Uskon, että suomalaisilla on muita kansakuntia korostuneempi tapa pohtia, mitä muut meistä ajattelevat. Joissakin asioissa tämä on ihan tervettäkin. Esimerkiksi käytöstavoissa voisimme kehittyä huimasti. Itse toivoisin, että tuntemattomatkin ihmiset tervehtisivät toisiaan. Amerikan reissujen jälkeen itselläni menee aina jonkin aikaa totutellessa ajatukseen, ettei ihmiset tervehdikään minua, vaikka itse hakisin heihin katsekontaktia. Tervehdys ja hymy tekevät hyvää arjessa.

Monissa tapauksissa asia kuitenkin toimii kaikkia meitä vastaan. Kun ensimmäisenä mietimme, mitä muut meistä ajattelevat, väistämättä käperrymme kuoreemme.

Tässä tunnetilassa tuskin kukaan on saanut mitään merkittävää koskaan aikaan!

Tämä ei siis auta meitä itseämme eikä muita ympärillä olevia.

Miksi joku sitten ajattelisi pahaa tai jopa sanoo sen ääneen, kun toinen yrittää jotain uutta ja haasteellista? Koska tämä sotii suoraan hänen maailmankuvaansa vastaan. On ihan luonnollista pyrkiä pitämään asiat muuttumattomana ja samanlaisina. Kuitenkaan luonto ei toimi näin. Se muuttuu koko ajan. Ihminen on vain vuosien saatossa pyrkinyt hallitsemaan asioita ja unohtanut elää muutoksen kanssa sopusoinnussa.

Ihminen, joka pahoittaa mielensä tekosistasi, pelkää. Mutta juuri sen takia meidän tulee olla esimerkki, joka näyttää, että asioita voi kokeilla, tehdä toisella tavalla ja hypätä tuntemattomaan. Vain tällä tavalla voimme olla totta itsellemme, elämällemme ja arvoillemme. Samalla autamme myös häntä, joka pelkää.

Sivusta varovasti seuraava saattaa esimerkin voimalla uskaltaa ottaa sen ensimmäisen, merkittävän askeleen omalla polullaan.

Olen ilolla seurannut naisten voimaantumista raha-asioissa. Muistan aina kun vuosia sitten yksi valmennettavistani tuskaili, kun hänen ystävänsä eivät tukeneet hänen ensimmäisiä askeliaan vaan yrittivät pitää häntä kaikin keinoin kiinni vanhassa. Yksi ystävistä oli todennut: ”Etkö sinä voisi elää vaan niin kuin me muutkin?” Valmennettavani piti päänsä ja otti askeleen tuntemattomaan. Se muutti täydellisesti hänen taloudellisen tulevaisuutensa. Hän maksoi pois kulutusluottonsa, säästi vararahaston ja aloitti sijoittamisen. Ja nyt toimii muille rohkeana esimerkkinä.

-Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

WoMam
1/2 | 

Hieno kirjoitus, taas kerran. Kannustatte muita naisia säästämisen/sijoittamisen tiellä.

On vaikeaa alkaa kulkemaan toisia polkuja kun ei kukaan ystävistä siihen kannusta, päinvastoin. Kun on uskaltanut kertoa uudesta "harrastuksesta" jollekin, niin aina on varoituksen sanoja tullut läjäpäin, jopa kateellisia kommentteja ja nyreitä ilmeitä. Onpa joku ystävistä heittäytynyt säälittäväksi rahankerjääjäksikin kun kuvittelee että pienillä säästö- ja sijoitustoimillani olisin yhtäkkiä rikastunut.

Mutta jos ystäville kertoo että on onnistunut lisäämään liikuntaa ja laihduttamaan kolme kiloa, kannustusta löytyy ja kommentteja "siitä se uusi polku alkaa kohti terveellisempää loppuelämää". Hämmentävää.

En vieläkään ymmärrä miksi taloudenhallinta ja varallisuuden pienimuotoinen kasvattaminen herättää niin voimakkaita negatiivisia tunteita. Ehkä itsekin saattaisin olla kateellinen jos eläisin jatkuvasti yli varojeni ja näkisin miten joku kaveri onnistuu aivan toisin päin hallitsemaan taloudenpitoaan? En tiedä, en oikeastaan ole koskaan kokenut kateuden tunteita kavereitani kohtaan meni heillä hyvin taikka huonosti tai jotain siltä väliltä. Tämä paneekin miettimään, onko järkevää edes vaalia sellaisia ihmissuhteita jotka eivät oikeasti ole sinun puolellasi tällä lyhyellä elämän matkalla niin hyvässä kuin pahassa.

t. WoMam

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Kiitos kommentistasi. Harmillisia ystäväsi reaktiot, mutta ei niin poikkeuksellisia. Haluat jotain enemmän ja se pelottaa ystäviäsi. Sisimmässään he tietävät, että heidänkin tulisi ottaa asiaan kantaa. Jatka valitsemallasi tiellä. Ystävät saattavat myös innostua. Jos et ole jo mukana Facebookin Vauras Nainen -ryhmässä, niin tule ihmeessä. Sieltä löytyy yli 27 000 sielunsiskoa. Kaikkea hyvää Sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat