirjoja kirjastosta?

Tee aloitus mahdollisimman helpoksi, mutta aloita! Vain tekemällä voi saada tuloksia.

- Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

petra
1/4 | 

Dear Terhi. Ihmisten kannustaminen säästämiseen, sijoittamiseen ja varaustumiseen on erinomaista ja yhteiskunnallisesti tärkeää. Siitä kiitos. Toivoisin kuitenkin, että kirjoittamasi kolumnit ja blogit edes joskus puhuisivat myös asuntosijoittamisen riskeistä. Mainitset lähes kaikissa teksteissäsi ja haastatteluissasi nuo sijoitusasunnot (huom vielä monikossa), mutta et koskaan tuo esiin asuntosijoittamisen riskejä tai sitä, että valtaosalle keskituloisistakin (ainakin pk-seudulla asuville) sijoitusasunnot ovat täyttä utopiaa. Vähän siis realismia ja riskitietoisuutta näihin juttuihin, kiitos!

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Hei Petra, kiitos kommentistasi. Ja hienoa, että olet päätynyt lukemaan kirjoituksiani. Koska olen toiminut kohta 15 vuotta vuokraemäntänä, en suinkaan ole välttynyt huonoilta vuokralaisilta ja tappioilta. Ja tulen niistä myös kirjoittamaan. Asuntosijoittaminen on vain yksi mahdollisuus muiden joukossa. Kirjoituksessa totesin, että kannattaa keksiä mahdollisimman monta eri vaihtoehtoa. Kaikessa sijoittamisessa on riskinsä. Varallisuusvalmentajana en myy sijoituskohteita vaan koulutusta, jossa autetaan asiakasta ymmärtämään sijoittamisen mahdollisuudet ja riskit. Varsinkin on tärkeää ymmärtää mitä riskejä ottaa itselleen kannettavakseen ja ne pitää suhteuttaa aina oman talouden tilanteeseen. Olen pohtinut jo 10.6.2013 Piksu.net:ssä, onko Suomessa sijoitusasuntokupla ja sen jälkeen asuntojen hinnat ovat jatkaneet nousua. Valitettavasti kaikki asiat eivät kuitenkaan mahdu yhteen kirjoitukseen, varsinkaan kun kolumnit ovat pituudeltaan 2000 merkkiä. Seuraavassa blogikirjoituksessani tulen kirjoittamaan, miksi olen itse realisoinut merkittävän määrän asuntosijoituksiani tänä vuonna Suomesta. Hyvää viikon alkua!

Tindezz
Liittynyt29.11.2017
2/4 | 

Moikka ja kiitos kauan kaivatusta blogista. Olen aina ollut säästäjä ilman sen suurempia tavoitteita ja huolehtinut omasta taloudestani niin etten tarvitse ketään rahoittamaan elämääni. Nyt olen kuitenkin yhä vakavammin alkanut pohtimaan rahojeni sijoittamista suuremmalla kasvun mahdollisuudella. Tässäkin kirjoituksessa mainitset kirjaston kirjat ja mua kiinnostaisikin nyt että mitkä esim kaksi kirjaa nyt olisi hyvä lukea jos olisin kiinnostunut osakesijoittamisesta? En siis asunnoista ainakaan vielä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat