Kirjoitukset avainsanalla #työ #yrittäjyys #sijoittaminen

Vuosien varrella olen ollut mukana useammassa bisneksessä, joista moni on kuopattu markkinoiden 

saturoituessa, lakimuutosten johdosta tai yksinkertaisesti sen takia, että ne eivät ole olleet kannattavia. Osa on sutturoitu ihan omaa tyhmyyttä ja osaamattomuutta. En taida edes osata laskea, kuinka monta kertaa olemme aloittaneet bisnekset alusta.

Yhdellä kertaa oltiin hyvin lähellä konkurssia, mutta aivan kuin onnenkantamoisella kovan työn kautta siitä selvittiin. Mitä näistä vuosista on sitten jäänyt käteen? Oppia, kokemusta, hieman ryppyjä ja kasvava kasa kaiken mokomia taloja, jotka ovat vuokralla.

Yrittäjäluonteeseen kuuluu, että ollaan välillä polvillaan ja toisinaan pää pilvissä.

Jonain vuonna rahaa tulee kuin ovista ja ikkunoista ja toisina maksellaan palkkoja työntekijöille saamatta itse mitään. Useimmat meidän liiketoimista tähtäävät residuaaliseen tuloon, jolloin alkuun saa tehdä useita vuosia töitä, ennen kuin kylväminen alkaa muuttua kasvun kautta sadonkorjuuksi.

Suuri oivallus jo hyvin aikaisessa vaiheessa liittyi nimenomaan yritystoiminnan riskeihin. Nopeaa menestystä ja miljoonien liikevaihtoa tekevän bisneksen voi saada ajettua aivan kuralle yllätyksellisen nopeasti. Alusta pitäen ajatus on ollut sijoittaa kaikki mahdollinen yritystoiminnasta saatava raha johonkin sellaiseen, joka jää vaikka bisnekset pyllähtäisivät. Meille sijoituskohde on ollut pääasiassa asunnot, talot ja kiinteistöt, sillä ne tuottavat kassavirtaa, jonka turvin on mahdollista kulkea kuivien kausien ylitse. Tästä aiheesta keskustelen usein kanssayrittäjieni kanssa ja yritän saada heitäkin keräämään siihen sivulle tylsää omaisuutta sen sijaan, että kaikki yrityksen tulot satsattaisiin kasvun rahoittamiseen.

Yrittäjän velvollisuus itseään kohtaan on pyrkiä pitämään huoli siitä, että yritystoiminnan pyllähtäminen ei johtaisi oman talouden täydelliseen romuttumiseen.

Ihmiselon aikana ei ehdi kovin montaa kertaa aloittaa täysin nollasta tai vielä pahempaa, pakkaselta. Muutamia bisneksiä pystyy ja ehtii yrittämään. Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa, että omassa taloudessa tarvitsisi aloittaa aina alusta. Siksi itselläni on aina ollut ajatus, että osa tuloista sijoitetaan, jotta oma varallisuus kasvaa siitäkin huolimatta, mitä bisneksissä tapahtuu.

Maailma muuttuu ja meistä jokainen suurella todennäköisyydellä joutuu mukaan myllerrykseen. Uskon, että meistä jokainen pääsee aloittamaan alusta monta kertaa. Ja vain asia, joka on ollut joskus pieni, voi kasvaa suureksi.

-Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat