Vuosia sitten törmäsin Katharine Hepburnin ajatukseen: “If you’re given a choice between money and sex appeal, take the money. As you get older, the money becomes your sex appeal.” Vapaasti suomennettuna tämä tarkoittaa, että jos voi valita seksikkyyden ja rahan välillä, kannattaa valita raha, sillä kun vanhenee, rahasta tulee seksikkyyden lähde.

Onko niin, että vain rahalla on merkitystä? Tuskinpa. Uskon kuitenkin, että tietoisuus siitä, että pärjää taloudellisesti tilanteessa kuin tilanteessa, tuntuu hyvältä itsestä ja näkyy myös ulospäin.

Tietoisuus siitä, että suhteessa ei tarvitse olla rahan vuoksi, antaa itsevarmuutta ja voimaa.

Sellainen ihminen vetää puoleensa. Itsevarmuus vaikuttaa ihmissuhteisiin – erityisesti parisuhteeseen.

Tietoisuus siitä, että suhteessa ei tarvitse olla rahan vuoksi, antaa itsevarmuutta ja voimaa.

Toinen syy on arkisempi. Jos parisuhteessa riidellään rahasta, romantiikalle on vähemmän tilaa, ja tuskin silloin peittokaan heiluu makuukamarissa. Ja toki parisuhteeseen kuuluu, että peitto heiluu, eikö niin?

Parisuhteessa molempien varallisuuden tulisi kasvaa. Ja vaikka eri tielle päädyttäisiinkin, molemmat ovat paremmassa taloudellisessa tilanteessa kuin suhteen alussa. Kummankaan ei tulisi heittää vastuuta toiselle tulojen hankkimisesta, ja toisaalta kummankin tulisi ottaa osaa perheen kuluihin.

Raha antaa paitsi itsevarmuutta myös oikeasti mahdollisuuden huolehtia itsestä, myös vanhana.

Hyvä tapa on esimerkiksi käydä parisuhteen talouskeskustelu vuosittain. Siinä tehdään yhteenveto: miten edellinen vuosi meni ja minkälaiset ovat tavoitteet tulevaan vuoteen.

Naisten helmasynti on, ettei tehdä tarpeeksi rohkeita tekoja sen eteen, että rahaa roiskuisi ovista ja ikkunoista joskus vähän enemmänkin. Liian pienet tavoitteet, tai ei tavoitteita ollenkaan, johtavat pieniin tuloksiin. Kuitenkin moni meistä haluaisi korkean elintason. Heitä turha vaatimattomuus syrjään ja anna itsellesi tavoite. Anna itsellesi mahdollisuus.

Raha antaa paitsi itsevarmuutta myös oikeasti mahdollisuuden huolehtia itsestä, myös vanhana. Eikä siitä puoleensavetävyydestäkään taida haittaa olla.

- Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Siitä puhe mistä puute sanovat... No onneksi tuo kuoleman ainoa oikea demokraatti saapuu viikatteineen niin köyhän kuin rikkaan luo. Ja melko varmasti sekä köyhällä että rikkaalla on edessä sama kohtalo ennen sitä makailla viikonvanhat paskat vaipoissa jossain palvelukodissa. Kas kun siellä rikkaankin vanhainkodossa saattaa olla tarjoamassa osaamistaan sellainen tehokas terhi rintarottingilla  joka kuppaa vain ne rahat nopeasti että jaksaisi heiluttaa peittoa. Noh toiset uskoo jumalaan toiset saatanaan tai mihin vaan kukin tulkoon uskoissaan autuaaksi tms 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat