Kirjoitukset avainsanalla tuloslaskelma

Vuodenvaihde merkitsee monelle vedenjakajaa, jolloin katsotaan, mitä edellisenä vuonna tapahtui ja mitä tulevana halutaan saada aikaan. Minulla on tapana myös tarkistaa, kuinka hyvin edellinen vuosi vierähti oman talouden näkökulmasta ja mikä on tulevan vuoden suunnitelma.

Moni vierastaa vertailua. En suosittele, että vertailisimme itseämme ja omaa taloudellista tilannettamme toisiin ihmisiin. Mutta jos haluat saavuttaa jotakin samaa kuin joku toinen, kysy, miten hän on päässyt tavoitteeseensa, ja mieti, voisitko sinä tehdä samoin.

Järkevintä on tehdä vertailuja oman talouden luvuilla. Tavallisenkin ihmisen on viisasta tietää taseensa ja tuloslaskelmansa. Tuloslaskelma kertoo tietyn ajanjakson tulot ja menot, mutta ei koko totuutta. Se selviää vasta taseesta, johon merkitään omat varat ja velat.

Kun katsot omaa tilannettasi viiden tai kymmenen vuoden taakse, voit usein onnitella itseäsi.

Jos ja kun päätät päivittää oman taloutesi tuloslaskelman ja taseen, pidä tallessa taloutesi luvut vuosien takaa. Kun katsot omaa tilannettasi viiden tai kymmenen vuoden taakse, voit usein onnitella itseäsi. Jos säästät joka vuosi osan tuloistasi ja kasvatat varallisuuttasi, taseesi kasvaa vääjäämättä.

Arjessa on joskus vaikea motivoida itseään, koska emme näe tuloksia kovin nopeasti. Tarvitaan tarpeeksi pitkä aikajänne. Kun näemme omien lukujemme kehityksen useamman vuoden ajalta, huomaamme, että valinnoillamme ja päätöksillämme on sittenkin merkitystä.

Ota siisnyt  vuoden alussa hetki aikaa itsellesi ja listaa tulosi, kulusi, varasi ja velkasi. Pohdi, kuinka voit huolehtia omasta tulotasostasi. Voisiko olla jopa mahdollista lisätä omia tuloja tulevana vuonna?

Talouden suunnittelu voi olla todella mukavaa ja palkitsevaa: kannattaa kokeilla ja yllättyä.

Mieti myös, ovatko kaikki kulusi todellisia ja tarpeellisia? Tarkista myös vakuutukset ja muut säännölliset menot. Käytätkö ylipäätään kaikkia hankkimiasi palveluita? Muista myös kilpailuttaa palvelut tasaisin väliajoin, jottet maksa niistä liikaa.

Varallisuus kasvaa vain, jos se on tavoitteena. Mieti, kuinka paljon haluat, että tulosi, omaisuutesi ja siitä saatavat tuotot kasvavat. Miltä näyttää velkatilanteesi? Onko tavoitteenasi kenties päästä eroon huonoista lainoista?

Talouden suunnittelu voi olla todella mukavaa ja palkitsevaa: kannattaa kokeilla ja yllättyä.

Menestystä ja vaurautta vuoteen 2018!

- Terhi

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

En erityisemmin halua menestystä tai vaurautta. Haaveissa olisi enemmänkin, että onnistuisi lopettamaan "kon-maritamaan" työnteon ja alkaisi vaikkapa vallan elämäntapatyöttömäksi /ideologisesti työttömäksi, kun vai löytäisi jostain hyvän oppaan miten voisi välttää pahimmat esteet ja löytää kiertotiet. Sellainen, miten siirtää itsensä "anti-työn paratiisiissaarelle. Siinä olisi kiva tallustella kädet housuntaskuissa ja katsella kun Vartiaisilla yms verisuonet poksahtelisvat päässä. En oikein halua vaurastua muiden kustannuksella, mutta varakkaiden kustannuksella olisi ihan kiva köyhtyä ja ehkä saisin osan heistäkin köyhtymään samalla.

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Kiitos kommentistasi. Itse olen ajatellut toisin. Olen tehnyt työtä, josta saan tuloja. Osan tuloista olen muuttanut varallisuudeksi, josta saan tuloja. Näillä tuloilla voin maksaa oman elämäni kustannuksia. Lisäksi kaikista tuloistani maksan veroja. Omistaminen (varallisuuden hyvä hoitaminen) on tärkeää, sillä se mahdollistaa työpaikkoja, hyvää asumista ja ylipäänsä hyvää elämää. Omistamalla asuntoja olen pystynyt tarjoamaan kymmenille ihmisille kodin lyhyeksi tai pitkäksikin aikaa. En koe vaurastuvani muiden kustannuksella, sillä asun itsekin vuokralla. Itse en toivo muiden köyhtymistä vaan sitä, että jokainen saisi ne asiat toteutumaan omassa elämässään, jotka ovat itselle tärkeitä. Iloa vuoteesi!

Vierailija
2/8 | 

Olen samaa mieltä. Oman talouden suunnittelu todella palkitsee ja harkitut hankinnat tuottava iloa aidosti.

Hienoa että kannustat myös naisia ottamaan oman talouden haltuun.

Mukavaa vuotta 2018!

Vierailija
3/8 | 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos aloittaa kovilla lainoilla ja riskirahalla muutenkin olisi aivan hyvin voinut toki voi vieläkin käydä niin että laskut lankeavat veronmaksajien harteille. Tällaiseen  toimintaan pitäisi ehdottomasti lisätä todella kova vastuu ja myös tuntuvat henkilökohtaiset esim vankeusrangaistukset. 

Vierailija
4/8 | 

Viime vuodet ovat olleet minulle valaistumisen vuosia . Pala kerrallaan asiat loksahtelevat uomiinsa ja viime vuosi oli taloudellisten asioiden vuosi. Ja kummallista kyllä tuloni itse asiassa tippuivat. Talouteni voi kuitenkin vakaammin kuin koskaan. Olen aina ollut kova tekemään töitä ja talous hoituu helposti. Viime vuonna jokin kuitenkin naksahti ja sijoittaminen alkoi päämäärätietoisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat