”Minulla on musta vyö shoppailussa”, esittäytyy uusi kurssikaverini ja saa porukan nauramaan. Kukaan ei kehtaa kysyä siihen kuluneita summia.

Shoppaamalla voimme paikata kolhiintunutta minäämme, kun töissä on ollut kenkku päivä, pomo ärsyttää ja puolisossa on valuvika. Shoppailu on terapiaa tunteille. Mutta jos haluat palkita itseäsi tavaraa syvemmin, ryhdy sijoittamaan.

Numerot kertovat karua kieltään siitä, miksi juuri naisen kannattaa sijoittaa: Naisen euro työelämässä on edelleen 83 senttiä, eläkkeellä enää reilut 60 senttiä. Naisen pottia syövät niin äitiyslomat, hoitovapaat kuin vaikkapa omaisuudenjako avioerossa. Silti alle 35-vuotiaista naisista yli vuodeksi omaa talouttaan suunnittelee vain joka kymmenes. Nyt pitäisi hälytyskellon jo soida.

Nainen haistaa tuoton ja trendit, mutta välttää hötkyilyn kiiman.

Hyvä uutinen on se, että pörssissä naisen euro on yli euron. Naiset ovat tutkitusti sijoittajina pitkäjänteisiä ja taitavia, ja naisten sijoitukset tuottavat keskimäärin paremmin kuin miesten. Nainen haluaa tehdä rahallaan hyvää ja sijoittaa siksi kestäviin ja eettisiin kohteisiin. Nainen haistaa tuoton ja trendit, mutta välttää hötkyilyn kiiman.

Sijoittaminen kasvattaa kukkaroa ja psykologista pääomaasi. Onnistuminen luo turvallisuuden ja kyvykkyyden tunnetta. Sijoitustesi avulla uskallat astua ulos huonosta työpaikasta ja avioliitosta tai toteuttaa unelmasi kanelintuoksuisesta kahvilasta. Sijoitusten turvin voit ostaa jopa lisää aikaa – pääomista kalleinta – lyhentämällä työviikkoa tai työvuosia. 

Merkityksellisemmän elämän ja naisen väliin tarvitaan usein tukko säästöjä.

Viimeisen vuoden aikana tuhannet suomalaisnaiset ovat löytäneet tiensä sijoittamista sparraaviin verkkoyhteisöihin ja vertaisryhmiin. Niissä voi rohkeasti riisuutua rahasta puhumisen tabusta ja kysyä luottamuksellisesti neuvoa sijoittamisen ensiaskeliin tai veloista selviämiseen. Niiden syvin oivallus on, että merkityksellisemmän elämän ja naisen väliin tarvitaan usein tukko säästöjä. Ilman taloustaitoja unelmasi jää vain höttöpuheeksi.

Siksi pörssistä kuuluu nyt kummia. Mustan vyön shoppailijat ovat iskeneet silmänsä osakemarkkinoihin. Eivätkä nämä naiset osta vain osakkeita, vaan lisää vapautta valita toisin.

- Unna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat