Lauantain 28.7.2018 Helsingin Sanomissa oli mielipidekirjoitus, jossa tytär on kertonut hakeneensa iäkkäille vanhemmilleen hoitopaikkaa jo vuosia Helsingissä. Hoitopaikkaa ei kuitenkaan ole saatu ja vanhukset joutuvat olemaan vuoteen omina päivästä toiseen.

On ikävää lukea tällaisista asioista ja siksi huomaan, että vaistomaisesti lähden pohtimaan, miten asiat voisi hoitaa toisin. Olen jo vuosia sitten päättänyt rakennuttaa itselleni ja ystävilleni vanhainkodin, jossa vedetään rollaattorikisoja käytävillä. Ja jos näihin ei kuitenkaan kyetä syystä tai toisesta, niin ainakin ollaan saman katon alla muistelemassa nuoruudessa tehtyä seikkailuja.

Olen jo vuosia sitten päättänyt rakennuttaa itselleni ja ystävilleni vanhainkodin, jossa vedetään rollaattorikisoja käytävillä.

Tämä mielipidekirjoitus ei ole ollut ainoa laatuaan vuosien varrella ja väestön vanhetessa tulevaisuus näyttää vielä epävarmemmalta. Minkälaiselta sinun vanhuutesi näyttää tässä valossa?

Työurani alussa kuulin monen sanovan, että eläkkeellä asuntolainat on maksettu, joten miksi säästää. Monet kuitenkin huomaavat, että jotain uusia kuluja tuleekin tilalle ja esimerkiksi terveydestä huolehtimiseen olisi hyvä olla muutama ylimääräinen euro.

Omasta terveydestä ja toimintakyvystä kannattaa huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä pidempään pystyy itse huolehtimaan itsestään, sitä parempi myös ihmiselle itselleen. Ja kun oma toimintakyky heikkenee, säästöillä voi ostaa itselleen arkea helpottavia palveluja.

Ja kun oma toimintakyky heikkenee, säästöillä voi ostaa itselleen arkea helpottavia palveluja.

Koskaan ei tiedä toki mitä elämä tuo tullessaan. Mieheni äiti kuoli jo 48-vuotiaana, joten olen pyrkinyt elämään täysiä jokaisen päivän, mutta varaudun kuitenkin taloudellisesti siihen, että eläisin 100-vuotiaaksi.

-Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat