Sijoitustoiminnan lopullinen tarkoitus on lisätä turvaa ja valinnanmahdollisuuksia elämässämme. Lopullisena tavoitteena on saada luotua työstämme ja ajankäytöstämme mahdollisimman riippumattomia tuloja. Tähtäimessämme on saada aikaiseksi kasvavia kassavirtoja. Taloudellisesti olemme riippumattomia siinä tilanteessa, kun sijoituksistamme saamamme säännölliset tulot ylittävät kuukausittaiset elämisemme menot.

Oman taloudellisen vapausasteesi voit laskea hyvin helposti jakamalla sijoituksistasi saamasi tulot kuukausittaisen kulutuksesi määrällä.

Kun haluat tietää, missä taloutesi juuri nyt on, voit tehdä pari helppoa laskutoimitusta. Oman taloudellisen vapausasteesi voit laskea hyvin helposti jakamalla sijoituksistasi saamasi tulot kuukausittaisen kulutuksesi määrällä. Kertomalla tämän luvun 31 saat vastaukseksi luvun, joka kertoo, kuinka monta päivää voit elää tuotoilla.

Sijoituksista saatavat tulot-verot

___________________________ X 31 = vapaus päivinä

Kuukausittaiset elämisen menot

Esimerkiksi jos saat sijoituksista verojen jälkeen 500 euroa ja kuukausittaiset elämisen menosi olisivat 2500 euroa, voisit elää 6,2 päivää tuotoilla.

Taloudellisen turvallisuuden tason saat määritettyä jakamalla sijoitusomaisuutesi määrän kuukausittaisilla kuluillasi.

Sijoitusomaisuus (netto)

___________________________  = taloudellisen turvan aste kuukausina

Kuukausittaiset elämisen menot

Jos sijoitusomaisuutesi olisi 150 000 euroa ja kulut samat 2 500 euroa, voisit elää 60 kuukautta sijoitusomaisuudellasi.

Näillä laskutoimituksilla saat parissa minuutissa selville oman taloutesi tämänhetkisen tila. Minkälaisia vastauksia sait?

-Terhi Majasalmi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat