Käsiemme läpi virtaa elinaikanamme tuhansia ja tuhansia euroja. Jos ansaitsee kuukaudessa 2 500 euroa, se tekee vuodessa 30 000 euroa. 40 vuodessa siitä kertyy jo hurjat 1 200 000 euroa.

Olisi ihanteellista, jos palkasta saisi joka kuukausi säästöön 10 prosenttia. Silloin sivuun pitäisi laittaa kuukausittain 250 euroa. Yhteensä se tarkoittaisi 40 vuodessa jo 120 000 euron pottia.

Jos kuukausittaisen 250 euroa laittaisi poikimaan ja sille saisi viiden prosentin tuoton, 40 vuodessa potissa olisi 372 141 euroa. Tuotosta pitäisi toki maksaa verot, mutta senkin jälkeen ”ylimääräistä” hyvää jäisi noin 170 500 euron verran. Eikä tietenkään sovi unohtaa 120 000 euron pääomaa.

Nykyään tuoton saaminen rahoille vaatii enemmän perehtymistä ja opiskelua: se vaatii sijoittamista.

Ennen rahan töihin laittaminen tarkoitti monille rahan makuuttamista tilillä. Silloin talletuksille maksettiin vielä kunnon korkoa ja riitti, että vain kärräsi tienestinsä pankkiin. Kerran vuodessa tilille rapsahtivat korot. Se oli myös henkisesti helppo tapa vaurastua. Vaikka rahan arvossa saattoi tapahtua muutoksia, pääoma ei laskenut.

Nykyään tuoton saaminen rahoille vaatii enemmän perehtymistä ja opiskelua: se vaatii sijoittamista.

Harva tuskailee ostaessaan tavaroita tai vaatteita, vaikka niiden arvo tippuu heti kaupasta ulos kävellessä kymmeniä prosentteja. Sijoittamiseen liittyvä riski sen sijaan aiheuttaa monelle suurta henkistä tuskaa. Entä jos sijoitusten arvo laskee?

Älä suotta kerro väärää tarinaa ja estä sen takia itseäsi hankkimasta rahoillesi tuottoa.

Usein on kysymys siitä, minkälaisen tarinan olemme asiasta itsellemme kertoneet.

Arvonmuutoksia voi pelätä, mutta voi myös ajatella, että ne kuuluvat sijoittamiseen. Osa tuotosta myös muodostuu sen takia, että osakkeita tai rahasto-osuuksia voi ostaa ”halvemmalla”. Kun ostoja tekee pitkällä aikavälillä, jokaisen hinta eroaa hieman muista.

Älä suotta kerro väärää tarinaa ja estä sen takia itseäsi hankkimasta rahoillesi tuottoa. Ajat ovat muuttuneet, mutta periaate on pysynyt samana: jos haluaa varallisuutensa kasvavan, osa rahoista on pantava töihin.

- Terhi

Kommentit (3)

Mummo sijoittaa
4/3 | 

Kiitos taas kerran kannustuksesta!

Nyt on ostolistaa kasvatettu ja lähdössä kaupantekoon. 

t. mummo sijoittaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat