Vuosia sitten eräs tuttavan tuttava pyysi minulta apua oman yritystoiminnan alkuun. Hän kutsui minut lounaalle. Olin silloin äitiyslomalla ja totesin, että voimme kyllä tavata, mutta tapaamisessa on myös kolmas pyörä mukana. Ensimmäisen lapsen kanssa yöt menivät niin ja näin ja olin väsynyt koko ajan, mutta en viitsinyt kieltäytyäkään.

Tuli lounaspäivä. Lähtömme meni vähän myöhään ja kiirehdin hiki hatussa paikalle kärryjen kanssa, ensin bussilla ja sitten kävellen. Sain pidettyä pikkuneidin tyytyväisenä, ja saimmekin tuttavan kanssa juteltua yli 1,5 tuntia. Hän kyseli paljon ja minä vastasin.

Kun lähdön aika tuli, tuttava maksoi lounaansa. Mietin hetken, että miten tämä nyt näin meni? Käytin aikaani tapaamiseen 3,5 tuntia ja autoin häntä parhaani mukaan. Ainoa kiitos oli se, että sain maksaa itse oman lounaani. Olin hämilläni.

On vaikeaa suositella eteenpäin ihmistä, joka tuntuu mielellään ottavan, mutta ei niinkään välitä antaa..

Näin ei missään nimessä kannata hoitaa ihmissuhteita. Paitsi, että tuo oli ylipäätään huonoa huonoa käytöstä, (klassinen sääntöhän kuuluu, että se maksaa, joka kutsuu) tuttava sahasi käytöksellään myös omaan nilkkaansa: Jos minulle olisi jäänyt tapaamisesta hyvä mieli, ja hän olisi osoittanut pientä kiitollisuutta maksamalla minunkin lounaani, minusta olisi voinut tulla hänen suosittelijansa.

On kuitenkin vaikeaa suositella eteenpäin ihmistä, joka tuntuu mielellään ottavan, mutta ei niinkään välitä antaa.

Minulle jäi huono maku tapahtuneesta, ja muistutin itselleni, että jos joku minua auttaa, pyrin auttamaan takaisin – enemmin tai myöhemmin.

Nykyään puhutaan paljon verkostoitumisesta. Suomi on pieni maa.

Ihmissuhteet ovat tärkeitä, ja niistä kannattaa pitää huolta. Tämä pätee niin yksityiselämässä kuin bisneksessäkin. Se, miten toimit nyt, saattaa heijastua vuosikymmenien päähän. Joten pidä huoli, että toimit aina reilusti.

Nykyään puhutaan paljon verkostoitumisesta. Suomi on pieni maa. Verkostoissa tulee vastaan ihmisiä joskus vuosienkin takaa, ja voi olla, että apu, jota tarvitset, ei tulekaan niiltä, jotka sinä tunnet, vaan heidän tuttaviltaan.

Hyvä maine on tärkeä bisnesetu, ja muista vanha sanonta: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

- Terhi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat