Kirjoitukset avainsanalla tuki

Ilmoittaudun niiden ihmisten joukkoon, jotka tekivät uudenvuodenlupauksen. Päätin, että tämän vuoden aikana aion kiinnittää huomion terveyteeni. Täytän vuoden lopussa 40 ja tiedän, että fyysinen kuntoni voisi olla paljon parempi. Lisäksi luin, että 30 ikävuoden jälkeen lihasmassa alkaa rapistua noin prosentin vuosivauhdilla. Luonnollinen alamäkeni on alkanut.

Periaatteessa tiedän, miten minun pitäisi syödä ja liikkua. Silti en ole niin hyvässä tikissä kuin voisin tai haluaisin olla. Siksi ajattelin varmistaa onnistumiseni ihmisen kanssa, joka on alan asiantuntija: palkkasin itselleni valmentajan. Vaikka olen itse vastuussa valinnoistani, hyvä tuki ja motivointi auttavat elämäntapamuutoksessa.

Myös raha-asioissa kannattaa etsiä ympärilleen ihmisiä, jotka voivat sparrailla, inspiroida ja motivoida.

Liikunnassa yhdessä treenaaminen tai avun palkkaaminen on jo yleistä. Mutta punttisali ei ole ainoa paikka, jossa muut voivat auttaa meitä pääsemään omiin tavoitteisiimme. Myös raha-asioissa kannattaa etsiä ympärilleen ihmisiä, jotka voivat sparrailla, inspiroida ja motivoida. Joskus hyvä rahatreenaajaa voi löytyä läheltä: se voi olla ystävä, jonka kanssa päätätte säästää joka kuukausi satasen enemmän, tai vaikka Facebook-ryhmä, jossa vaurastumisesta kiinnostuneet vaihtavat kokemuksia, onnistumisia ja epäonnistumisia. Ja ihan niin kuin punttiksella, myös raha-asioissa voi palkata itselleen valmentajan. Itse olen saanut parhaat rahaneuvoni Robert Kiyosakin kirjoista ja Tony Robbinsin valmennuksista.

Mitä parempi fyysinen ja henkinen terveytemme on, sitä paremmalta elämä tuntuu. Sama tilanne on rahan kanssa.

Tärkeintä on muistaa, että onnistumisen mahdollisuudet kasvavat, kun emme ole tavoitteemme kanssa yksin. Taloudellisilla päätöksillä on suuri vaikutus hyvinvointiin – lähes yhtä paljon kuin sillä, miten syömme tai liikumme. Mitä parempi fyysinen ja henkinen terveytemme on, sitä paremmalta elämä tuntuu. Sama tilanne on rahan kanssa. Mitä fiksumpia päätöksiä pystymme tekemään raha-asioissa, sitä parempaa on taloudellinen hyvinvointimme.

Ihmiselämä on siitä hienoa, että voimme jatkuvasti kehittyä ja tulla paremmiksi. Oli kyse mistä hyvänsä elämäntapamuutoksesta, sen tueksi kannattaa etsiä muita ihmisiä. Toisten osaamista sekä kokemusta hyödyntämällä voi saada ohituskaistan kohti omia unelmiaan.

Tavoitteensa kannattaa sanoa myös reilusti ääneen. Nyt minulla on positiivinen pakko näyttää itselleni ja teille, että onnistun.

- Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat