Kirjoitukset avainsanalla tavoite

Tasan 20 vuotta sitten 19-vuotiaana kävelin pankkiin ja avasin itselleni ASP-tilin tallettamalla 1000 markkaa. ASP-tilille piti säästää tietty aika ja kun avasin tilin vielä maaliskuussa, sain ensimmäisen kolmen kuukauden jakson täyteen. Pääsin syksyllä kauppakorkeaan ja suurin osa ansaitsemistani kesätyörahoista meni ASP-tilille. Valmistuin keväällä 2002 ja silloin ostimme ASP-säästöillä ensimmäisen ja ainoan omistusasuntomme.

Näin alkoi minun vaurastumistarinani. Tänään 20 vuotta myöhemmin voin todeta, että olen saavuttanut sen, mistä silloin unelmoin – taloudellisen riippumattomuuden. Jos elintasoa haluaa tästä nostaa, tarkoittaa se toki varallisuuden kasvattamista.

En ole koskaan uskonut pikaratkaisuihin vaan siihen, että kun hankin itselleni hyvät rahatavat, aika on minun puolellani.

Se, mikä matkan aikana on ollut haastavaa, on yrittäjyys. Kun tulot ovat olleet hyvin epäsäännölliset, oma mielen on pitänyt tehdä enemmän töitä, että joskus on myös pystynyt luopumaan saavutetusta elintasosta suuremman tavoitteen takia.

En koe olevani sen erikoisempi kuin muut. Mutta mikä minut saattaa erottaa muista, on se, että minulla on ollut kirkas tavoite, olen ollut valmis tekemään töitä sen eteen, ottamaan riskiä, joskus myös luopunut jostain ja rakkaus numeroihin. Tavoitteeni on tuonut eteeni saman henkisiä ihmisiä, joilta olen ostanut palveluja, saanut ideoita ja apua. Monet heistä ovat menestyneet minua paremmin, jotkut ovat vielä matkalla, mutta kaikkia meitä yhdistää halu sparrata toinen vieläkin paremmaksi.

Kukaan meistä ei voi päättää varallisuuden tasoa tai tulojen suuruutta. Itsekään en voi lukita tilannetta tästä eteenpäin juuri täksi. Itselleni kuitenkin tietoisuus siitä, että kukaan ei voi viedä minulta pois sitä, mitä olen oppinut matkasta, on tärkeää.

Vaikka omaisuudelleni tapahtuisi mitä tahansa, tiedän, miten pääsen uudestaan alkuun.

Monet pohtivat, onko rahalla oikeasti väliä. Jos sitä olisikin enemmän, niin mitä sitten tekisi? Itse päätin tammikuussa, että maaliskuussa alan tehdä vain nelipäivästä viikkoa.  Lisäksi pääsen tekemään enemmän sitä, mistä pienenä tyttönä unelmoin eli matkustamaan. Kuitenkin tärkein on tunne, että on saanut aikaan sen, mikä pitkään on ollut tavoitteena ja se auttaa elämän kaikilla osa-alueilla uskomaan itseeni.

-Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Lähihoitaja
1/4 | 

Onnea upeasta saavutuksesta ja iso, lämmin kiitos kaikista jakamistasi ajatuksista ja opeista. Ja kiitos tekemästäsi arvokkaasta työstä naisten taloudellisen aseman kehittämiseksi. Toivon, että pitkän aikavälin talousosaaminen tulisi osaksi kaikkien naisten elämää. Toivon, että ennakkoluulot säästämisen ja sijoittamisen elitistisyydestä puretaan, ja yhä useammalla ammattikoululla käydään kertomassa parturi-kampaaja- ja lähihoitajaopiskelijoille, miten helppoa aloittaminen oikeasti on. Kiitos Terhi ja onnea jatkossakin matkallasi. <3

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Kiitos kauniista sanoistasi! Olen todella iloinen, että vaurastumisen kulttuuri on ottanut uuden suunnan. Työtä toki on tehtävänä, mutta selvä muutos on tapahtunut. Kaikkea hyvää elämääsi.

Palmu
2/4 | 

Hyviä ajatuksia tässä. Mukavaa, että tarjoat uudenlaista ajattelemisen tapaa ja avaat omia kokemuksiasi. Niistä voi ottaa oppia. Raha-asioitaankin voi hoitaa useammalla tavalla, ei vain sillä perinteisellä.

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Kiitos sinulle. On totta, rahapäätöksiä voi tehdä hyvin erilaisia. Itse olen pitänyt tärkeänä, että teen päätöksiä, jotka kasvattavat mahdollisuuksiani tulevaisuudessa, eivät kavenna niitä. Menestyksellistä matkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat