Kirjoitukset avainsanalla ystävyyssuhteet

Tärkein sijoituspäätöksesi on se, kenen kanssa päiväsi vietät. Ei vain kotona, vaan myös työssä ja vapaa-ajalla. Sen näyttävät toteen jopa numerot, väittää singaporelainen ekonomisti ja onnellisuusprofessori Nick Powdthavee.

Onnellisuutta taloustieteen valossa tutkinut professori provosoi väittämällä, että ystävyyden onnelliseksi tekevälle vaikutukselle voi laskea jopa rahallisen arvon.

Hän vertasi keskenään niitä ihmisiä, jotka näkevät sukulaisiaan tai ystäviään harvemmin kuin kerran kuussa niihin, jotka ovat heidän kanssaan tekemisissä lähes päivittäin.

Paras tapa rikastua on viettää enemmän aikaa niiden ihmisten kanssa, joista pidät ja jotka inspiroivat

Powdthaveen tutkimuksen mukaan tiiviiden ystävyyssuhteiden onnellistava vaikutus vastasi jopa reilun 100 000 euron palkankorotusta vuodessa. Myös päivittäinen juttelu mukavien naapurien kanssa tuottaa kymppitonnien arvoisesti hyvinvointia.

Paras tapa rikastua on viettää enemmän aikaa niiden ihmisten kanssa, joista pidät ja jotka inspiroivat. Vähennä siis ylitöitä, ruutuaikaa ja jopa saliaikaa – ja anna se takaisin ihmisille. Henkistä miljoonaa voi kerryttää jutustelemalla naapuri Markon, Jennin tai Sepon kanssa.

Äskettäin sain yhteydenoton opiskelukaverilta, jota olin nähnyt viimeksi ulkomailla 1990-luvulla. Mitä mannaa mielelle! Nämä uinuvat tuttavuudet ovat kätketty aarteemme. He ovat ihmisiä, joihin olemme vuosien varrella tutustuneet, mutta joihin yhteys on kadonnut. Kun emme ole vuosiin tavanneet, molemmille on kertynyt paljon uusia ajatuksia ja kokemuksia jaettavaksi. Pohjalla on myös paljon luottamusta valmiiksi talletettuna. Siksi vanhoja suhteita kannattaa herätellä uudelleen.

Rikastavat kumppanuudet tekevät meistä hieman paremman version itsestämme.

Tuttuja piirejä kannattaa myös aika ajoin maustaa uusilla tuttavuuksilla. Oman piirin ulkoringillä voivat kiertää aivan uudet ajatukset ja ideat.

Ihmissuhteiden hoitamiseen sijoitettu aika maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin: joko yleisenä hyvinvointina tai ihan konkreettisina ideoina, joita voimme muilta ihmisiltä saada.

Rikastavat kumppanuudet tekevät meistä hieman paremman version itsestämme. Ystävyyssuhteissa me myös annamme toisille ja rikastamme muita, emme vain ota.

- Unna

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kyllä vain, moni mies on huomannut varmasti sen, että tosiystävyys ilman avioehtoa maksaa äkkiä suhteellisesti ainakin tuon verran:D Niin ennen esm 90 lukua monella kaikkitietävällä asiantuntijalla meni lujaa hyviä neuvoja ja viisauksia riitti nämä tietävät aina hyvin ja vakuuttavasti minne muiden pitäisi rahansa sijoittaa, mutta osaavatko koskaan ennustaa koska ne huonot-ajat nassahtavat niskaan-nope.  Itse suhtaudun skeptisesti menneisyyteen se on jäänyt hyvästä syystä taakse(oppimateriaalia) ja usein aika vain kultaa muistot. Kun tulee tarvetta palata vanhaan on kiikkustuolikamaa eikä sokerikaan enää suussa sula.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat