Vuosi sitten tein uudenvuodenlupauksen, että vuoden 2018 lopussa olen paremmassa fyysisessä kunnossa kuin sen alussa. Täytin joulukuun alussa 40 ja tähtäsin siihen, että olisin kuosissa syntymäpäivänäni. 

Palkkasin personal trainerin, joka piti huolen, että treenaamisesta tulee säännöllinen osa elämääni. Koska en ole alan ammattilainen, oli hyvä, että joku kertoi minulle, miten kannattaa treenata, jotta saan myös tuloksia. Treenamisessakin laatu korvaa määrän: on parempi tehdä kerran hyvin kuin monta kertaa huonosti. 

Suuri kuntoiluvuoteni käynnistyi kuitenkin tahmeasti: kroppani kävi ylikierroksilla. Tajusin, että minun pitää vähentää työntekoa. Maaliskuussa vedin perjantait yli kalenteristani. Minun piti järjestää aikaa paitsi liikunnalle, myös palautumiselle. Liikuntasyksyni menikin jo paremmin. Ilmoittauduin kuntonyrkkeilykurssille ja kävin säännöllisesti treenaamassa myös valmentajani kanssa. 

Suomeen onkin viime vuosina syntynyt uusi ammattiryhmä: talouden personal trainerit. 

Kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa personal trainerin apuun turvautuminen on jo aivan tavallista. Oman rahatalouden hoidossa ja etenkin sen suunnan muuttamisessa voi olla omat hankaluutensa, johon voi tarvita tukea ja tsemppausta. Suomeen onkin viime vuosina syntynyt uusi ammattiryhmä: talouden personal trainerit. 

Kuntoilutavoitteeseeni ei liittynyt mitattavia tavoitteita, mutta säästämisessä ja sijoittamisessa numerotavoite kannattaa asettaa heti alussa, koska se on helppoa. Paljonko haluat säästöön vuodessa? Kuinka paljon tavoittelet sijoituksia? Tavoite antaa suunnan ja ohjaa toimintaa.

Kun nelikymppiseni sitten koittivat, huomasin voivani paremmin kuin vuoden alussa. Olen tyytyväinen tämän vuoden tulokseeni. 

Valmentajan avulla kuntoilusta tuli säännöllinen osa elämääni. Sain itseni salille jopa matkoilla, vaikkei personal trainerini ollutkaan vieressä piiskaamassa. Sain palkintoni, kun hän yhden matkan jälkeen totesi minun nostavan isompia painoja kuin lähtiessäni. Kun nelikymppiseni sitten koittivat, huomasin voivani paremmin kuin vuoden alussa. Olen tyytyväinen tämän vuoden tulokseeni. 

Muista: mitä ikinä tavoitteletkaan, alku on aina hankalaa, mutta matkalla helpottaa. Palkinnot eivät koskaan tule ilman työtä, mutta sitä paremmilta ne tuntuvat, kun niistä tulee totta. 

- Terhi

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Talouden personal traineri: Tämä tietenkin toimii niin, että mikäli tpt ei onnistu työssään niin saat menettämäsi rahat takaisin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat