Taloudellisia tavoitteita saavuttaakseen tulee tehdä selkeä suunnitelma.

Ensimmäiseksi mieti, mihin asioihin voit oikeasti vaikuttaa. On turha käyttää energiaansa asioihin, jotka on vain hyväksyttävä. Tällainen asia on vaikkapa verotus – tai huomisen sää.

Kuluttamisessa keskity asioihin, jotka tuottavat sinulle eniten mielihyvää. Karsi pois kaikki, mistä et oikeasti nauti. Näin sinulla on paremmin varaa kaikkein tärkeimpiin asioihin, ja rahaa jää myös ehkä säästöön. Vältä kulutuspäätösten tekoa tunteiden vallassa. Mieti rauhassa: useimmiten voit hyvin lykätä ostopäätöstä viikon tai jopa kuukauden päähän.

Suunta on tärkein. Jos ei ole suuntaa, ei voi koskaan päästä perille.

Myös omat uskomuksemme rahasta ja vaurastumisesta vaikuttavat paljon siihen, mitä uskallamme edes tavoitella. Jokainen meistä ansaitsee taloudellisen turvan ja tasapainon, mutta meidän on otettava itse vastuu teoistamme. Jos ajattelet, ettet voi koskaan vaurastua, et todennäköisesti voikaan. Silloin myös luultavasti ajattelet, ettei teoillasi ole merkitystä etkä pyri aktiivisesti kohti vaurastumista. Jos taas uskot mahdollisuuksiisi, tutustut aktiivisesti tapoihin, joiden avulla voisit varallisuuttasi kasvattaa – ja teet myös tekoja edistääksesi varallisuutesi karttumista.

Lopuksi päätä, mikä on oma sijoitusstrategiasi ja miten hallitset riskit.

Se, mitä tiedät hyvistä rahatavoista ja vaurastumisesta, on tärkeämpää kuin se, mitä sinulla tällä hetkellä oikeasti on. Tietoa taloudenhoidosta ja varallisuuden kasvattamisesta on paljon saatavilla, jopa veloituksetta. Kasvata ymmärrystäsi laaja-alaisesti: kuuntele asiantuntijoita, lue erilaisista näkemyksistä. Yksi kirja kuukaudessa tekee 12 kirjaa vuodessa! Se on parempi kuin ei mitään. Jotkut lukevat kirjan joka viikko; siihenkin voi pyrkiä. Voit käydä erilaisissa koulutuksissa, valmennuksissa ja seminaareissa.

Lopuksi päätä, mikä on oma sijoitusstrategiasi ja miten hallitset riskit. Mihin omaisuuslajiin sijoitat, miten, milloin ja miksi sijoitat? Ennen kuin laitat rahojasi kiinni mihinkään, mieti myös, kuinka paljon pystyt säilyttämään pääomastasi, jos asiat eivät menekään toivomallasi tavalla.

Vaurastuminen on koko elämän mittainen matka, jonka aikana voi oppia koko ajan uutta. Jälkikäteen kaikki päätökset eivät välttämättä ole fiksuja, mutta sekin kuuluu asiaan. Suunta on tärkein. Jos ei ole suuntaa, ei voi koskaan päästä perille.

- Terhi

Kommentit (1)

Pienistä puroista. . .
2/1 | 

Olen päättänyt vaurastua kovalla työllä ja säästösuunnitelmalla. Olen vaan armottomasti myöhässä, kun en aiemmin tätä tajunnut, ja nyt on enää muutama vuosi eläkeikään. Säästövuosia takana liian vähän. Sentään jokunen omaisuus on kertynyt sisukkaalla työllä ja tiukalla säästösuunnitelmalla, en ehkä ihan nälkää näe vaikka pieni eläke tiedossa. Omat jälkeläiseni eivät tätä yhtään ymmärrä, heillä on hyvät tulot mutta myöskin kovat menot ja tuhlaileva elämäntapa. Ehkä sitten tajuavat aiheesta jotain kun heille jää mammalta ihan kivat perintörahat. . . 😯

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat