“Se raha on pois vaikkapa säästämisestä / sijoittamisesta, johon Rikastamo kai meitä opastaa.”

Tämä kommentti viimeisimpään kolumniini herätti minut taas pohtimaan, mikä tuottaa toisille ihmisille valtavasti nautintoa ja iloa, voi toisesta tuntua täysin mitäänsanomattomalta.

Kommentin kirjoittaja ei varmasti ikinä laittaisi pennin pyörylää Cheekin musiikkiin, mutta se ei tarkoita, etteikö joku muu kokisi saavansa siitä niin paljon, että laittaa. Tärkeintä on, että jokainen käyttäisi omat rahansa juuri niihin asioihin, mitkä ovat itselle tärkeitä. Olisikin toisaalta järjetöntä ensin nähdä hirveästi vaivaa työtä tekemällä ja sitten hupuloida rahat asioihin, jotka eivät edes tuota iloa. Omista rahoista kannattaa olla tarkka!

Tärkeintä on, että jokainen käyttäisi omat rahansa juuri niihin asioihin, mitkä ovat itselle tärkeitä.

Säästämisen ja sijoittamisen idea on lisätä pitkässä juoksussa käytettävissä olevien rahojen määrään tai korvata nykyisiä, jos haluaa käyttää oman aikansa toisin. Säästäminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikista asioista pitää luopua säästämisen ajaksi. Kyllä jostain täytyy, mutta ei yleensä kaikista.

Rikastamossa haluamme näyttää, että kun säästät ja sijoitat pitkäjänteisesti, siitä sinulle elämän varrella enemmän hyötyä kuin jos et sitä tekisi. Mutta se ei tarkoita, ettei elämää ole ennen sitä. Lisäksi jos itselleen markkinoi kurjaa elämää, siltä se myös tuntuu.

Rikastamossa haluamme näyttää, että kun säästät ja sijoitat pitkäjänteisesti, siitä sinulle elämän varrella enemmän hyötyä kuin jos et sitä tekisi.

Toki haluamme auttaa tekemään myös muita fiksuja rahapäätöksiä, mutta päätös säästämisestä ja sijoittamisesta on tulevaisuutesi kannalta yksi tärkeimmistä. Aurinkoista viikkoa!

-Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat