Harva meistä haaveilee itse rahasta, mutta kyllä kaikesta siitä, mitä se meille voi mahdollistaa. Meillä kaikilla on asioita, jotka ovat meille tärkeitä. Asioita, jotka toivoisimme voivamme rahan avulla elämässä toteuttaa. Kun niistä sitten tulee totta, se tuntuu mahtavalta.

Taloudelliset unelmat on mahdollista saavuttaa. Jokaisen. Ne tulevat kuitenkin harvemmin todeksi ilman tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta.

Ihan ensiksi täytyy uskaltaa unelmoida isommin: mitä isompi unelma, sitä enemmän meidän pitää puskea sen eteen. Meidän tulee puskea rajojamme myös sen suhteen, mitä ajattelemme olevan mahdollista saavuttaa.

Minulle taloudellinen riippumattomuus on ollut aina tärkeä arvo ja unelma. Toinen unelmani on ollut vaikuttaa rahakulttuuriin Suomessa: että rahasta puhuttaisiin yhtä arkisesti kuin ruuanlaitosta. Erityisesti olen toivonut, että naiset ottaisivat taloutensa haltuun ja ymmärtäisivät, että heilläkin on mahdollisuus vaurastua. Yrittäjänä olen pyrkinyt vaikuttamaan juuri tähän.

Uskon, että voimme vaikuttaa esimerkillämme myös muihin: kun minäkin uskallan, ehkä muutkin!

Sijoittaminen on tuonut meille tasaista tulovirtaa ja tasapainottanut heilahtelevia tuloja.

Yrittäjyys on kuitenkin tarkoittanut minulle epäsäännöllisiä tuloja ja epävarmuutta taloudellisesta tulevaisuudesta, etenkin kun miehenikin on yrittäjä. Yrittäjänä kovatkaan ponnistelut eivät aina tuota rahallista tulosta. Rahaa elämiseen täytyy silti hoitaa aina tavalla tai toisella.

Sijoittaminen on tuonut meille tasaista tulovirtaa ja tasapainottanut heilahtelevia tuloja. Olemme aina muuttaneet osan yrittäjän tuloista tuloa tuottavaksi varallisuudeksi. Näin olemme huolehtineet, että yritystoiminnastamme on meille taloudellista turvaa myös tulevaisuuteen.

Taloudellinen hyvinvointi on yksi elämän peruspilareista. Sen eteen kannattaa tehdä töitä. Panostukset maksavat kyllä itsensä takaisin monin kerroin. Se voi olla pelkkää mielenrauhaa tai konkreettisia valintoja oman fyysisen ja henkisen terveyden ylläpitämiseksi.

Yksi unelmistani – mahdollisuus matkustaa vapaasti perheeni kanssa ympäri vuoden – on jo toteutunut. Uskaltakaa unelmoida, sillä unelmat pitävät meidät elämässä kiinni.

- Terhi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat