Kirjoitukset avainsanalla Varallisuusvalmentaja

Vuosi sitten tein uudenvuodenlupauksen, että vuoden 2018 lopussa olen paremmassa fyysisessä kunnossa kuin sen alussa. Täytin joulukuun alussa 40 ja tähtäsin siihen, että olisin kuosissa syntymäpäivänäni. 

Palkkasin personal trainerin, joka piti huolen, että treenaamisesta tulee säännöllinen osa elämääni. Koska en ole alan ammattilainen, oli hyvä, että joku kertoi minulle, miten kannattaa treenata, jotta saan myös tuloksia. Treenamisessakin laatu korvaa määrän: on parempi tehdä kerran hyvin kuin monta kertaa huonosti. 

Suuri kuntoiluvuoteni käynnistyi kuitenkin tahmeasti: kroppani kävi ylikierroksilla. Tajusin, että minun pitää vähentää työntekoa. Maaliskuussa vedin perjantait yli kalenteristani. Minun piti järjestää aikaa paitsi liikunnalle, myös palautumiselle. Liikuntasyksyni menikin jo paremmin. Ilmoittauduin kuntonyrkkeilykurssille ja kävin säännöllisesti treenaamassa myös valmentajani kanssa. 

Suomeen onkin viime vuosina syntynyt uusi ammattiryhmä: talouden personal trainerit. 

Kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa personal trainerin apuun turvautuminen on jo aivan tavallista. Oman rahatalouden hoidossa ja etenkin sen suunnan muuttamisessa voi olla omat hankaluutensa, johon voi tarvita tukea ja tsemppausta. Suomeen onkin viime vuosina syntynyt uusi ammattiryhmä: talouden personal trainerit. 

Kuntoilutavoitteeseeni ei liittynyt mitattavia tavoitteita, mutta säästämisessä ja sijoittamisessa numerotavoite kannattaa asettaa heti alussa, koska se on helppoa. Paljonko haluat säästöön vuodessa? Kuinka paljon tavoittelet sijoituksia? Tavoite antaa suunnan ja ohjaa toimintaa.

Kun nelikymppiseni sitten koittivat, huomasin voivani paremmin kuin vuoden alussa. Olen tyytyväinen tämän vuoden tulokseeni. 

Valmentajan avulla kuntoilusta tuli säännöllinen osa elämääni. Sain itseni salille jopa matkoilla, vaikkei personal trainerini ollutkaan vieressä piiskaamassa. Sain palkintoni, kun hän yhden matkan jälkeen totesi minun nostavan isompia painoja kuin lähtiessäni. Kun nelikymppiseni sitten koittivat, huomasin voivani paremmin kuin vuoden alussa. Olen tyytyväinen tämän vuoden tulokseeni. 

Muista: mitä ikinä tavoitteletkaan, alku on aina hankalaa, mutta matkalla helpottaa. Palkinnot eivät koskaan tule ilman työtä, mutta sitä paremmilta ne tuntuvat, kun niistä tulee totta. 

- Terhi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Talouden personal traineri: Tämä tietenkin toimii niin, että mikäli tpt ei onnistu työssään niin saat menettämäsi rahat takaisin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmoittaudun niiden ihmisten joukkoon, jotka tekivät uudenvuodenlupauksen. Päätin, että tämän vuoden aikana aion kiinnittää huomion terveyteeni. Täytän vuoden lopussa 40 ja tiedän, että fyysinen kuntoni voisi olla paljon parempi. Lisäksi luin, että 30 ikävuoden jälkeen lihasmassa alkaa rapistua noin prosentin vuosivauhdilla. Luonnollinen alamäkeni on alkanut.

Periaatteessa tiedän, miten minun pitäisi syödä ja liikkua. Silti en ole niin hyvässä tikissä kuin voisin tai haluaisin olla. Siksi ajattelin varmistaa onnistumiseni ihmisen kanssa, joka on alan asiantuntija: palkkasin itselleni valmentajan. Vaikka olen itse vastuussa valinnoistani, hyvä tuki ja motivointi auttavat elämäntapamuutoksessa.

Myös raha-asioissa kannattaa etsiä ympärilleen ihmisiä, jotka voivat sparrailla, inspiroida ja motivoida.

Liikunnassa yhdessä treenaaminen tai avun palkkaaminen on jo yleistä. Mutta punttisali ei ole ainoa paikka, jossa muut voivat auttaa meitä pääsemään omiin tavoitteisiimme. Myös raha-asioissa kannattaa etsiä ympärilleen ihmisiä, jotka voivat sparrailla, inspiroida ja motivoida. Joskus hyvä rahatreenaajaa voi löytyä läheltä: se voi olla ystävä, jonka kanssa päätätte säästää joka kuukausi satasen enemmän, tai vaikka Facebook-ryhmä, jossa vaurastumisesta kiinnostuneet vaihtavat kokemuksia, onnistumisia ja epäonnistumisia. Ja ihan niin kuin punttiksella, myös raha-asioissa voi palkata itselleen valmentajan. Itse olen saanut parhaat rahaneuvoni Robert Kiyosakin kirjoista ja Tony Robbinsin valmennuksista.

Mitä parempi fyysinen ja henkinen terveytemme on, sitä paremmalta elämä tuntuu. Sama tilanne on rahan kanssa.

Tärkeintä on muistaa, että onnistumisen mahdollisuudet kasvavat, kun emme ole tavoitteemme kanssa yksin. Taloudellisilla päätöksillä on suuri vaikutus hyvinvointiin – lähes yhtä paljon kuin sillä, miten syömme tai liikumme. Mitä parempi fyysinen ja henkinen terveytemme on, sitä paremmalta elämä tuntuu. Sama tilanne on rahan kanssa. Mitä fiksumpia päätöksiä pystymme tekemään raha-asioissa, sitä parempaa on taloudellinen hyvinvointimme.

Ihmiselämä on siitä hienoa, että voimme jatkuvasti kehittyä ja tulla paremmiksi. Oli kyse mistä hyvänsä elämäntapamuutoksesta, sen tueksi kannattaa etsiä muita ihmisiä. Toisten osaamista sekä kokemusta hyödyntämällä voi saada ohituskaistan kohti omia unelmiaan.

Tavoitteensa kannattaa sanoa myös reilusti ääneen. Nyt minulla on positiivinen pakko näyttää itselleni ja teille, että onnistun.

- Terhi

Kommentit (0)

Usein puhutaan epämukavuusalueelle menosta, mutta mitä se konkreettisesti voisi tarkoittaa? Itselläni valmentaminen englanniksi on ollut iso harppaus epämukavuusalueelle. Aluksi ajatus valmentamisesta englanniksi tuntui suorastaan kauhistuttavalta. Olen aina ollut kova jännittämään esiintymistä ja nyt se vielä tulisi tehdä englanniksi.

Kuitenkin ajatus itsensä voittamisesta tuntui houkuttelevammalta kuin luovuttaminen.

Ennen ensimmäistä valmennusta tein pari kertaa harjoitusvalmennuksen englanninopettajan kanssa. Valmensin englanniksi ja hän korjasi sanontoja ja sparrasi puheen kanssa. Vaikka harjoituskerrat eivät tehneet minusta täydellistä englannin puhujaa, oli harjoittelulla enemmän henkistä merkitystä.

Tiesin, että tulen selviämään tilanteesta tapahtui mitä tapahtui.

Nyt olen käynyt valmentamassa jo useamman kerran Driven Woman –verkoston jäseniä Lontoossa viimeisten kolmen vuoden aikana. Tänään on myös h-hetki. Ja kyllä, tänäänkin on perhosia vatsassa. Yksi asia mikä saa minut tuntemaan oloni rauhallisemmaksi on se, että asiani on tärkeämpi kuin minun pelkoni.

Olen huomannut, että naiset pohdiskelivat samoja asioita ja heillä on samanlaisia haasteita oltiinpa sitten Englannissa tai Suomessa. He miettivät omaa toimentuloaan, kuinka turvata oma sekä perheen talous, kuinka oppia sijoittamaan ja vielä tekemään se tuottavasti.

Se, että minua jännittää on paljon pienempi murhe kuin se, että nämä naiset jäävät vaille oppia, mitä he kokevat kipeästi kaipaavan.

Muut ihmiset voivat kasvaa helpommin, jos sinä uskallat kasvaa. Mitä enemmän uskallat mennä epämukavuusalueellesi, sitä enemmän kasvatat omia rajojasi minkä sisällä voit liikkua. Esimerkilläsi vedät myös mukana niitä, jotka haluavat rikkoa omia rajojaan heille tärkeässä asiassa. Kun löydät tekemistäsi itseäsi suurempi tarkoituksen, tuntuu pelko vain pieneltä suupalalta.

Rohkeaa viikkoa
Terhi

Kommentit (0)

Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat