Kun kesällä istuu laiturin nokassa, pihakeinussa tai kesämökin saunan laiteilla, mieleen nousee ajatuksia, joita arjen pyörteissä ei ehdi ajatella. Siksi kesä on otollisinta aikaa unelmoinnille ja uusien tapojen opettelulle.

Itse uskon, että kesällä kannattaa suunnitella oma talous uuteen uskoon – tai vähintään ottaa asioista selvää. 

Elintason nousun on oltava seurausta omien tulojen kasvusta.

Kokemuksesta olen oppinut, että taloussuunnitelman laatimisessa on neljä kriittistä kohtaa. Kun niitä toteuttaa säännöllisesti, tulot kasvavat vääjäämättä pitkällä aikavälillä.

1. Pidä huoli omasta osaamisestasi. Se tarkoittaa, että päivität säännöllisesti tietosi nykyisestä alastasi, opiskelet uusia taitoja ja seuraat ympärillä olevia ilmiöitä. 

2. Laita joka kuukausi vähintään kymmenen prosenttia nettotuloistasi säästöön. Tästä säännöstä jankutetaan usein, mutta se toimii! Aloita vaikka yhdestä prosentista, kunhan aloitat. Nosta säästösummaa niin kauan, että pääset kymmeneen prosenttiin.

3. Mieti, mistä saisit lisätuloja oman työn lisäksi. Olisiko se toinen, sivutoiminen työ, yrittäjyys tai sijoittaminen? 

4. Opettele säästämisen ja sijoittamisen niksejä. Keskeistä on saada ansaitut eurot työskentelemään sinulle ja kerryttämään työstä riippumattomia tuloja. Sijoittamisessa, kuten missä tahansa muussakin lajissa, kokemuksesta on hyötyä. Mitä enemmän kilometrejä karttuu, sitä paremmin pystyt käyttämään kuulemaasi ja näkemääsi tietoa hyödyksi.

Älä kuluta sitä, mitä sinulla ei ole.

Itse olen toteuttanut tätä suunnitelmaa yli 20 vuotta ja todennut sen toimivaksi. Uskon, että moni muukin voi saada vinkkien avulla hyviä tuloksia. 

Kun teet taloussuunnitelman jo kesällä valmiiksi, on siihen helppo tarttua heti kesälaitumilta palattuasi. 

Eikä kukaan kiellä tarttumasta toimeen vaikka heti. Mitä nopeammin toimit unelmasi eteen, sitä nopeammin se voi myös toteutua.

Elintason nousun on oltava seurausta omien tulojen kasvusta. Älä kuluta sitä, mitä sinulla ei ole. Se on ehkä tärkein ohje meille kaikille. 

Virkistäviä kesälomia kaikille!

- Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat