Palasin juuri Amerikasta. Olen ottanut siellä tavakseni jutella aina taksi- ja Uber-kuskien kanssa. Tällä kertaa mieleeni jäi Kuubasta kotoisin oleva kuski, joka oli päätynyt Las Vegasiin. Ihmettelin ääneen hänen hyvää englannin kielen taitoaan. Hän kertoi työskennelleensä Kuubassa hotellissa, jossa majoittautui ulkomaalaisia. Kielen hän oli oppinut heiltä.

En voi kuin ihailla, kuinka rohkeita ihmiset ovat jättäessään kaiken tutun taakseen ja lähtiessään täysin uuteen kulttuuriin. Heille tuntematon merkitsee parempaa elämää tai ainakin toivon pilkahdusta jostakin sellaisesta, mitä vanha tuttu ympäristö ei pystynyt tarjoamaan. Ihminen uskaltaa hypätä, jos uskoo, että hyppy tuntemattomaan tuo enemmän mahdollisuuksia kuin jääminen. On myös heitäkin, joille jääminen ei ole vaihtoehto. He ovat pakotettuja lähtemään paremman toimeentulon tai turvallisuuden takia.

Suomessa puhutaan aika ajoin työn perässä muuttamisesta – siitä, kuinka hankalaa se on. Kotiin palattuani jäin pohtimaan, voisimmeko me suomalaisetkin kuvitella, että muutos toisi myös meille jotain parempaa. Tuntuuko meistä muutos niin mahdottomalta, että jääminen vanhaan on aina moninkertaisesti parempi?

”Nyt voimme todeta, että olimme oikeaan aikaan liikkeellä.”

Reilu kuusi vuotta sitten aloitimme oman matkamme Yhdysvalloissa kiinteistösijoittajina. Tämä on tarkoittanut satoja matkapäiviä tuhansien kilometrien päässä. Asuntosijoittamisen periaate ei muutu, mutta lainsäädäntö, kulttuuri ja toimintatavat täytyy opetella – joskus kantapään kautta. Nyt voimme todeta, että olimme oikeaan aikaan liikkeellä: hinnat olivat alimmillaan 2012, ja sen jälkeen suunta on ollut ylöspäin. Vuosien aikana olemme tehneet kaupat sadoista kiinteistöistä.

Jos hyppy tuntemattomaan ei lopulta johda toivottuun lopputulokseen, aina voi palata vanhaan. Yleensä mahdollisuuksiin tarttuminen vie kuitenkin vielä suuremmille apajille. Vuosia sitten sain viime hetkellä suuni auki kirjanjulkistamistilaisuudessa, joka johti lopulta esiintymiseen tv-ohjelmassa Kirsi ja himoshoppaajat. Yksi kysymys vähemmän, enkä mahdollisesti olisi päässyt kokemaan jotain täysin uutta.

Tärkeintä on, näkeekö elämässä ylipäänsä mahdollisuuksia, joihin tarttua. Maailmassa on miljoonia mahdollisuuksia, mutta meidän täytyy antaa niille mahdollisuus.

- Terhi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat