Juhlimme tällä viikolla mieheni kanssa 20 vuoden yhteistä taivalta. Olen jakanut yli puolet elämästäni jonkun toisen ihmisen kanssa, joka tuntuu samalta älyttömältä, mutta kuitenkin ihan normaalilta. Olemme yhdessä nähneet ja kokeneet opiskeluvuodet, mieheni äidin sairastamisen ja kuoleman, teknohuuman, yrittäjyyden nousut ja laskut, finanssikriisin, kahden tyttären syntymän, liiketoimintojen syntymän ja kuoleman, varallisuuden kasvun ja menetyksen, ulkomaanliiketoimintojen synnyttämisen ja kasvattamisen, väsymyksen ja onnen huumat.

Matkan varrella monet haasteet ovat liittyneet rahaan.

Ennen kaikkea olemme kokeneet rakkauden, joka on aina ollut, vaikka joskus on tuntunut, ettei kumpikaan vaan jaksa kannatella suhdetta, että päästään seuraavaan päivään. Matkan varrella monet haasteet ovat liittyneet rahaan. Kun taloudessa on kaksi yrittäjää, uskon, että se rasittaa myös parisuhdetta ihan eri tavalla.

Rahassa ja rakkaudessa itselläni on seuraavia periaatteita. Ensinnäkin minulla pitää olla omaa varallisuutta. Ei miehen nimissä olevaa varallisuutta, ei yhteistä vaan omaa varallisuutta. Kun suuremmassa määrin lähdin ostamaan asuntoja, oli tärkeää, että asunnot ovat minun nimissäni. Nykyään suurin osa molempien varallisuudesta on yhteisesti omistamassamme sijoitusyhtiössä.

Ei miehen nimissä olevaa varallisuutta, ei yhteistä vaan omaa varallisuutta.

Toiseksi minulle on ollut tärkeää, että molempien varallisuus kasvaa suhteemme aikana. Olen itse pyrkinyt kasvattamaan omaani, mutta myös tukemaan ja auttamaan miestäni, että hänen varallisuuteensa kasvaa. Toisaalta odotan, että hän tekee samoin itselleen ja minulle. Kun pyrimme kasvattamaan hyvää itsellemme ja toisillemme, uskon, että olemme vahvempia myös yhdessä. Jotta tämä on mahdollista, on meidän molempien pitänyt pitää huolta osaamisestamme, koska lopulta sekä yrittäjyys että sijoittaminen perustuvat kykyyn tuottaa lisäarvoa ja tehdä fiksuja päätöksiä.

Kun pyrimme kasvattamaan hyvää itsellemme ja toisillemme, uskon, että olemme vahvempia myös yhdessä.

Ensimmäiset 15 vuotta oli perustan luomista, viimeiset viisi vuotta jyrkempää kasvun aikaa varallisuudessa. Korkoa korolle –ilmiö todellakin toimii oikeassa elämässä. Olemme eläneet oppiemme mukaisesti – yritystoiminnan tuotoista valtaosa on aina sijoitettu ja sijoitusvarallisuutta on kasvatettu läpi vuosien. Suhteemme alussa pääomia ei hirveästi tietenkään ollut, mutta vuosien saatossa ne ovat kasvaneet ja sitä kautta myös elintasoa on pystytty nostamaan. Elintason nousu vaan on tapahtunut kiusallisen pitkän kuminauhan kautta vuosien päästä sijoitussiementen kylvämisestä.

Yhteinen matka on lujittanut parisuhdetta ja se mitä meillä on, on tulos molempien ponnisteluista kohti yhteistä hyvää. Lopulta kuitenkin sillä on merkitystä, että sinulla on ihmisiä, joiden kanssa olet jakanut yhteisen matkan. Elämä ei ole helppoa eikä aina kaunista, se on raskasta, riipaisevaa ja haastavaa, mutta lopulta palkitsevaa, jos vain suhde kestää kipukohdat.

Kiitos rakkaani ensimmäisistä 20 vuodesta!

-Terhi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat