1990-luvun lopulla mieheni äiti sai tietää sairastavansa syöpää. Julkinen terveydenhuolto ei suostunut hoitamaan häntä, koska sairaus oli edennyt pitkälle eikä toivoa annettu.

Perhe ei ollut valmis luovuttamaan ja he kääntyivät yksityisten lääkäripalvelujen puoleen.

Puolisoni äiti sai lisää elinaikaa yli 1,5 vuotta alkuperäiseen ennusteeseen verrattuna hoitojen avulla. Taistelu kuitenkin hävittiin. Perheelle jäivät suru ja iso lasku maksettavaksi.

Itselleni tämä läheltä eletty menetys ei luonut uskoa, että minua hoidettaisiin, jos kohtaisin saman kohtalon. Vaikka olemmekin ajatelleet, että juuri Suomessa kaikki saisivat tarvitsemaansa hoitoa. Kun aloitin työelämässä 23-vuotiaana, otin itselleni suurimmaksi osaksi juuri tämän takia sairauskuluvakuutuksen. Lisäksi, kun minusta tuli puolivanhingossa yrittäjä, että minulla ei ollut työterveyshuoltoa.

Halusin varmistaa, että minulla olisi mahdollisuus päästä nopeasti lääkäriin ja mahdollisiin tutkimuksiin.

Sain oman vakuutuksen hyvillä ehdoilla verrattuna tänä päivänä markkinoilla oleviin tuotteisiin. Kuitenkin ottaisin vakuutuksen edelleenkin, jos olisin nyt 23-vuotias. Annan merkittävästi arvoa, että pääsen ilman jonoja ja odottelua hoitoon.

Jo parin tunnin odottelu per vuosi maksaa yhtä paljon kuin sairauskuluvakuutuksen hinta.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän olen alkanut arvostaa aikaani. Ja odottelu vasta kallista onkin – sekä henkisesti että vaihtoehtoisen taloudellisen tuloksen kannalta. Lisäksi 23-vuotiaana terveyshistoriani oli vielä hyvä. Nyt minultakin evättäisiin useankin sairauden hoito.

Sairauskuluvakuutuksen kanssa otin samanaikaisesti myös vakavan sairauden vakuutuksen, jolla saisi kertakorvauksen, jos sairastuisin esim. syöpään.

Tästä vakuutuksesta olen luopunut, koska korvattava summa nykyiseen varallisuuteen nähden on melko pieni.

Kun varallisuutta ei vielä ollut, vakuutuksella oli oma paikkansa varautumisessa.

Jotkut meistä maksavat vakuutuksia turhaan, kun heidän elämässään ei toteudu se riski, jota varten vakuutus otetaan. Jokainen joutuu tätä riskiä laskemaan ja puntaroimaan omassa elämässään. Jos riski toteutuu, mitä se tulisi mahdollisesti maksamaan konkreettisesti euroissa, mutta myös ajallisesti, henkisesti ja taloudellisesti vaihtoehtoiskustannuksen muodossa. Kenenkään kohdalla ei voida varmuudella sanoa etukäteen, onko sairauskuluvakuutuksessa järkeä, koska lopullinen tulos selviää usein vasta kymmenien vuosien päästä.

-Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Outoja "esimerkkejä"
1/2 | 

Outoa tarinointia. Minulla on yksi asunto ja luottotiedot kunnossa, mutta... PANKIT EIVÄT ANNA LAINAA. Mistä tällaisia kummallisia satuja tulee Me Naisiin? Olisi kohteliasta ja myös laadukasta journalismia todeta, miten näillä esimerkkitapauksilla on lainansaannin avaajana rikas suku tai tuttavia pankkien johtotehtävissä. Normi-ihmiselle pankki kun sanoo: Kiitos, mutta EI.

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Hei, kiitos kommentistasi. Olen itse aloittanut asuntosijoittamisen melkein 15 vuotta sitten. Lainaehdot ovat kiristyneet vuosien varrella. Toisaalta olen aina laskenut tarkkaan kassavirrat ja tiennyt, mitä riskejä otan kannettavakseni. Tämä oli tärkeä tekijä myös silloin, kun lainaa hain. Suosittelen laskelmien tekemistä sekä itseä että pankkia varten. Mukavaa loppukesää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat