Kirjoitukset avainsanalla Tulot

Olen aina ajatellut, että elämä on seikkailu. Ja sellaiseksi se on myös muodostunut. Seikkailu tuo mukanaan niin haasteita, esteitä kuin onnistumisia ja minusta se hyvin kuvaa elämää. Kun päätin aloittaa puhumaan rahasta ja varallisuuden kasvattamisesta, en osannut edes kuvitella, minkälaisia mahdollisuuksia ja seikkailuja se toisi tullessaan. Ja miten monta erilaista tulonlähdettä asiasta saisi muodostettu. Vuosien varrella olen saanut tuloja kirjojen kirjoittamisesta, puhumisesta, tv-ohjelman teosta, valmentamisesta, sähköisistä valmennuksista ja muiden varallisuusvalmentajien kouluttamisesta.  Mikään tulovirroista ei ole ollut varmuudella tiedossa etukäteen, mutta uusia mahdollisuuksia on tullut eteeni kasvavassa määrin.

Viime viikolla pääsin jälleen kokeilemaan jotain uutta, kun purkitimme Unnan kanssa podcastejä.

Ensimmäinen Rikastamo-podcast tuli uunista ulos eilen. Itsekin paljon podcastejä kuuntelevana oli hauskaa päästä tekemään sisältöä myös itse. Uskon siis vakaasti, että työkin voi olla seikkailu ja tuoda mukanaan säännöllisesti uusia mahdollisuuksia, joissa pääsee oppimaan uusia taitoja ja kokeilemaan jo olemassa olevaa osaamista uudessa ympäristössä.

Olen suositellut jo pitkään jokaiselle vähintään kahta tulonlähdettä. Suosituksessa ei ole pelkästään kyse rahasta vaan myös taidoista.

Kaksi tulonlähdettä tarkoittaa myös monipuolisempaa osaamista ja sitä kautta parempia mahdollisuuksia tarttua tulevaisuudessa uusiin asioihin.

Osaaminen ja kokemus karttuvat hitaasti, mutta ne ovat asioita, joita ei myöskään voi viedä sinulta pois. Toki osaaminenkin vanhenee, mutta ideana onkin päivittää osaamista koko ajan. Kun asioita vain alkaa tehdä, osaaminen karttuu vähän huomaamattakin.

-Terhi

Rikastamo on myös Suplassa. Lataa app ja tule mukaan matkaan!

Kommentit (2)

Liina

Se on totta osaamista eikä kokemusta viedä pois. Itse pidän termistä ownership - omistajuus. Saa hyvälle mielelle ja luo jopa itsevarmuutta, kun ajattelee, että omistan mm. omat ajatukseni. Haluan täten tuottaa laadukkaita ajatuksia. Omistajuus ulottuu tietysti myös varallisuuteen, omistanko asuntoja, osakkeita jne.

Haastoin Vauras Nainen -ryhmän jäsenet säästöhaasteeseen. Mukana on jo 1000 naista ja yhteinen säästösumma kipuaa kohta 3,5 miljoonaan euroon. Olen superinnoissani, koska säästämistä tarvitaan, jos haluamme kerätä itsellemme vararahaston tai sijoitusvarallisuutta. Säästämistä tarvitaan myös silloin, kun haluamme ostaa kalliimpia asioita, joihin yhden kuukauden tulot eivät riitä. Kuitenkaan lomamatkaan käytetyt rahat eivät näy oman talouden taseessa matkan jälkeen, vaikka matkoista jääkin aina muisteltavaa. Säästäminen sijoitusvarallisuuteen ja arjen luksukseen on hyvä pitää erillään omassa ajattelussa.

Mikä on sinun tavoitteesi säästää ensi vuoden tuloistasi?

Ryhmäläisten tavoitteet alkavat 20 eurosta kuukaudesta aina yli 1000 euroon kuukaudessa. Jokaisella on oma tavoite – niin kuin sinullakin. Kaikilla ei ole mahdollisuutta säästää paljon, mutta vähänkin on enemmän kuin ei mitään. Lisäksi elämässä on aikakausia, jolloin ei voikaan säästää euroissa merkittäviä summia. Säästösumma joustaa tulojen mukaan. On tärkeää pitää oma talous ylijäämäisenä ja säästäminen takaa sen, vaikka sitten pienilläkin summilla.

Säästäminen helpottuu, kun teet sen heti palkan tai muun tulon tipahtaessa tilillesi.

Ohjaa heti tuloistasi päättämäsi osa toiselle tilille. Tämän jälkeen voit huoletta käyttää jäljelle jäävät rahasi. Jos et ole koskaan säästänyt, on tärkeää aloittaa. Jos olet säästänyt, mutta et mielestäsi tarpeeksi, nostaa summaa jonkin verran. Itseään kannattaa haastaa aina vähän.

Itselläni on sekä palkka-, yritys että sijoitustuloja. Lähtökohtaisesti olen sijoittanut yritystoiminnasta ja sijoituksista saadut tuotot uudelleen ja hyötynyt näin korkoa korolle –ilmiöstä. Kaiken kaikkiaan olen säästänyt vuodesta riippuen jopa kaksi kolmasosaa tuloistani. Ensi vuonna pyrin tähän myös.

-Terhi

Kommentit (0)

Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat